torsdag, maj 31, 2007

inför lördagen! go zlatan go!


En återpublicering eftersom en galen (men ganska kul) stockholmare (jag vet var ditt hus bor) påminde mig om den genom att sno den (helt ok). Och för att det är den perfekta tändvätskan inför lördag!! ska bli riktigt kul. dessutom i combo med grille hos en god vän, kan knappt bli bättre!

(ja just det, om nån glömt - det står Ibra på ryggen o Alva är sponsrad med tröjan av mommo o moffa!)

för övrigt - var inte zlatan underbart goe zlatan på intervjun idag (förmodligen igår när du läser) så säg??

Andra bloggar om: , , , , , ,

solsken!

Alvas kära farmor brukade alltid säga till Alvas pappa (långt innan han blev Alvas pappa) att om solen sken på ens födelsedag så har man varit ett snällt barn under året. Lurigt! I slutet av maj är det ju ganska ofta soligt. Jag tror inte jag kan använda det som fostrande metod på Alva som är född i början av november...

Vi firar med en bild på Alvas pappas eget favorit-solsken! Det ena i fokus och det andra där i bakgrunden. Alvas pappa måste ha varit snäll under året.


Andra bloggar om: , , , , , ,

onsdag, maj 30, 2007

kort-kort

Två dagar på raken har de två MAMMA-grupperna Alvas mamma är med i varit på besök (försök inte inbilla mig att det finns föräldragrupper som dom kallar det på bvc när det hela dras igång) . Jag har jobbat hemma o träffat alla dessa kids. Sjukt roligt. Dom är ju inte så gamla men alla har otvetydigt sina egna personligheter ändå. Cool upplevelse!

Undrar hur mycket av det som ligger inbyggt (gener får man väl kalla det) o vad som är socialt inlärt? Spännande är dom iaf, dom där små liven.

Andra bloggar om: , , ,

annat ljud i skällan

Efter att ha gnällt en massa får det väl vara lite mera lustfyllt! Well vi får se.

Vår plutt är frisk på riktigt!

Häromnatten vaknade vi av att Alva låg o grät (känsliga tittar bort) i en sjö av kräk bestående av (även bara lite känsliga tittar bort) galla och snor/slem. Alltså efter att de där 40 gradernas feber lagt sig o hon bara var "lite förkyld". Tydligen kan barn inte alltid hosta upp sitt slem eller bli av med det på ett vettigt sätt. De sväljer ner det istället och producerar de för mycket måste det till slut upp. Ingen vacker syn. Och verkligen hjärteskärande att se (men det har jag upptäckt gäller alla tillstånd som inte är absolut harmoni för Alva).

Men nu! Nu sover hon väldigt stilla o fint, bara en omgång nässpray o allt är kanon!

Nåt helt annat. Gamle gode Hemliga Pappan som ju inte är så hemlig funderar på att blogga igen. Mot stålars! Vad tycker man om det? Jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag är ideologiskt oerhört för den fria delningen av info på nätet som var en viktig del av dess ursprung (utan den ideologin och ivriga kämpar för den är det nog rätt tveksamt om internet överlevt att vara den fluga det aldrig var). Å andra sidan är HP så pass bra att man tvekar.. Fast jag lutar nog åt ryggraden o gamla goda värderingar, inget nytt tjafs..

En fräck blogg-nörd-grej är det där nya med att nyligen.se håller reda på när nån annan länkar till din sajt (man ser det när man pingar). Enda tills man inser att det ju inte händer så ofta. Doh!

Andra bloggar om: , , ,

tisdag, maj 29, 2007

bla bla, vet inte om det är så intressant men en massa ord blev det

Bara kort svar till Karin som jag tror är samma som denna Karin som för övrigt verkar vara en ytterst sympatisk person. Hon reagerar mot att jag mailar en tjänsteman på Enköpings kommun o ifrågasätter handläggningen av fallet av Malin 1 år.

