onsdag, januari 31, 2007

Pappig Alva!

Njae, kanske ändå inte men idag hände lite av en motsatt upplevelse (jämför med gårdagen).

Som paps blir man lätt lite avundsjuk på alla de mysiga stunderna runt matningen (även om det helt klart inte bara är en fördel för mamman som ju givetvis blir lite bunden av den sysslan - erkännes villigt och uppskattandes). Men hur som - ofta ligger plutten kvar på amningskudden och gurglar glatt. Och det småpratas. Och det finns en (iaf från åskådarplats) magisk ömsesidig förståelse som verkar så mysigt. Och det där kan man ju knappt få.

Men så idag hände det ändå. Alva somnade på kudden efter matning och pappan fick ta över vår lilla Törnrosa medan mamman gick o fixade i köket. Och så vaknade hon! Och var så där mysigt lycklig och vi småpratade och myste som bara den.

Tjohoo!
---

Andra bloggar om: , , , , ,


Ps - många sköna kommentarer igår, har svarat lite grand till dom flesta av er.

tisdag, januari 30, 2007

Mammig Alva!

Alvas mamma brukar gå på spinning på tisdagar. Så här brukar det funka;
- Alvas pappa kommer hem
- Alva på gott humör
- Alvas mamma går på träning

Fem minuter förflyter lugnt. Sen följer en timme ledsen Alva som inte kan tröstas vad man än gör (idag fick jag hejda mig när jag sjöng så högljutt (och fult) för henne att det enda jag egentligen pysslade med var att överrösta henne).

- Alvas mamma kommer hem och säger hej i dörren
- Alva är glad igen..

Inte så himla lätt att vara pappa alltid.
---

Några "titta-vad-söt-hon-är-bilder". Den nedersta är en sovande Alva, smygfotat med fräcka effekten nightvision.




Andra bloggar om: , , , ,

måndag, januari 29, 2007

reality check

Även trots att man har världens sötaste tremånaders-flicka och hennes fantastiskt underbara mamma därhemma när man kommer hem en måndag kväll så är det ändå en måndag kväll och man kan vara lite trött och less.

Men fy fanken vad mycket bättre det är att det är så än om dom inte hade varit där!

----

Lite för seg för att göra den stora grejen av läse-värvnings-racet som Lotten förordat men jag delar med mig av tre som jag definitivt läser varje dag och varför. Väljer såna som jag inte tidigare nämnt (ni är ju ganska många).

¤ Emms blogg / Theos mamma ¤ Jamen ärligt talat, hur kan man vara så underbart krass och på nåt sätt kärleksfull samtidigt. Enda dåliga; ibland för långt mellan uppdateringarna.

¤ Camillas lockar ¤Peos mamma bloggar snyggt, rakt och stiligt. Dessutom bjuds det på riktigt snygga barnbilder som jag tycker är inspirerande

¤ Konsumbloggen ¤ Bara för att den är så galet rolig (oftast) och (ibland) bara obegripligt galen. Verkligheten i humoristiska termer men mycket trevligare än tex tjuvlyssnat.

...och så känner man sig taskig för att man lämnar ute flera stycken andra som är jättebra som jag också läser dagligen. NI ÄR OCKSÅ BRA! Kolla länkarna nere till höger!

Om nån sitter inne på schyssta länkar, inte minst bra föräldrabloggar så är dom hemskt välkomna i kommentarerna!
---
Andra bloggar om: , , , , , ,

Läs mer!

Lotten vill att fler ska läsa mer och det kan man väl hålla med om. Det gör man om man läser hos henne! Välskrivet och intressant. Lätt att fastna. Titta in hos henne!

Andra bloggar om: , ,

söndag, januari 28, 2007

Helgen 27-28/1 2007

En riktigt skön helg!
Varning för ett fullständigt humorlöst (och möjligen rätt menlöst) inlägg av dagbokskaraktär!

Efter en superlång o krävande dag på jobbet i fredags var det "förväntas-vara-med-jobb-fest" (men utan lön såklart). Iofs trevligt men Alvas pappa längtade mest hem till sin plutt och hennes mamma. En lite vrickad fördel med att jobba är att man får längta vilket inte är rakt igenom negativt.

Lördagen firades inledningsvis med match med killarna som Alvas pappa coachar i handboll. Förlust men ändå ganska kul. Duktiga och läraktiga 11-åringar.

Senare avnjöts som tidigare rapporterat en vinst för klubbens damlag. Alva fattade sannolikt inte ett smack men tror ändå hon på nåt sätt uppskattade stämningen och definitivt alla glada människor som kom o hälsade på henne.

Lördagen toppades av med en underbar kväll hos goda vänner som har ett par tvillingpojkar. Ytterligare ett par goda vänner var på plats och vi njöt av gourmet-pizza (vad heter den svenska motsvarigheten till contradiction of terms), gott vin, kaffe o tjöbe-kladd-kaka (som ändå var ruskigt god).

Och idag har vi varit o insett att HTH har stängt på söndagar men hittat en schysst soffa till nya huset på Bolagret och fö bara slappat enormt mycket. Och Alva har varit på ett underbart humör hela dagen (iofs är hon just nu sällan på dåligt humör men idag har hon liksom varit mottaglig för allt man velat göra med henne vilket är skitkul).

Summering; En perfekt helg, inte för mkt göra o inte för lite heller. Dock fortfarande ingen pulka och lika bra var väl det för idag töade varenda flinga bort.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Alva - en lyckofigur

(uppdaterad)
...precis en sån som Herreys sjöng om! För vi var på första elitdamhandbollsmatchen idag o då vann vårt lag. Då är man väl förmodligen en lyckofigur (är det ett ord i svenska språket, på riktigt?).

