torsdag, juni 21, 2007

Alcudia, tjohoo!

Idag utflykt till Alcudia, nu kaffestopp pa vagen, velly nice! Hoppas fin-vadret aterkommer hemma!

tisdag, juni 19, 2007

what happens on mallis stays on mallis...

Hola!
Texten (rubriken) stod att lasa pa tio fryntliga grabbar vi sag pa Palmas flygplats... Men lyckligvis - platsen vi bor pa ar rena barn-paradiset o inte alls Magaluf. Huset vi hyrde visade sig vara minst lika fint som vi hoppades. Stranden lag lite langre bort an lovat men vi har hyrt bil sa det spelar ingen roll. Vattnet ar lite kallt men inte varre an att det ar uppfriskande o skont o ligga i ett tag. Lagom varmt i luften ar det ocksa (runt 30 ungefar).

Alva diggar sand och beach-livet men det ar ratt mkt "halla reda pa" for hennes foraldrar o inte sa varst mkt slappa o lasa bok. Men kanon-skont anda sa klart.

Aterkommer sakert! Adios for nu!

lördag, juni 16, 2007

bloggen tar ledigt?!

Som sagt - bröllop igår och till ett par riktigt goda, omtänksamma och sköna vänner säger vi;

Allt var fantastiskt både i kyrkan och senare på festen. Alva satt med på det mesta av middagen och somnade sedan snällt i vagnen. Ett par timmar senare var hon tillräckligt utvilad för att inse att hon höll på att gå miste om världens party och var således helt hopplös att få i säng igen. Mycket senare somnade hon tryggt i prästens famn (samma sköna man som döpte Alva för ett par veckor sedan). Men då var det dags för Alva att åka hem med mamman. Pappan stannade ett tag till o fick uppleva ett äkta röj fram till småtimmarna (vilket var länge sedan sist o således en tung dag idag).

Alva under middagen. Finaste klänningen som en av mammans vänner sytt, riktigt snygg inte sant!?

Dagen därpå. En ganska talande bild även för sinnesstämningen idag..

Men inatt bär det av till Mallis. Grannarna är på tårna med post o växter o tillsyn. Känns skönt. Således;

Nu håller bloggen paus
ett par veckor!


Kan väl iofs hända att det blir nån uppdatering om vi hittar ett internetcafé. Borde inte vara så svårt.

Ha det riktigt skönt alla glada!

[updatering]
NEJ NEJ, INTE HYPERVENTILERA!
Det är iofs sällan jag gör det men nu var det nära. Mitt pass ligger alltid i en av två lådor och då jag var totalt säker på att jag har massor av år kvar på det så fanns det ingen anledning att kolla det för tidigt. När det då, 4 timmar före avresa, inte fanns i vare sig låda 1 eller låda 2, kändes det lätt jobbigt. Vända upp o ner på dem snabbt 5 gånger hjälpte inte heller. 14 andra lådor senare kollas "Alvas mammas låda" (lite nära en känsla av stress nu). Och se! Se vad en liten flytt kan ställa till med. Eller så var det Alvas mamma som behagade skoja med mig för att jag alltid packar så sent, hmm. Men! nu kommer jag alltså inte få stanna hemma ändå. Gött! Ha det!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

fredag, juni 15, 2007

oväntat?!

Det har varit högsommar, sol och över 30 grader hur länge som helst. Fortfarande igår var det fantastiskt väder. Idag gifter sig våra goda vänner N&S. Då ställer vädergudarna till med ett blygrått molntäcke, 12 grader och småregn... oväntat??

Men de lär få en superlycklig dag ändå! Grattis till dem i förskott!

---

Glömde ju berätta om Alvas framgångar igår. En knapp månad för tidigt (pga semester) genomgick hon igår BOEL-test och klarade det med glans! Det handlar främst om att kunna lokalisera ljud och följa saker med blicken. Hon är så duktig vår lilla plutt (: Dessutom har hon tagit tag i sin viktutveckling igen 8,1 kg nu. Hon hade trillat ner i "kanalerna" de senaste 2-3 månaderna eftersom hon är en väldigt fysiskt aktiv liten tjej.