// Det var en inledning som jag fortsatt mkt senare o det blev nåt annat. Och när vi ändå är inne på det, vad är det för fel på vår värld, läs här//

Karin tycker att jag a) trillar i en journalistfälla och b) att man inte kan klandra en tjänsteman för att utföra sitt jobb.

På a) svarar vi; möjligt. Eller snarare inte omöjligt. Men nog fasen trillar jag hellre dit i fällan som gillrats för att skapa sympatier med en enskild medborgare i kamp mot en stor och ansiktslös myndighet. Jag tycker nog att de flesta av kvällstidningarna består av en stor andel meningslöst skit men aftonbladet hugger lite mer sällan urskillningslöst ner på ensamma svaga människor än tex Expressen/Kvällsposten, denna ofattbart dåliga ursäkt till tidning, som gärna säljer lösnummer på den lilla människans olycka. Men visst, nåt djupare researchjobb har jag inte gjort så jag kan absolut ha låtit mig luras. Men den som läser artikeln kan tänkas vara förlåtande med tanke på ämnet?!

På b) svarar vi; fel, fel och åter fel! Det finns i stort sett inga tvingande regler som myndigheter inte kan kringgå om den goda viljan är finns. Särskilt inte när reglerna helt uppenbart drabbar den lilla människan på ett sätt som den som skrev regeln inte avsett. Det finns dessutom ett otal exempel där kommuner och myndigheter (och för all del enskilda tjänstemän) kringgår regler och demokratiska beslut på högst subjektiva grunder (för att det känns rätt just då). Jag ser det dagligen i mitt arbete då jag samarbetar med flera myndigheter och en massa kommunala enheter. Oftast sker det på goda grunder och med goda avsikter men ibland är det mera tveksamt och hamnar då i tidningen (ibland). Fallet med Malin borde helt enkelt hanterats så att det inte drabbade någon och således aldrig hamnat i tidningen. Tycker jag!

Vad tycker du?

Ps till Karin, detta är inget upprört motangrepp, jag blev bara lite inspirerad.

Andra bloggar om: , , , , , ,

söndag, maj 27, 2007

glad mors dag alla mammor!

Särskilt då Alvas mamma, farmor och mormor som är dom mammorna som finns närmast skribenten.

Vi firar med en bild på Alva i en alldeles ny pyjamas som Alvas mamma köpt. I samma tyg som Alvas pappas kalsonger!!! Låt vara att dom kalsongerna användes senast 1978. (=

Helgen har spenderats - lördag med goda vänner som bor "på landet" med massor av ytor o finfin trädgård o lugn o... vilket skapar avundsjuka samt - söndag med jobb )=

Ville bemöta lite tankar Karin haft i kommentarerna men är för trött )=

undrar om nån som läser här ogillar smilies 0-:

Andra bloggar om: , , , , ,

fredag, maj 25, 2007

varför

..får man ett tidskrävande (men meningsfullt o intessant) jobb precis när man eg bara vill o borde vara med sin lilla nybildade familj?????

torsdag, maj 24, 2007

done!

Hon fick ett mail! (se "appropå" nedan) känns rätt bra! Civil olydnad light!

febern har släppt!

En helt obegriplig mängd sjukt färgat o segt snor irriterar hennes andning o amning men nu på morgonen var Alva;

alvedon- och feberfri på en o samma gång! YES!!

onsdag, maj 23, 2007

appropå sjukt barn

Detta är ju för tröttsamt! Den där Anita Ahlström på Enköpings kommun skulle man ju vilja maila o be kommunen skärpa sig. Nån som har hennes mail?! Vad ska vi ha ett socialt skyddsnät till om inte i detta fall?

Andra bloggar om: , ,

förbenade feber!