Matchsituationen var så exalterande (ljud, ljus, aktivitet) att hennes huvud började vibrera, det har hänt nån gång innan och det ser aningen otäckt ut. Vet inte riktigt om det är
a) normalt?
b) ofarligt?

Det gick över efter ett tag. Men känner ni mer erfarna igen det?

Andra bloggar om: , , , , , ,

lördag, januari 27, 2007

mer på samma tema

Alvas paps skulle på "firmafest" igår och tog tåget in. Efter en lång dag på med tyskt jobbbesök sjönk man i djup sömn på pååågatåget till Malmö och drömde om Alva, pulkor, snö och resor. Väl på centralen passerades SJ´s sovtåg till Storlien, Åre och Stöten (tror jag det var). Alvas pappa genomled ett vulkanutbrott av inombords avundsjuka.

Bara en liten fotouppdatering av den evigt växande Alva. Som lärt sig att ha kul i gymet mycket längre stunder nu. En välbehövlig paus för hennes föräldrar lite då och då. Tyvärr inte så man hinner på bio (=

Andra bloggar om: , , , ,

PS Lite ont om tid men tack för alla glada kommentarer, återkommer!

torsdag, januari 25, 2007

Fattas 83%

Trodde ju man var lite berest. Alva! Skynda dig o bli lite äldre så vi kan resa lite ihop, det ska bli så kul! Vi får övertyga mamma att backpacking i Sydamerika visst är vettigt! Och Asien ser ju också helt tomt ut.



create your own visited country map
or check our Venice travel guide

Andra bloggar om:

Tack för hjälpen Pampers

Det är egentligen bara dumt men det känns oansvarigt att inte läsa goda bebis-råd som hamnar i ens inbox, även när dom kommer från Pampers dåligt översatta amerikanska "rådgivare"

"...ordna barnvakt och gå ut och ha roligt som ett par igen. Bara för att ni är föräldrar nu, behöver inte det betyda slutet på det sociala livet! Försök därför att göra en kraftansträngning den här månaden för att förnya närheten i er relation. Nu när ert barn är mer socialt och aktivt, kommer hon eller han verkligen att uppskatta att få odelad uppmärksamhet från vem som nu får den stora äran att sitta barnvakt. "

Men om vår tremånaders flicka inte vill äta ur flaska då?! Jag tror att det skulle kännas jobbigt att gå på bio och veta att Alva gråter av hunger samtidigt. Ja alldeles bortsett från att vi inte har några enkla lösningar på barnvakt..

Well, well. Det kommer väl.

Idag var det otroligt nära att Alva blev lycklig ägare till en baby-pulka. Det är inte så värst mycket snö vi har men det hade nog gått. Och när himlen är blå och solen skiner så.. Och så hände det sig idag på lunchen att jag gick förbi en affär som sålde pulkor.

Alvas mamma tyckte det var knäppt. Att det får vänta. I februari då? Om man lovar att inte åka i backar? Nähä, inte det. )= Sen började hon snacka om hjälmar och en massa andra skydd. Nästa år!

Andra bloggar om: , , , ,

onsdag, januari 24, 2007

final countdown

Eller kanske inte. Men för denna gången. Var tvungen att fotografera nedräkningen till Alvas ankomst innan den suddades ut idag. Bilden föreställer alltså Alvas pappas whiteboard på kontoret. Dagar kvar/överburet överst och datum nederst.

Och ja det skall föreställa en bebis där vid 0 dagar kvar. Och jo det står normalt andra mer jobbrelaterade saker på tavlan. (=


Hörrni glada människor i kommentatorsbåset: Tusen tack! Himla många bra tips (inte minst Susanne) och snälla ord (oj, Sophie, tack)! Har funderat lite på i-landsproblemet med valen idag och visst 17 ska man vara glad för att ha möjligheten att välja. Man ska vara glad att man har ett ruskigt schysst boende över huvud. Och det är jag och vi såklart! Bara att det inte är Alvas pappas starkaste gren att göra smakfulla val..

Andra i-landsproblem; Jobbar Annika Duckmark heltid med att läsa lottosiffror?! Vi frågar oss själva varje gång vi ser henne. På sv.wikipedia.org får man inte reda på nåt mer. JO, att hon har varit ihop med Tomas Brolin (ingen dålig merit).

Andra bloggar om: , , , ,

tisdag, januari 23, 2007

val val val

Dom som har hängt med ett tag vet att vi sålt vår lägenhet och inhandlat ett stycken (litet) radhus. Och det har vi förstås gjort för att vi tänker att det blir grymt mysigt att kunna öppna dörren och barfota gå rakt ut i en gräsmatta o leka med Alva. Tänk att kunna få en idé om att spela boll, kolla vädret och sen skjuter Alva straffar på pappa inom ett par minuter..

Och alla grillkvällar...mmm.

Men nu börjar kampen! Kampen med alla valen. Vi började idag. Besök på kakelbutiken. Jösses vad många färger, nyanser, material, storlekar och priser. Och Alvas pappa som knappt kan köpa ett klädesplagg - totalt oförmögen till val (brukar skylla på färgblindheten). Men inte så farligt dyrt åtminstone. Vi behöver ju bara ca 5 kvadratmeter till köket. (Men lugn kakelbutiken, badrummet kommer kosta oss skjortan.)

Sen vidare till IKEA - Svåra vals Mekka! Nästan 4 meter garderob, köksluckor, soffa, gästsovplats och köksbord. Och det är bara de akuta valen.. Bara garderobens inredning innebär 1000 val (känns det iaf som). Jädrans Ingvar K!