Andra bloggar om: , , , , , ,

torsdag, juni 14, 2007

små nyfikna fingrar


I morse var det tänkt att Alvas pappa skulle lyxa till det med en sovmorgon. Ända till 06.30. Klockan 06.10 fick man dock sitt öra noggrant undersökt av tio små nyfikna fingrar. Svårt att inte vakna leende ändå!

Sista dagen på jobbet idag. God väns bröllop imorgon och sen iväg till Mallis natten lör-sön. Två veckor, sol, bad och långa dagar med Alva, hennes mamma och goda vänner.

Man får väl stå ut, då!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

tisdag, juni 12, 2007

illa

Har ju glömt o redovisa ett svar; Alvas pappa räknar kallt (kanske för kallt) med att; barn slår sig! dom trillar o det är liksom en del av utvecklingen.. Men givetvis - i farliga miljöer (vassa kanter etc) måste man ju se upp!

mkt bättre idag!!

Ganska tidig eftermiddag idag och iväg till friluftsbadet och eget "babysim". Ruskigt trevligt i det fina vädret.

Alva gillar vatten och var (såklart) en av de lite duktigare på babysimmet (enda egentliga sättet att jämföra - han är grymt bra på att samla sig, suga in luft o hålla andan när vi dyker). Men idag var det roliga minst lika mkt allt runt omkring - vara med mamma o pappa på utflykt, alla barn runt omkring, gunga lite, titta på alla dom tuffa som hoppade från trampolinen och såklart att sitta och suga på pappas klocka.

Köpte f.ö. denna veckas i särklass bästa pryl x 2. En fläkt till Alva och en till hennes föräldrar. Ikväll skall alla sova gott! (hur normalt är det med 30 grader 2 dagar i sträck i juni??)

Andra bloggar om: , ,

måndag, juni 11, 2007

låt mig gnälla lite

06.10 iväg till jobbet (hann precis se Alva)
21.30 hem igen (smyger på en sovande Alva)

än så länge har hon inte ens vaknat så man kan få gå in o lugna.

nåväl, 3 jobbdagar till semester o if-if (MFF) gick upp i topp.

Andra bloggar om: , , , , ,

söndag, juni 10, 2007

Alva i bokform

Nej, tyvärr är man inte så poppis som Hemliga pappan och Agnes mfl som blir bloggbok men inte desto mindre hamnar Alva i en bok. En italiensk författarinna (skriver om havandeskap om jag fattade det hela rätt) hittade den här bilden på flickr och vill nu ha Alva som illustration till ett av kapitlen. Ganska kul, hoppas man får en kopia.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

precis just nu

8:54 söndag morgon den 10 juni 2007! Alvas pappa sitter vid datorn (o borde jobba) medan 2/3 av familjen sover runt honom. Alva i barnvagnen precis bredvid och mamman på kökssoffan i nästa rum. Dom är väldigt söta, de båda flickorna i mitt liv.

aningen för mobil?

Alva började krypa på allvar för ett par månader sen. Nu är hon sju månader och reser sig mot det mesta och trillar än hit och än dit. Det är lämpligt att hålla sig nära mest hela tiden. Hur nära är en fråga som debatteras av Alvas föräldrar. Vi kan väl ha gissningstävling om vem som står närmast av mamman o pappan. För att göra det lite svårare - den som är minst orolig för "fall från egen höjd" är samtidigt den som är mest orolig för att Alva leker med fel prylar (plastpåsar etc). Max 2 gissningar / person..


Andra bloggar om: , , , , ,

appropå pappskallen george w bush

Här skulle man ju varit med och lite nakenmotion för George W Bush hade nog inte heller skadat.