Den sliter på Alva och hennes föräldrar. Helt klart kommer det snart bli bra igen men när hon gråter som värst kan man bara lida med henne just där o då )=

Stackars Alvaplutten

Det var grymt varmt i Skåne i måndags. Och på babysimmet var det nåt fel på värmestyrningen så det normalt sett väldigt varma vattnet var nära nog kokande. Båda Alva o Alvas pappa blev helt groggy och lilla plutten sov inte så värst bra. Men vi trodde mest hon var sliten av den ovana värmen. Men så igår ringde Alvas mamma o berättade att hon mätt upp vårt barn till över 40 grader. Jobbigt!! Men efter en del konsultation med barnläkare och BVC så fick hon alvedon o allt blev bättre. Hon blev rent av pigg och fick syn på TV’n på riktigt för första gången (se bilden). Men så sent igår drog tempen upp igen. Den lilla stackars människan – små barn som har feber kan verkligen gny på ett hjärteskärande sätt. Så nu får vi se om det inte är dags att träffa en doktor idag ändå.


Nåt helt annat; Alvas pappa undrar vem det är som ställer en massa koppar vid hans arbetsplats? Det var ju tomt igår morse..

Andra bloggar om: , , , ,

måndag, maj 21, 2007

Alva Elisabet är döpt!

Våra böner hörsammades inte! Kanonväder dagen före och dagen efter men själva dagen för vårt planerade trädgårdsdop regnade inne så det sjöng om det.

Men det blev en verkligt bra ceremoni i vardagsrummet. Alva var bra mkt coolare än föräldrarna o tycktes mest trivas med uppmärksamheten.

Senare klarnade det upp och vi fick iaf kaffe o tårta i solen.

Kolla dockansiktet och den sanslöst fina klänningen!!

Precis på väg ner i dopfunten kan man väl inte annat än bjuda på ett spjuverleende!

Dagen efter var allt som vanligt. Och Alva ville helst av allt bara ligga under rönnen och luuukta på blommorna.

Ikväll efter en intensiv helg och en tuff jobbedag var det oändligt skönt att bara sjunka ner i soffan och avnjuta bästa serien Anna Pihl, grymt trist att det var sista delen på ett tag.

[uppdaterat] [och rätt off topic]
varför tjatar dom där "intelligenta annonserna" från google om ADHD hela tiden??? Jag har iaf aldrig skrivit om ADHD.

Förrän nu, nu kommer det väl bara vara annonser om ADHD.

Andra bloggar om: , , , ,

fredag, maj 18, 2007

mycket fix / cool Alva

Obegripligt mycket fix inför ett litet dop men ganska kul och förväntansfullt. Den ende som är avslappnad och cool är huvudpersonen själv. Inte minst i sina nya solbrillor. Håll tummarna för fint väder för oss i Skåne imorgon, tack på förhand!


Andra bloggar om: , , , , , , ,

torsdag, maj 17, 2007

snart fest!

[uppdaterad] Precis som Wilma, Alvas nät-bebis-kompis, så har Alva dop på lördag o det är fullt sjå (stavas?) med att ordna för både ceremonin (hemma i trädgården med vår favvo-präst "Prällen") och för festen (vilket inbegriper att fixa det sista av renoveringen). Så därför blir det lite mindre skrivet (appropå en fråga om just det). Farmor var på snabbvisit igår och idag kom mommo o moffa från Norrland. Fick också en fråga om "varför dop". Och ja, ganska bra fråga... Vare sig mamman eller pappan är djupt religiösa men båda är väl lite traditionella av sig. Kanske vi ändå också känner att tron kommer att ligga redo för Alva att välja när hon blir så gammal (vilket man ju iofs kan ändå men lite enklare när man är döpt). Och de flesta av grundvärderingarna i kristendomen är ju trots allt positiva och eftersträvansvärda. Så man kanske kan vända på frågan - varför inte?

[uppdatering; klart man skall svara på alla frågor - Alva Elisabet blir det efter en del kval fram o tillbaka med lite fler namn. Elisabet eftersom mamma o mormor heter så i mellannamn.