Men Alva skall växa upp i ett fint hus. Basta!

Så då får det helt enkelt kämpas lite. Dessutom är Alvas mamma avsevärt mycket klarare i tanken runt "valarbetet". Så det skall nog gå bra.

Men tips på riktigt bra sajter om heminredning o dyl emottages mer än tacksamt!

Andra bloggar om: , , , , , ,

måndag, januari 22, 2007

Ledsen!

Skolfröken fick mig att titta lite mer på sökord/sökfraser (nästan allt via google) som gör att folk hittar hit. En av fraserna var

bebis skrik kväll vakna

Känns taskigt att dom hamnade här, för mer svar än att vi också haft dom problemen bjuder vi nog inte på. Ledsen! Hoppas det ger sig snart. För ger sig, det gör det. Även om det känns långt borta när det är som värst.

Andra bloggar om: ,

Äntligen!

Vi har fått en till som tävlar om den bästa delen av Sydsvenskan (c-delen då såklart). Men inte så mycket för att hon gillar att läsa den (även om man kan tro det från bilden) men för att det prasslar så kul när man skrynklar ihop sidorna...


Äntligen fick Skåne lite av det vita guldet! Tror inte riktigt Alva vare sig upplevt eller förstått något av att det idag blivit vinter. Möjligen märkte hon att var det lite kallare i åkpåsen i liften i barnvagnen på väg till och från mamma-/babygympan. Men bara kanske. Troligen sov hon ifrån alltihop som brukligt är när man ligger i barnvagnen.

Dagens tv-uppdatering;
Om gårdagen var en tv-besvikelse så får man ju säga att dagens Ett herrans liv med Mark Levengood var något av det roligaste man sett på mycket länge. Killen är ju så genomod att fräcka killarna blev helt mjuka. Ginza-inslaget med Mark som röst till alla möjliga och omöjliga skådisar var genialiskt!

Andra bloggar om: , , , , ,
Andra bloggar om: , ,

söndag, januari 21, 2007

Blogga med plutten

Det är inte helt lätt alla gånger. Och långsamt dessutom. Men mysfaktorn får inte nonchaleras, särskilt när saliven rinner ner för armen (syns inte så bra med mob-kameran, ledsen för kvaliteten).

Uppdaterat:
BTW Missa nu inte playa del Sol - kan inte tänka mig annat än en succé!! Och läser du detta efter så berätta vad du tyckte!

Uppdaterat igen:
Se nu verkligen till att missa vartenda framtida avsnitt av playa del Sol - värre dravel har man väl aldrig sett? Fanns det en story värd namnet? Hur lyckades dom totalt avhumorisera annars så roliga människor som Henrik Hjelt och Mikael Tornving? Men det är klart Peter Settman (regissör) - var han Ronny eller var han Ragge?

Andra bloggar om: , , , ,
Andra bloggar om:

Tack Skolis

Tack snälla Skolfröken (som är en mkt trevlig blogg, titta in där)! Hon är en rackare på att hitta listiga saker på nätet så; Nu vet jag att jag inte är så värst internät-datta-nördig för det har jag fått reda på via ett internettest... eh. (=

You Are 40% Addicted to the Internet

Internet? Please. You're definitely not geeky enough to be that addicted.
You have a full life off your computer - and the internet is just a small pastime.

Vet inte om man skall tolka det som att man gått o blivit en bildskön brunett på köpet eller är det hon som delar ut domen?! Och vad innebär det att vara 40% beroende???

Hur internät är du??

Andra bloggar om: , , ,

fredag, januari 19, 2007

ÄNTLIGEN!


Äntligen, äntligen! Äntligen är vår lägenhet såld på riktigt o vi kan sikta in oss på flytten. PÅ RIKTIGT!

Vi lät påskina att det var klart i måndags. Och det var det. Fram till 45 minuter före kontraktsskrivning. DÅ kom köparna fram till att de kanske ändå inte hade lånelöfte...

Därpå föll i stort sett alla andra köpare av (olika anledningar men flera blev nog helt enkelt misstänksamma, det hade jag också blivit).

Efter ett antal sömnlösa nätter var vi minuter ifrån en omstart med hela visningshelvetet (ursäkta språket men så illa är det, särskilt med en liten därhemma) och hela känslostormen som det innebär att ge sig in i gambling om hela sin framtida ekonomi.

Men till slut hittade mäklaren en köpare som nog kan skatta sig lycklig som fick ett riktigt bra ställe till ett väl rabatterat pris. Det kostade oss onödigt många 10-tusenlappar men vi är ur processen och det är vi trots allt LÖJLIGT LYCKLIGA FÖR!

Andra bloggar om: , , , ,

torsdag, januari 18, 2007

Med hoodtröja in da gym

Lite fotografisk uppdatering är väl också på tiden, kan man tänka sig. Observera den putta minen, inte dåligt, inte bra. Bara lite fundersamt mittemellan. Lite puttig helt enkelt.


Babygym är väl f.ö. ett gött namn? Denna fina upplaga med benägen hjälp av mommo o moffa.

(uppdaterad med bloggtjosan)
Andra bloggar om: , , ,

Putterteten?

Små varelser som Alva verkar ha väldigt tydliga perioder och faser. Häromdagen var hon ju inne i en fas när allt bara var guld och glädje. Nu är lilla plutten dock inne i en mera putt period och är mycket mer svårtflörtad. Nu funkar det inte ens att hålla upp henne framför en spegel för att locka fram ett gurglande litet skratt (iaf inte lika bra som innan). Men det kan ju vara helt vanliga humörsvängningar?