Andra bloggar om: , , ,

lördag, juni 09, 2007

alvas pappa tv-kändis

Var det nån som såg Alvas pappa bli tv-kändis igår?! Var igår på intervju hos kanal lokal (som de flesta nog har i kabel/boxer?) om projektet jag jobbar med. Ganska lattjo upplevelse, har tex aldrig blivit sminkad förr (eller var det nåt trams i åttan, minns inte riktigt). Fräsigt att bli omhändertagen av en studiovärdinna och stå i rampljuset även om det inte var svt eller tv4. Lite nervöst också men det gick nog hyffsat, har inte sett det själv.

Fö är det sanslöst skönt att, tack vare vädret, nu verkligen få utdelning för flytten till lilla radhuset. Kolla tex Alvas sandlåda o på bilden nederst lite njutning på uteplatsen.



Lite vatten på kvarnen till er som brukar uppmärksamma Alvas ögonfransar.

Ny bekantskap i pappabloggvärlden i form av Leos pappa! Heja heja säger jag, det kan aldrig bli för många pappabloggar! In o skriv nåt uppmuntrande i gästboken!


Andra bloggar om: , , , , , , ,

torsdag, juni 07, 2007

att bli räddad av en skolfröken

Alvas pappa kan vara rätt korkad. Det hade byggt upp sig ett rätt rejält underskott på kortkrediten (köksrenovering o nya möbler kostar mer än man tror). Vet inte vad man skall skylla på men i ett svagt ögonblick betaldes allt av när förra lönen kom. Strax därefter infann sig insikten om att även om det är fritt att vara skuldfri så blir det ju en jäkla trist semester på Mallis helt utan stålar..

Men så påminde Skolis oss att det ju faktiskt är tid för årets pengaregn från farbror staten. Och även om det inte blir champagne och kaviar så ska vi nu kunna både äta oss mätta o fortsätta köpa blöjor till Alva.

---

Nån annan som lyckats tröttna ytterligare lite till på USA och pappskallen Bush??? Om det nu är möjligt. Vi är väl alla mer eller mindre skyldiga till problemet men hur tänker man när man värnar om pengar först? Det blir säkert skitkul att ha gott om stålar men ingen planet att spendera dem i. Jag fullständigt skiter i alla motargument så länge det inte finns absoluta bevis för att vi inte är på väg att totalt sabba miljön för all framtid. Alvas barnbarn skall också kunna njuta av frisk luft, rent vatten och någorlunda förutsägbart väder!

Andra bloggar om: , , , , ,

onsdag, juni 06, 2007

vi hoppas på andra halvlek!

Alva sitter i baby-wonderland och tillsammans med sina föräldrar hoppas hon nu mkt på Zlatan i andra halvlek!

Faktiskt är det ljug för hon sover sen länge men hon drömmer om att han kommer in!

Zlatan for president!
---
Uppdat; jaja, in kom han ju iaf men fick ju inga riktigt bra lägen. Ett par snygga dragningar, får man vara nöjd med!

Andra bloggar om: , , ,

fina människor!

Tusen tack ska ni ha, alla omtänksamma och hjälpfulla människor!! Det var ett tag sedan det ställdes några frågor av typen "det här har vi inte riktigt koll på, nån som har ett litet tips" så jag hade nästan glömt vilken massa snälla människor det finns! Och hur mkt kloka tankar de gärna delar med sig av!

Vi har läst noga och noterat. Det verkar ju som att resesäng är aningen klumpigt men kan vara värt besväret. Solskyddsdräkt hade vi hört om men nog tänkt bomull o solkräm räcker (verkar dock vara en riktigt bra idé). Filt med solskydd, vilken grej! Och eftersom det var en annan Alvas pappa som tipsade måste det vara ett riktigt bra tips!