Andra kval vi hade - detta med faddrar! Nyfiken på hur andra tänker runt detta?!?! Själv såg vi det mest som en belastning för andra. Dels att folk ev känner att de måste göra si eller så som fadder, dels att det är ett religiöst åtagande i någon mening o det kände vi som svårt att pracka på folk. Nu tyckte vår vän Prällen (vi kallar honom så men jag hoppas att det är tillräckligt mkt smeknamn att det är ok att publicera) inte som vi. Eller man kan kanske säga att han öppnade våra ögonen för en annan synvinkel, nämligen den mest självklara - Alvas! Det är ju Alva som skall ha nytta o glädje av sina faddrar så vi fick ge oss på att bestämma oss för några att fråga. Som det blev så frågade vi två av pappans bästa vänner och två av mammans bästa vänner. Ingen av dem verkade uppleva det som ett "tungt ok att bära" snarare att de allihop tyckte det var lite av en ära. Och efter vi frågat var det ju självklart på nåt sätt, det hade man ju själv tyckt.

Prällen har bara pratat om fadder o fadderbarn. Vart tog gudföräldrar o gudbarn vägen? Är det från präst till präst eller är det gammaldags?]

En fin bild farmor tog häromdagen, visst ser hon klok ut? Hon kanske funderar på sin tro så här inför dopet, vem vet?

Ganska skön sommarbild?! Hyffsat goa o tjocka lår även om ALva "tappat" lite i viktutvecklingen.

Tillbaka till köksrenoveringen, slutbilder kommer snart. Ett litet tips på vägen så jag inte glömmer det; satsa ALDRIG på glasmosaik om du skall borra i det! Ett hål tar mer än en timme och glasmosaiken spricker lik förbenat.

---

Har du tid över en stund så följ samma länktips som jag fick på P3 idag, riktigt roliga och skickliga Aussie-killar.

Enjoy Kristi Himmelfärd! (Hur man nu gör det?)

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

onsdag, maj 16, 2007

konstigt

Bara en reflektion, dopet sammanfattar tankarna lite;

Med tanke på att man är rätt valhänt (så heter det va?) som förälder efter 6 månader, hur 17 kunde man klara de första veckorna då man eg inte visste nåt alls om att ta hand om en lite plutt??? Måste vara graviditeten som på nåt vis förbereder en mentalt.

måndag, maj 14, 2007

time flies

när man förutom allt det andra har ett dop att planera, återkommer snart med nya revolutionerande stories, bilder o filmer. eh.

fredag, maj 11, 2007

bildbevis

Som lite tydligare beskrivning av hur illa videon (se nedan) tog sig ut i slutändan. Fullständigt hopplöst, tror hon fick i sig 2 tsk gröt totalt.. Förmodar att många nuvarande o fd småbarnsföräldrar känner igen sig?? Klickbar bild! (gör nu kladdet ordentlig rättvisa!!)
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

besvärlig Alva!!

ikväll blev det knappt nån gröt i magen för det kan vara så kul att återupptäcka läpp-prutten...

torsdag, maj 10, 2007

det går att vänja sig

..vid att jobba 11-12 timmar varje dag. Och att gå upp sinnesjukt tidigt för att vara i "fabriken" kl 6.

men det är väldigt mkt svårare att vänja sig vid att träffa sin plutt bara nån timme eller så innan hon skall sova )= förbenade kontrakt, kan dom inte skriva sig själva??

onsdag, maj 09, 2007

utveckling!

Lilsys snodde mitt inlägg idag. Hennes Isak utvecklas i rasande takt. Alva är kanske lite jämnare i sin utvecking och hon verkar liksom ta en sak i taget.