Vi har ringt och kollat med lilla söta dagiset som ligger på området dit vi skal flytta. Dom verkar supertrevliga och vi var hjärtligt välkomna på besök. Dock inte just nu då de lider av en feberepidemi. Kö har dom såklart men vi hoppas det kan lösa sig, tänk att ha 50 meters gångväg till dagis!

Nu får vi sluta, pluttis sitter här i knäet och skriker heeeuuw och eeerrm och jäspar, jag tror det betyder "jag är uttråkad med den där laptopen nu, lek något roligare med mig pappa!"

Och då får man ju göra det!

ny dag nya tag

Vilket trött inlägg igår, bu för Alvas pappa! Imorgon börjar helgen!
Massor med tid med plutten! JAJAMENSAN!

onsdag, januari 17, 2007

grattis!

Det kan INTE vara meningen att man skall jobba och vara borta hemifrån 12-13 timmar när man har en 11-veckorsplutt hemma. Man blir trött o det vill man ju inte vara. Men det är väl så det är om man avslutar och överlämnar ett jobb samtidigt som man tar sig in i ett nytt.

Men strunt samma, idag grattar vi Emelie och Andreas till sin Wilma som (om uppgifterna stämmer) kom i morse! Dom är tokunga men otroligt engagerade så det kommer säkert gå galant!

tisdag, januari 16, 2007

Återträff

Har varit på återträff med gamla föräldragruppen (jo, faktiskt föräldragrupp, många pappor också). Vi har inte sett dem sedan alla mammorna var mycket tjockare. En lite märklig men ganska fantastisk upplevelse. Alla stora bulor borta, nu ersatta med ett helt gäng glada och nyfikna 2, 3 och 4 månader gamla pluttar. Himmelens rolig syn, kan undra om nån av dem blir kompis med Alva längre fram.

...

Alva pratar en hel massa vissa stunder. Mest högljudda men glada skrik som får en att rysa av välbehag och skratta av förtjusning. Och ibland skrattar hon med (ibland ser hon förvånad ut och förstår inte vad dom där stora galningarna har kul åt). Allt runt Alva är helt fantastiskt just nu. Inte för att det har varit så mycket annat (det där lilla strulet med sömnen i början är långt, långt bak i minnets dunkel nu).

Klargörande

Två stycken faktiskt!

1.
Bara för att det inte skall verka som att jag i ett tidigare inlägg vill framstå som smartare än nån annan;

Alvas Pappa skulle döma en match i helgen. Matchen skulle dömas med en domarkollega som AP inte tidigare dömt med men (obs) vi är inte obekanta med varandra (gått utbildning tillsammans mm). AP skall köra och kollegan skall åka med (till metropolen Höör, fö). Vi stämmer möte per tel:

DomarKollegan; "Vi ses kl 12 vid videoaffären"
AP; "ok, inga problem"
DK; "Du, jag har grå tröja, vad har du?"
AP: "eem, jag kommer i blå bil"
DK; "ok, men den dömer du väl inte i.."

2.
För icke-bloggare som inte riktigt förstår grejen och andra intresserade finns en bra artikel här som förklarar något (även om just Hillevis situation var något annorlunda).

måndag, januari 15, 2007

kommentar

Ibland blir det så roligt i kommentarerna så det förtjänar en egen post:

Anonymous said...

Men alltså jag kankse är dum i huvudet men hur får de luft i magen? [dvs hur andas det ofödda barnet] Jag har hört att om bebisen inte börjart andas efter födsel så kan man lägga den i en balja med vatten tills vidare. Är det en skröna? Posta gärna svaret snart.


Ja som sagt i kommentarerna, hur länge gäller "tills vidare"... Helt oavsett skröna eller inte är det en fantastiskt rolig bild man får i huvudet. Nån som har mer kunskap i ämnet?

//Uppdaterat//
Jag tror vi är överens om att barnet i magen får syre via navelsträngen (=

svar om gälar

Svaret från nedan redovisas här men läs inlägget först (o ev svara för chans på guldstjärna, fuska inte!)

Inte så lite fascinerande va?!

Gälar?!

Besök på mammans jobb. Samma scen som på pappans jobb och alla andra platser där flera personer beskådar en bebis för första gången; fantastiskt betagna blickar från en solfjäder av beundrarinnor (ja, nån enstaka man brukar också dyka upp). Tror inte det har med vår rakt igenom subjektiva uppskattning av Alvas skönhet att göra. Det verkar vara något av en naturlag - nya bebisar i mötet med grupp skapar häpnad.

Och det är bara kul och dessutom en bra uppåt-tripp för föräldraegot. I alla fall än så länge.

Nåt helt annat - Idag pratade Alvas pappa med någon, jag har lovat att inte lämna ut vem så låt oss kalla personen "X". Det blev lite intressant, häng med;

X; "Du Alva skall väl börja på babysim innan hon blir 6 månader"
AP; "Njae, det vet man inte, beror ju på när man får plats. Hur så?!"
X; "Jo, jag läste att den där andas-under-vatten-reflexen avtar sen"

tystnad....

AP; "Eum, vadå, näee?? Dom har ju inte gälar, liksom"
X; "Eh, jo, hur andas dom annars i magen"

kortare paus

AP; "Men det gör dom ju inte, dom"
X avbryter; "Nä det gör dom ju inte..."

(=

Men nu till dagens fråga! Har X 100% fel?! Lägger svaret i kommentarerna om ett tag om ingen sitter på svaret.

söndag, januari 14, 2007

vi firar lite!

Idag gick vi i mål med budgivningen på vår lägenhet, tjohoo! Vi sanslöst glada och då inte minst för att en riktigt jobbig process är över (nu kan man sitta i soffan igen!!). Priset blev ok dessutom. Inte så att vi kan lösa in våra studieskulder men åtminstone så att vi inte behöver äta gröt i nya radhuset. Iaf inte alla mål, varje dag, hela veckan (=

NU ser vi otroligt mycket fram emot slutet februari när det bär av till nästa "hus". Grattis till oss (=

Vi firar med en kommenterad foto-bonanza! (tror alla bilder är klickbara)

Bad blir roligare och roligare! Nu längtar vi till nya huset där det finns badkar, som hos mommo o moffa, mkt roligare!

Världens krulligaste efter bad!

Post-bad-mys! Det finns fortfarande ingen plats som Alva uppskattar mer än skötbordet. Troligen för att det blir så bra kontakt med bytaren/byterskan.

Dagens boktips! Hittade den på rea. ALLA dom bästa visorna + en cd med ett helt gäng sånger. Riktigt, riktigt bra! Inte minst för pappan som kan Imse. Basta. Sjunger fel på Bamse.


Mommo o Alva i julas. Copyright Moffa!


Detta gillar mamman inte alls. Alva är avvaktande intresserad, pappan tycker att det är skitskoj!

Det är nån som har upptäckt sin spegelbild och ÄLSKAR den. Första gången vi verkligen upptäckte det var på ett fik häromdagen. Hon plirade och skrattade hur länge som helst.

Och är det inte spegelbilden som fängslar så fungerar en IKEA-kudde med tydliga kontraster. En framtida heminredare?!

Mer spegelbildsglädje!

Bloggtekniskt tjosan:
Jag har placerat min blogg i
Lund
på bloggkartan.se

fredag, januari 12, 2007

I brist på fantasi

Den rätta kraften finns inte riktigt idag heller (värst vad det är jobbigt att jobba så här års, pappan sov nästan 2 timmar efter jobbet) så här kommer en bra lösning (en bild pratar som bekant bra för sig själv). En av de bästa bilderna på Alva so far. Togs lite innan jul o pryder diverse julklappsprylar hos de nära o kära.

Sanna (stora Alvas mamma) undrade hur det går med de sk föräldragrupperna. Vi har två grupper eftersom vi bytte vårdcentral samtidigt som Alva kom. Den gamla är nog rätt bra för dom mammorna mailar till varandra, går o fikar o så. Den nya har vi bara träffat en gång och det var mkt konstigt. Innan barnet föds verkar det trots allt vara önskvärt att papporna kommer o lär sig om barn, amning, förlossning och smärtlindring. Men nu ställdes frågor som hur upplever ni det att ha blivit mammor?! Trots att vi ändå var två killar där. Svårt att säga om det är bra folk, hann inte riktigt prata med dem.

Och ang Alvas mammas skrivarambitioner (annan fråga) well vi får väl se, hon gjorde ju ett par tappra (och ganska lyckade försök) men sen verkar nyfikenheten kommit av sig. Men det kan nog hända att hon återkommer, jag hoppas det, hon ser ju andra vinklar av Alvas uppväxt som också är intressanta.

Nåt helt annat, såg att en del fått mail om att få lotter etc för att blogga om vissa produkter. De reaktioner jag sett var negativa, man vill inte sälja sig. Jag höll med, det verkar ju galet. Och sen kom jag på att vi har annonser.. Det verkade så enkelt att klicka ja på frågan om google-annonser. Tänk om det börjar trilla in pengar!! MEN - gå inte på det om du inte är hemskt nyfiken. På 12000 sidvisningar har vi tjänat 2,41 dollar på 17 klick. Och för att få ut hela denna förmögenhet måste man dessutom skicka in nån sorts intyg till skatteverket (tror jag det var) i USA.

torsdag, januari 11, 2007

En dag som kanske inte går till historien

En rätt medioker dag denna torsdagen den 11 januari 2007. Iaf för pappan. Ruskigt trist väder, lite för mycket på jobbet och för kort tid med Alva (men det sista gäller ju alla dagar när man måste vara ifrån varandra).

Alva o mamman var på stora köpcentret o fikade med mammagruppen (för nån föräldragrupp är det ju inte längre). Pappan avis.

Dessutom lyckades pappan sumpa mammans tandläkare-tid genom att jobba för länge.

Som sagt, just denna dag i historien är väl inget att skriva hem om.

Dock verkar Alva må ruggigt bra så, ja va 17, vi skriver väl hem om den ändå då (=

onsdag, januari 10, 2007

Alvas pappa - På Riktigt?!

Ja, jag vet inte hur mycket mer säkert det är idag än igår. Men nu är vi överens med kommunen och således med folkbokföringen om att Alvas pappa är Alvas pappa.

Vi har alltså varit på faderskapsbekräftelse hos socialförvaltningen / familjerätten. Något man slipper om man är gift (för då slutar folk tydligen, enligt en mindre känd naturlag, strula runt i fel sängar...). En sann hyllning till svensk byråkrati. Det känns ganska 70-tal (eller vad vet jag om det, men jag inbillar mig att allt var mer byråkratiskt när jag var liten).

Så under bevittnande av två helt främmande människor (två andra socialtanter än vår egen, gissar vi) skrev alltså pappan på att han är övertygad om att han är pappa varpå mamman skrev på att hon godkänner att pappan godkänner sitt faderskap. Och tada! Nu är även myndigheterna övertygade. Innan dess var dom, om vi förstår det hela rätt, inte alls det. Minns den här galna storyn om hur illa det kan gå om man inte bara har ofantlig olycka i familjen utan också får problem med myndigheterna och faderskapet.

Men det skall erkännas - alla måsten (BVC, skattemyndigheterna etc) som har med Alva att göra känns nytt och häftigt också. Man blir bekräftad i sin föräldraroll på lite olika sätt.

Mamman och Alva har gjort fler nya grejor idag. Babyrytmik på en kyrka i närheten. Det var tydligen en himla trevlig upplevelse för båda. Spela tamburin och sjunga och så vidare. Pappan blev lite avundsjuk.
---
Titta här vilka fina ord vi har fått hos Fantastiska Fyran. Tack snälla, även om det ger prestationsångest att ens bli nämnd i samma mening som "den store" (hemliga pappan).

tisdag, januari 09, 2007

att hitta en fot

Idag hittade lilla plutten sina fötter på riktigt för första gången! Small step for man, giant leap for Alva!


Och så bara en bild för er som är söt-baby-suckers.. (om man nu får säga det själv)

Mamma o Alva hos barnmorskan idag - 10 veckor på torsdag och nästan 6 pannor och 0,59 meter. Kurvan planar ut men hon ligger fortfarande över sin kanal (skönt, hon kan ju inte simma). (Eh..)

Ang lägenheten?! Fortfarande nervöst, bud inkomna men mäklaren säger att det inte har startat på riktigt än. Litar på honom, orkar inte riktigt analysera läget längre. Det blir som det blir.

galet

Med tanke på allt allvar o viktigt o vuxet på sistone kan det vara skoj med nåt TOKIGT (klicka).

(Kul grej som Skolfröken hittat. Och som sen stals hit. Skolfröken är kul!)

måndag, januari 08, 2007

Nervös väntan

..och en enormt skön lättnadens suck!

Väntan på att nån av nästan 30 spekulanter (varav flera från igår återkom idag) skall lägga sitt första bud. Kom igen nu så jäkla svårt kan det väl inte vara, stället är ju utan jämförelse stans snyggaste, skönaste, charmigaste osv etc (fyll på med valfritt positivt superlativ). Men som sagt, mäklaren är lugn så det bör vi kanske också vara?! Å andra sidan ingår det kanske i hans arbetsbeskrivning?

Lättnad över att ha kämpat som idioter (för att presentera objektet från sin finaste sida) och nu kunna slappna av i en någorlunda skön känsla av inte kunna göra så mycket mer.

Dessutom infinner sig allt mer lust! Lust över den där annalkande flytten till stället där Alva skall gå från baby till barn och mer därtill.

Var hos goda vänner idag som fått sin andra plutt (ett par veckor gammal nu) och plötsligen ser man på sitt eget barn med helt nya ögon. Vårt barn är inte längre en nyfödd och totalt försvarslös liten varelse. Hon har ju gått och blivit lite mer, inte så värst mycket mer men iaf. Lite häftig känsla.

---------------------------

Blogg-teknisk parentes; Vi har lagt till en del av våra favorit-länkar (inte alla, tog ett gäng nu, kommer nog fler snart). Jag vet inte riktigt om det är kutym att fråga först (nån frågade oss en gång). Vi skippade det steget men skulle nån misstycka får ni säga till så tar vi såklart bort.

LÄNKA TILL http://alvaplutten.blogspot.com/ ?? Ja absolut!! Det är ju bara hedrande och kul! Så länge din blogg/sajt inte är porr, högerextremism eller huvudsakligen handlar om hur man med enkla medel bygger sin egen bomb. I dom fallen är vi tacksamma för en förfrågan i förväg..

söndag, januari 07, 2007

blödig bloggare..

Eftersom man inte är så särskilt tuff så kan man ju inte annat än att gå läsarna till mötes så här kommer en bild (lite extra till Ahnna!). Dessutom kom jag på att det var ett tag sen vi la in nån bild på guldtösen. Här i ett lite halvkomiskt läge som vi plötsligen upptäckte mitt i städstressen inför visningen, "kan du ligga här lite medan vi snyggar till i sovrummet?". Och hon verkade ju digga att ha 1,60 brett för sig själv. Mamma o Pappa kanske kan ta vaggan då?!

Kapitalismen slår klorna i Alvas familj

Som sagt - vi är inte förtjusta i verklighetens monopol (köp alltid Strandvägen!) - MEN det går inte att inte dras med i spelet.

Ett tag före visning ringde mäklaren; "det är ruggigt idag, tänd brasan". Jaja, ok, genast! Och då hade vi redan köpt de obligatoriska örterna i kruka, fyllt en stor vas med citroner, skubbat trallorna på balkongen, petat spisplattorna med tandpetare (!) osv etc - the lot! Det är ju knappast så att man inte deltar.

Och det blev sannerligen snyggt, precis så där att man tänker, ah va 17, ska vi inte stanna här.. här är ju så fint och föreningen är så trevlig och vi.... älskar ju egentligen vår lägenhet.

Men det funkar ju inte så det var jäkligt skönt när mäklaren ringde och berättade att allt gått fantastiskt bra. Massor med tänkbara köpare med stort intresse. Inga bud men han är trygg så då får väl vi vara det också. Så man kan så smått börja ställa in det mentala siktet på lilla radhuset, riktigt skönt!

Dock en visning imorgon också så vi får hålla oss lite till tåls.

Och för övrigt anser jag att riksbanken bör förstöras.

lördag, januari 06, 2007

Nästan i mål, sehr wunderbaum!

Vi har aldrig sålt ett boende förut men from nu kommer vi ha enorm respekt för arbetet som ligger bakom en visning. Och alldeles särskilt för dem som har barn. Vilken kamp!