Flygturen i sig verkar vara något att förbereda sig mentalt och praktiskt på. Amning på väg upp o ner är nog riktigt smart. Det slår mig att ett okänt Klas-Olsson-flygbolag kan bli knepigt.. Nån som provat Air Berlin??

Vi vågar nog lita på att Mallis är del av den civiliserade världen och att Alva istället för puread kalops kan klara sig på dito palella eller vad det nu kan bli till. Men låter vettigt att ta med ett eget litet miniapotek. MEN solkräm finns väl i barntappning som måste vara ok?! OCH aktivt kol?! Är det mot diarré??

---

Nu är Alvas pappas syster och hennes man på plats med Alvas fætter (hade glömt att pojkar inte är kusin i Danmark) som är en otroligt go liten grabb på 4 år. Har inte reflekterat över att det där kan bli värdefullt för Alva. Det lär bli svårt att skapa en jättenära relation med den danska släkten men det är nog skoj för henne att ha lite kontakt ändå. Alvas paps hade bara danska kusiner, träffade dem inte mer än en eller två gånger om året men minns dem ändå som spännande kompisar.

Idag skall vi nog bjuda dem på nåt inslag av svensk nationaldag, vet knappt vad som finns att tillgå men det blir ett ypperligt tillfälle att studera den saken närmare för första gången.

05.48... kanske man skulle ta o somna om en stund (var uppe o lugnade Alva för en stund sen och har ofta svårt att somna om på morgonen när man närmat sig jobb-uppstignings-tid, ganska störigt).

Har för övrigt börjat läsa om Hemliga pappans bok. Irriterande vad bra och fint han skriver, jävla HP...

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

måndag, juni 04, 2007

resesäng, nån som vet?

Det börjar bli lite lätt överskådligt på jobbet och om 2 veckor gifter sig en god vän (eller båda är ju goda vänner men killen är Alvas pappas kompis sen, ja ni fattar). Direkt därefter drar vi med andra goda vänner till Mallis - OTROLIGT SKÖNT! Och här har jag en fråga; nån som vet nåt om bra resesängar?! Eller andra bra lösningar med små pluttar på resa? Hur otympliga är dom egentligen när man ska flyga etc? Vi skall hyra hus så om Alva inte ska sova i vår säng (ingen bra idé) så måste vi hitta på en lösning.

Andra bra tips för solsemester med liten plutt? Vi skall låna en paraplyvagn de luxe som man kan sova i så det är nog löst.
---
Imorgon kommer Alvas faster, hennes man och Alvas kusin (ja det är halvt alltihop för det är Alvas pappas halvsyster) från Danmark. Vi har inte setts på fem år så det blir spännande! Deras son (halvkusinen dådå) har vi inte ens träffat. Jättekul!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

söndag, juni 03, 2007

smart!

Herrgud att man inte tänkt på det här tidigare!

För övrigt älskar jag firefox! Förutom att det finns hemskt snygga skins/teman så upptäckte jag idag att man kan få spellcheck på svenska när man skriver i browsern, grymt gött!

Andra bloggar om: , , ,

lördag, juni 02, 2007

mycket märklig match

Helt obegriplig match!! Alva var också chockad!

Så nu deppar vi tillsammans över att Zlatan inte kom in.

Och så tycker vi att straffen borde slagits men det är ju inte bisak (;

F.ö. åkte stackars lilla plutten på en ännu värre omgång kräkningar ikväll. Liknande mest av allt en matförgiftning. Hon tömde sig totalt men kom sen igen ganska bra senare på kvällen. Väldigt nära att vi åkte in på akuten för första gången.
---
updat; oj höll på att glömma, idag har lilla sötnosen rest på sig alldeles på egen hand från liggande till stående utmed soffbordet. ganska fräckt. Dessutom har hon förbättrat krypandet så att det är mer diagonala rörelser (arm/ben) snarare än "upp på alla fyra o kasta sig fram". Duktig Alva säger de stolta föräldrarna! Såklart!

Andra bloggar om: , , , , , , ,