För ett litet tag sen kom den första (återkommande) kombinationen av konsonant och vokal, ett kärt litet "la". Vi övade en hel förmiddag och sen dess kommer det tillbaka när hon är på det humöret (gärna vid 5-6 på morgonen). Alvas pappa tjatar några andra kombinationer till ingen större nytta, som mest tittar hon lite förvånat på mig o verkar tänka"vad är det du vill egentligen, prova med en fullständig mening kanske". Men det kommer kanske.

Motoriken rör också på sig.. Krypandet som startade på riktigt för nån dryg vecka sen har förfinats en hel del. Det som var lite slumpartat och omständligt har nu blivit mycket mer målmedvetet, kontrollerat och snabbt. Igår morse lyckades hon dessutom nästan klättra ur spjälsängen så det blev till att sänka sängbotten till lägsta läget.

Appropå spjälsängen - konsekvens verkar vara A och O i sömnhanteringen. Nu busar vi inte alls med amning mellan läggdags och frukost. Och tiderna är ganska mycket samma varje kväll. Liksom även läggritualerna som repeteras om och om igen. Alltihop leder till att Alva somnar snabbt och kan somna om på egen hand om hon vaknar. Otroligt lyxigt! Enda nackdelen är att hon ju måste få mat ganska tidigt på morgonen och då är pigg som en mört i nån timme.

Maten utvecklas också. Små smakportioner har blivit mindre måltider. Gröt är en favorit men det mesta slinker ner. Frukter o grönsaker är ganska kul o spännande att suga på. Och häromdagen blev det riktigt "fast föda" för första gången - kex. Som lyckligtvis smälte i munnen efter ett tag (tur eftersom Alva är rätt tandlös).

Vikt och längd är däremot inget att direkt skryta med. Inte för att det är några problem men hon har trillat ner på sin förväntade utvecklingskurva i vikt och ligger en kanal över i längd. Vilket innebar 7,4 kg och 66 cm på 6mån-kontrollen. Plus 3 kg och 14 cm sen födsel.

F.ö. i livet; Snart dop o en massa smått fix hemma som vi vill ha klart innan alla besökare kommer samtidigt som Alvas paps har vansinnigt mkt att hinna med på lite för kort tid på jobbet. MEN vi ser ljuset i tunneln! Efter dopet kan vi nog slappna av lite o njuta av våra "nya liv" som vi började mecka med när vi köpte nya huset.

[uppdat] Måste komplettera med en bild jag fångade på en ICA nära jobbet häromdagen. Dom säljer riktigt ouppfostrade fiskar..


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

tisdag, maj 08, 2007

Idag!

..fick Alvas pappa å andra sidan ett JÄTTELEENDE när han kom hem! YES!

måndag, maj 07, 2007

inte skoj precis hela tiden

Igår natt fick Alvas pappa ta en tuff fajt med Alvas läggning. Det var hemskt svårt för henne att hitta ro och det kändes som att hon var ovanligt arg på den där pappan som trilskades med att hon visst skulle sova. Till slut somnade hon givetvis, dom orkar ju inte oändligt länge även om det känns så ibland.

MEN så idag fick man inget leende när man kom hem. Men det fick barnmorskan och barnläkaren och babysimfröken... [uppdatering] Ja, det blev ju dumt. Inte när DOM kom hem, eller ja det vet jag ju inte men inte av Alva eller hos oss. Dom fick sina leenden av Alva på sina respektive arbetsplatser..

Och nån vidare kontakt resten av kvällen var det inte heller tal om. Säkert tillfälligheter men ändå skitjobbigt.

Jag snattar en fras från Skolfröken och gör om den lite; stackars Alvas pappa..
---

Nån frågade om köket. Det har fastnat lite på IKEAS punkt 7 dvs finliret med passbitar, täckskivor och kröningslister eftersom vi hade besök i helgen o eftersom det är för mkt jobb o för lite energi på vardagarna. Dessutom saknas lite el och därmed fläkten vilket är trist. Men vi hoppas på nästa helg.

Andra bloggar om: , , , , , ,

söndag, maj 06, 2007

Sommaren är här!?