Egentligen är hela spelet om alla slantarna fram o tillbaka helt sjukt. Vem vinner egentligen på att en bostadsrätt kostar miljoner, inte 17 är det vanligt folk som bara riskerar att hamna i värsta räntefällan när riksbanken tycker det är bra för Sverige. MEN som bricka i spelet är det rätt svårt att göra annat än att spela efter reglerna. Således har vi städat, tvättat, fixat, gnott o haft oss nåt sanslöst det senaste dygnet lite drygt. Och kanske ffa rensat prylar så att själva lägenheten syns.. Varför har man så mycket SKIT! Och tom sånt som inte är skit har man massor av. Lyckligtvis har vi två källarförråd som nu är massivt fyllda från golv till tak.

Bara lite smågöra kvar imorgon bitti och så här 01.14 skulle man önska att Alva var trött. Hon ligger o skrattar i vaggan.

Vi går och lägger oss i alla fall så får vi se vad som händer.

Blir nervöst imorgon, många bokade visningar men man vet ju aldrig. Snälla budgivningsguden, hjälp oss slippa hamna med för stora lån på nya stället.

yes!

Det tar sig, Alva lugnare, alla lugnare! Yes, yes, yes!

Bläh, åh, errgh!

Kommer ingenstans med städningen!

Alva måste underhållas hela tiden.

Mamman stressad.

Pappan irriterad.

Men visst är det alltid så när man megastorstädar - det ser fördjävligt ut tills det plötsligen bara blir skitfint?!?

Men åh, /&&(//#¤)(/#¤(/!!!

fredag, januari 05, 2007

inte tänder väl... eller?

Givetvis! Givetvis blir storstädningen just nu bara 50 %-igt bemannad. Alva sover inte en sekund och vill lika lite sitta på egen hand babysittern.

Hon vill gärna stoppa hela handen, nallen eller allra helst mammas eller pappas lillfinger i munnen. Och hon gnager och suger som om det inte finns ett imorgon. Och slajmar, slemmar och secklar nåt oerhört. Som nio-veckors baby måste det väl vara alldeles för tidigt med tänder?

(kortkort MEN skrivet med ett plaskblött lillfinger nedstucket i en liten söt mun)

tjoflöjt städning!

Jahap som sagt visning på söndag/måndag så det finns nästan bara tid för städning )=

Men en liten Alva-uppdatering; Generellt sett händer det saker med den mentala utvecklingen varje dag. Och IDAG lekte hon på egen hand med en nalle!! Låter ju givetvis som en ofantligt oviktig händelse för den icke invigde men jag tror alla som har/haft barn vet hur härliga dom där små stegen är.

Tidigare har hon lite flaxande lekt med ett babygym och haft stor glädje av en särskild mobil, men nu verkligen undersökte hon och smakade och kände. Fantastiskt!

Tusen tack för tips på visningstricks och blöjor, värdefullt på flera sätt! Gärna mer!

torsdag, januari 04, 2007

IKEA & FACIT

Visning av lägenheten snart så idag har vi varit på IKEA och köpt skrytprylar. Inte dumt alls att sälja lägenhet - då kan man köpa fina men onödigt dyra prylar utan dåligt samvete. Så det gjorde vi.

Tidigare har IKEA med Alva varit rena mardrömmen. Ja IKEA är ju oftast det ändå med allt folk och så. Och idag tänkte vi ju att det var vanlig vardag så då kan det inte vara så farligt men... smockat som vanligt på parkeringen. Det är obegripligt, det företaget måste gå så löjligt bra (dom där var det 25 miljarderna vinst som Ingvar försa sig om, jag tror det är mkt mer, genom att "försäga" sig så ifrågasätter ingen). Hur som helst - vi hade nog otrolig tajming för när vi kom verkade alla stå i kö och ingen var ivägen nånstans. Och Alva, den lilla ängeln, hon bara sov i babybjörnen hela tiden. Perfekt!

Klokhandlat blöjor på City Gross har vi också gjort, köpte massor Bambo-blöjor som ser ut (och verkar funka) som Pampers och Libero men som kostar hälften (89 öre styck för att vara exakt). Vi har inte kommit oss för att köpa ICAs eller nån annan riktig budgetvariant ännu - nån som har tips och erfarenheter mottas det tacksamt!

FACIT
Guldstjärna till Jonna och skolfröken (nej faktisk ingen mustach, enda som fattades) och morbror! Klart han var tysk! Inget ont om tyskarna men vissa av dem har ett udda sätt att klä sig på.

ps till Sanna - jo det går helt enkelt strålande med sömnen! Ända sen natt 1 i Norrland så sover vår Alva som en stock. Vaknar väl ibland för ett mål mat men ofta inte ens det. Vi vågar inte hoppas på att det håller i sig så länge men man får njuta tillsvidare.

ps 2, om nån har listiga lägenhets-visnings-tips är det också mer än välkommet!!

Utmaning

I bloggdiggarnas värld går det runt lite smittsamma grejor som skall göras, idag kom det en från Sveriges mest lattjo skolfröken som går ut på att lista de fem saker jag vill eller vet kommer hända 2007. Så here goes (Alvas pappa svarar)

1. MEST AV ALLT, ta så mkt tid som möjligt att njuta, studera och delta i Alvas utveckling! Tillsammans med mamman så mkt det går såklart. Nej inte så oväntat jag vet, men det är iaf sant som bara den! (Vill och vet!)
2. Lära mig hantera lagom mkt annat som man så gärna vill (som sambo, son, polare, anställd, ungdomsledare, domare, pilla navelludd etc osv). (Vill/hoppas)
3. Få till det fint i nya radhuset (den är jag rätt säker på att vi löser).
4. Skolfröken skrev USA/Kyoto och där får man väl instämma i förhoppningen men utöka den till så mkt mer för det räcker ju inte. Känns, som jag skrev i förra inlägget, ruggigt viktigt när man blir ansvarig för nån som skall stanna här på vårt klot lite längre än en själv o som förhoppningsvis själv får barn osv. (V I L L ! !)
5. Att v75 bolaget äntligen träffar rätt på en bra utdelning. Det är så tråkigt att oroa sig för stålar. (småhoppas)

Skickar utmaningen vidare till nån som läser ofta o som vill! (Berätta i så fall i kommentarerna)

Glöm inte gissa på förra inlägget nedan!

onsdag, januari 03, 2007

Himma i pannekagelanned

Ja. det är himla platt här hemma, det inser man när man varit i vackra Härnösand. Och inte för att det var vansinnigt kallt i Norrland men att stiga av i Lund kändes som att ställa om till vår. Ur led är vädret! Lite oroande faktiskt, man blir ju ännu mer brydd om sånt när man får barn märker jag. Eller är det Aftonbladets godhjärtade miljöprofilering som gör det!?..

Att resa ca 100 mil med barn/vagn, en fantastisk massa klappar (Alva drog såklart hem en smärre jackpot i julklappsligan), reafynd och vanlig packning i julreseruschen kan verka skrämmande. Men icke! Visserligen var det tufft att gå upp 04.30 när Alvas sovklocka strejkat till 3 timmar före uppstigning men väl ur sängen gick det overkligt smidigt. Trötta men belåtna i Lund på tidiga em blev vi hämtade av värsta bästa kompisen!

Alva gnölade (ytterst tveksamt om det är ett ord i SAOL men ni fattar) dock mer på väg hem än på väg dit. Men efter en fantastisk semester med väldens snällaste morföräldrar och morbror så är det klart att man blir lite gnölig när man måste lämna dem.

En kul episod från dagen, låt oss göra det till en gemensam gissningstävling; I Alvesta stiger en stilig (well) man in på tåget. Han letar efter familjens platser och jag tänker omedelbart att den mannen är från landet X. Jag gissade rätt visade det sig. Låt oss se om vi delar fördomar, jag beskriver och du gissar (inspirerad av Lotten (julkalendern) presenterar jag svaret i morgon). Mannen är alltså ganska lång (1,85?) och smal. Han har riktigt stiliga glasögon, är välrakad men har gulblont hår med begynnande flint OCH hockeyfrilla. Jag gissar att han är ca 50-55 år. Mannen bär ett par alldeles för tajta svarta skinnbrallor och toppar sin utstyrsel med en guldfärgad(!) michelin-gubbe-pumpad täckjacka. Med fickor på ryggen! (Ja även fram men det kan man ju leva med.) Med sig har han fru och dotter (ca 17 år) som båda bär "normala" kläder.

Ja, just det, höll på att glömma - han bar också med sig en osande varm hämt-pizza som han glatt glufsade i sig. Kort sagt en mkt förvirrande syn (och jag var inte den ende som hade svårt att hålla mig för skratt!!)

Ja det är inte så klurigt som Lottens gåtor och några priser utöver äran kan jag inte lova men va' 17, släng in en gissning i kommentarerna (och en förklaring om du vill).

tisdag, januari 02, 2007

Allting är vitt vitt vitt

Äntligen så mycket vitt att det la sig på marken! Hade varit en mkt skum upplevelse att ha varit här under jul o nyår utan att få uppleva det.

Alva o hennes mamma (ja Alva syns ju inte men hon gillade också snön, tror vi).


Stressen kryper sig på

Förklara hur det fungerar:

-När man kommer till en ledighet och har lyckats skrapa ihop 14 dagar... och när man i vanliga fall jublar år två dagars ledigt... och när både jul OCH nyår skall passera innan det är dags att "stämpla in på fabriken"... och när det på andra sidan kändes som en hel evighet av ledighet...

Förklara hur det då på den här sidan känns som ett ögonblick sedan vi kom hit??

Jaja, det är väl bara att inse att man har mått (mår) bra.

(Men jag minns hur det var när man var liten, en julledighet var ju verkligen så långt att man längtade tillbaka till skolan och ett sommarlov var verkligen en evighet, och jag minns inte att terminerna var så förfärligt långa, så borde det vara hela livet.)

Imorgon åker vi alltså söderut igen (när det nu äntligen blev vitt på marken igår..). Men det skall på sätt o vis bli lite kul att jobba. Och ffa är det jäkligt spännande med försäljningen av gamla lägenheten (eller mest nervöst, känns inte om, utan hur tuff ens ekonomi skall bli). Men roligast av allt - att om ett par månader få flytta till det riktigt vuxna boendet i radhus.

Sist en trist nyhet och en hyllning;
Hemliga pappan lägger av
Hemliga pappan var/är bäst

Det var ganska mycket hemliga pappans blogg som inspirerade Alvas pappa att komma igång, tack Hemliga pappan för allt trevligt!

måndag, januari 01, 2007

Välkommen 2007!

En fotouppdatering av Alvas nyår!
Riktigt Gott Nytt År Alla!
/Alva med familj
Några minuter in i 2007. Klart man skall upp ur vagnen och se vad
allt stöket är. Lite kallt men klart värt det.

Ni lägger inte in detta på internet?! Jag anmäler er till barnombudsmannen o bris på en gång!


Och slutligen kan Alvas pappa inte låta bli att fundera på om inte Aftonbladets chefredaktör borde vara en aning mer händig med det svenska språket?! Men ett gott skratt förlänger livet!(Ur Aftonbladet nyårsafton, 2006.)