En helt enkelt underbar helg. Våra väldigt goda vänner från Norge kom på besök (2 x 60 mil över en helg är inte illa). Solen sken, vi grillade o picnicade och drack gott o bara njöt i solen. Fantastiskt! På söndagseftermiddagen fick vi verkligen valuta för att vara "husägare". Alva fick upp sin gunga o älskade det!


fredag, maj 04, 2007

Alva - en torped!

Oftast är det ju ingen bra grej att bli kallad torped men Alva var en liten duktig torped igårkväll. Sjukdom (Alvas förkylning) har hindrat oss från att gå på babysimmet två gånger. Givetvis var det dom första gångerna man skulle dyka så nu låg vi efter... Men det gick bra, ett par normal dyk (med mamma eller pappa, doppa huvudet o upp igen) och sen rakt på dagens nyhet - torpeddyket! Då skall man doppas av en person och föras framåt i "torpedposition" till en mottagare. Mycket läskigare men även det gick fint. Stolt mamma o pappa!

Andra bloggar om: , , , ,

onsdag, maj 02, 2007

VI FIRAR ALVA ISTÄLLET!

Tack för all hjälp med svordomar o fördömande av nötter som sabbar egendom. Alvas pappa har slutat koka men småputtrar gör det fortfarande. Men så är livet, dumma o onödiga kostnader drabbar en när man som minst behöver det. Tur i oturen hade vi nån sorts självriskreducering som vi inte ens var medvetna om så det går loss på "bara" 13-1400 kr. Dessutom får man hundra pistoler / dag i ersättning för att vara utan bilen när den är på verkstad, inte illa. Låt säga att dom lackar om den jättesakta (ungefär minst 15 dagar) då går vi plus!

Nog om det!
IDAG FYLLER ALVA 6 MÅNADER!
Helt otroligt, den lilla krabatskan har redan varit med oss i ett halvår.


Man trodde ju såklart inte riktigt på alla som skrockade om hur fort tiden går med barn. Men dom hade rätt varenda en. Å andra sidan har det hänt förfärligt mycket både med henne och med oss på den här tiden. 99% skoj o härligt o nån liten tuff stund då o då.

Alva firade (känsliga läsare tittar bort för ett ögonblick) med sin första riktiga bajskorv!! (= Det är allt lite vuxenpoäng över en sån sak!

Mommo o moffa skickade en härlig present som funkar som sommarklänning. Om precis en månad sitter den som en smäck när Dansken får på nöten i parken. Namnet på ryggen? Ibrahimovic såklart!

Bloggen firar också! Genom att runda av till 50 000 besök på dessa månader. Märkligt! Men kul!

Andra bloggar om: , , , , ,

fortfarande arg..

men ursäkta alla svordomar i förra inlägget..

tisdag, maj 01, 2007

Riktigt pissed off Alvas pappa

För ett tag sen var det mkt stohej kring att hitta en ny o säkrare bil. Efter MYCKET letande och beslut om en ruggigt snygg men för dyr bil var vi trots allt hemskt glada och lite stolta över vårt nya åk. Det var väl sisådär en månad sen.

I natt har några (ursäkta) jävla snorungar dragit en gigantisk repa ca från ena framlampan via hela sidan till bakljuset. Och som det inte var nog så drog dom en (ursäkta) jävel på bakluckan också, liksom för att signera sitt verk.

Ilskan var/är obeskrivlig. De svordomar och milt sagt mörka tankar som yppades och for genom huvudet passar sig inte skrift.

JAG BEGRIPER INTE NÖJET!

Häromkvällen nästan grät vi när vi summerade flytt- och renoveringskostnader. En fet självrisk på det är precis vad man vill ha (särskilt som vi de senast 3 månaderna pungat upp tre stycken, en cykelstöld, en maskinskada och en vindruta på förra bilen).

Jag är så glad att jag inte såg det ske, det hade slutat illa.

Andra bloggar om: