måndag, december 31, 2007

Ses 2008!

Hoppas du/ni får ett gott slut! Alvas mamma o pappa kan inte bestämma om vi skall ta barnvaktschansen, sticka ner på stan o dricka paraplydrinkar eller ta det nätt, slippa frysa o ha det skönt?!

Alvas pappa startar en utmaning för alla som vill: Ditt nyårslöfte och vilka odds ger du dig själv att hålla det?!

Jag börjar: 10 % mindre Alvas Pappa! (inom nästa halvår) och träning minst 3 dagar i veckan. Jag har fasen inget val annat än att lyckas (annars går det åt fanders med min hälsa).

Jag skall också ta Alvas tandbortsning på större allvar (:
(Förra inlägget lät nog som att vi slarvar mer än vi gör, hon får lite hjälp också.)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

lördag, december 29, 2007

Borsta tänderna är kul

..än så länge i alla fall.


Vi får nog bekymmer med det här, förr eller senare. Men än så länge är detta en kul upplevelse. Borstningen är väl lite si och så men ibland blir det ett o annat drag över de små gaddarna som nog gör lite nytta. Vad jag har förstått är det viktigaste att tandkrämen hamnar i munnen så att flouret får göra nytta.

Roligast är nästan när hon skall spotta lika snyggt som pappa. Det går inte så värst bra men det ser hemskt roligt ut.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

fredag, december 28, 2007

Lycklig skit

Alva är oftast en riktigt lycklig skit men just nu är hon en lyckligare skit än vanligt. Fyra par ögon som SER och HÖR henne mest hela tiden, dubbelt så många som när det är som bäst i vanliga fall.

Alltid någon som både vill och kan och hinner jaga, bygga med klossar, läsa bok, bjuda på en pepparkaka, gå till en lekpark, gosa, prata och precis allt annat som man tycker är kul när man är ett år.

Även föräldrarna är lyckligt lottade skitar. Härlig avlastning (för även om "avlastning" låter illa så behöver också föräldrar lite ledigt från sitt viktigaste uppdrag ibland) och fulländad stimulans som ger en trött flicka och därmed fantastiska och lååånga nätter (tror Alva snittar 13 timmar per natt just nu).

Att slippa jobba ett tag är inte heller fel!

Idag har vi dessutom varit på badhuset och njutit. Alva håller bra liv i sina babysimkunskaper, både dykning och rutschkana tränades.

I plaskdammen stimmade och stojjade vi riktigt ordentligt i det varma vattnet. Där hade dom Dinosaurier! Och Ankor! Och en Båt man kunde sitta i! Och Lejon! (Utropstecknen för att det var ungefär så Alva upptäckte alla dessa fantastiska ting.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag, december 26, 2007

Var det nån som sa att det kommer gå fort...

Var det nån som läser här nu som var med redan för lite drygt ett år sedan? Då såg det ut så här:


Det känns som att vi precis kom hem från sjukhuset med henne. Om dryga 2 veckor börjar vi skola in på dagis! Det känns ganska absurt att tänka på det så vi försöker låta bli. Men det börjar bli svårt att fäkta bort det nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ät inte Torsk! - dagens miljötanke

Såg du Isabella Lövin på TV4 i morse? Tydligen är håller torsken på att ta slut och även om det kanske kan vara svårt att känna sympati med en torsk så betyder det mycket för hela ekosystemet i havet.
En utrotningshotad kompis! Bilden lånad på wikipedia.

Det finns en liten, snabb, enkel och (förhoppningsvis) effektiv grej man kan göra för att hjälpa till genom att skriva på en namninsamling. Eftersom jag vet att många som läser här bryr sig om barn så tror jag man orkar engagera sig i miljöfrågor. Så... In o skriv på! Nu! Dom stänger listan 31 dec.

(Via tv4-länken hittar du förresten en lista över bra miljöval när du skall äta fisk!)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag, december 25, 2007

Alva träffar jultomten

För Alva blev julafton en fullträff, ofantligt mycket spännande och kul hela dagen. Hon kände nog av att det var någon sorts spänning i luften som gjorde henne extra sprallig. En timme i vagnen (kort för Alva) och en halvtimme framför Kalle var väl det längsta hon vilade på hela dagen. Alvas pappa försökte få henne intresserad av Karl Bertil också. Ingen större framgång. ):


All spänning och paketöppnande tog på krafterna - 14 timmar nästan oavbruten sömn är ett rekord i modern tid för Alva.

Första mötet med tomten blev lyckat. Ingen gråt men en klart reserverad nyfikenhet. Tomten gjorde en mycket fin insats och delade ut mååånga julklappar. Alva fick så det räckte och blev över men ville ändå öppna alla andras klappar också.


Märklig gubbe det där. Men va fasen, han kommer ju med en massa paket, han kan inte vara rakt igenom farlig.

När tomten säger adjö.

Kvällens mest lyckade! En supermjuk Nalle, Alva höll på att gå upp i limningen av lycka. Här firas med en perfekt halvnelson.

Alvas mamma o pappa hade bestämt sig för att inte hålla igen på klapparna sinsemellan, det gick väl sådär. Pappan fick en jättefin dyr-tröja och mamman biljetter till Dolly Parton..

Alvas pappas mest överraskande och träffsäkra klapp kom från Alvas morbror, en USB-kopp-värmare. Blir det bättre än så? Finns ju inget mer irriterande än när man grottat ner sig i ett jobbmail en halvtimme, skall ta nästa slurk och får munnen full av iskallt automatkaffe! Teknikutvecklingen går framår!

Fick/gav du nåt extra träffsäkert??

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

måndag, december 24, 2007

God Jul med bildkavalkad

Njut av det! Glöm inte Karl Bertil Jonsson, skippa Kalle!

Morgonputt Julnissa kan inte bestämma sig för vilken mössa som är bäst.

Hjälper Moffa med justeringen av julgranen. Alva är nog inte den enda som har kliat sig i skallen över det bekymmret.

Men fint blev det. Såklart.


Alvas pappa gjorde Creme Brylé häromkvällen. Moffa körde blåslampan med bravur och säkerhetsglasögon.

Igen - Hoppas ni alla får en riktigt skön julhelg!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

söndag, december 23, 2007

Inte för att man vill skryta men...

..det är ju precis vad som är på gång.

Så med förställd nyfikenhet undrar Alvas pappa härmed: Är det normalt att man som ännu icke fyllda 14 månader kan skala en clementin? Hela frukten? Utan att kladda? Utan hjälp?


Vi övade lite som tidsfördriv på tåget och efter ett par egna försök har vi nu en clementin-skalar-expert i familjen! Väldigt behändigt, pappan tycker mycket om citrusfrukter men är för lat för att skala dem!

Var går gränsen för en ohälsosam stolthet över egna barn?! (:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

lördag, december 22, 2007

Att rädda en dålig bild o samtidigt fördriva lite tid

Ja ok, rädda är väl lite att ta i men fixa, fibbla och dona (med photoshop kan man fördriva mycket tid på meningslösheter) så den blev lite mer intressant. Kanske.


Före:
Mamman är på benen igen (sen i eftermiddags + hoppas vi) men nu verkar det som att smittan vandrar vidare som nån sorts ovälkommen släktklenod. Mycket trist!! Magsjuka är väl inte precis en julklapp man vill dela med sig av. Får hoppas på falsklarm men det är inte så mycket som talar för det.

Har iaf lyckats avsluta julklappshandlandet idag. Inte så farligt mycket folk och inte så stressigt*. Missade dock bolagets stängningstid, men julöl i form av 3,5:or är väl också kul**.

* Faktiskt ironi-fri mening
** Aningen mer ironiskt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fredag, december 21, 2007

God Jul!

Grymt roligt!! (ev högerklick + öppna i nytt fönster.) Tycker Alvas pappa iaf.. Han är iofs inte mest känd för sin känsla för humor. Men det behövs lite humor för nu är Alvas mamma deckad.. Jag börjar tro att ni har rätt som kommenterat förra inlägget och misstänker att jag har fel ang matförgiftningen. Bara att hoppas att det ger sig före jul.

(kan ta lite tid att ladda men verkar vara helt virussäkert)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

torsdag, december 20, 2007

Som ett brev på posten

(Äckelvarning!)
Bara för att man häromdagen kacklade så om att vi klarat oss undan vinterkräk så fick man ju det i nacken i natt. Dock fortfarande inte vinterkräk. Nej ära dem som äras bör och denna gång skall vi framhålla (och skicka Janne Josefsson på) SJ Bistro.

Mitt tips; undvik lasagnen! Man får 12 timmars berg-och-dal-bana i tunga febersvettningar och grym frossa följt av en total utrensning av det övre matsmältningsystemet.

Om man säger.

Alva mår dock bra och stornjuter i momo och mofas sällskap.

---

[Updatering] Grattis Emelie till den fina utnämningen! Och tack för uppmuntrande ord i artikeln!

tisdag, december 18, 2007

Självcensur

Jag tror det var så mycket glimten i ögat att man skulle kunna sätta den i toppen på en gran men Fröken Ida/Robert (som skall få en egen plutt om 45 dagar) beskyller Alvas pappa för att mörka det mörka i det mörka, dvs att sömnbrist, gråtande barn osv skulle vara förbjudna ämnen. Inte sant! Det finns exempel.

Eller kanske lite ändå.

Det är klart, allt det jobbigaste/tråkigaste/tröttaste kommer inte med. Medan det lättsammaste/roligaste/piggaste oftast kommer med. Det är ingen medveten strategi. Och jag tycker själv att det blir väl sockersött o gulligt men jag orkar helt enkelt inte vara för självkritisk o "objektiv". Men en bild som motbevisar all gull-gull fasad kan man väl bjuda på..


















Men tillbaka till ordinarie stil och appropå Karl-Bertil Jonssons julafton. Minns:
Hade han kunnat framhärda i sin ilska om han fått kasta en blick in den arbetslöse Harald Ljungströms hem, där barnen glada lekte med sina sex japanska servettringar av päronträ? Se bilden:


















Andra bloggar om: , , , , ,

Tjuvtittat wannabe

Den här trillade in i min mailbox. Helt utan fördomar; Jag gissar att Roanoke ligger i USA. Och att staden inte producerat några nobelpris-vinnare.

(Klicka för större)


Jackhammer, var själv osäker på vad det helt exakt var.




Andra bloggar om: , , , ,

måndag, december 17, 2007

Äntligen nåt vettigt på facebook

Karl-Bertil Jonsson har fått ett eget event. Titta tillsammans. Fast i olika soffor!

Dvs att allt är som det brukar men nu även på facebook. Liksom!

Yes!

Hoppas verkligen Alva kommer digga KBJJ lika mycket som farsan!



Klicka för större om du vill. Och det vill du ju (: För visst älskar också du Karl-Bertil!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Vinterkräksjukan som kom av sig..

Tror vi. Lyckligvis! [uppdat] Ja, verkar verkligen som det var nåt tillfälligt, troligen hostan. Kry o glad är vår Alva, liksom resten av familjen. Tycker fortfarande att det är väldigt konstigt.

(Äckelvarning!)


Runt halv 4 i morse var det dags, vi skulle slutligen få vår beskärda del av vinterkräksjukan. Alva grät o hostade o så plötsligen kom dom berömda kaskaderna. Både mamman och pappan kände hur det vände sig i magen på oss själva o vips hade vi fått den avskyvärda smittan som så många andra i vår närhet. (Möjligen tänkte Alvas pappa "nåväl, minus 4 kilo är inte så dumt" nånstans där i nattyran.) Det var ingen vacker syn och vi började nästan sympatigråta med vår lilla sjukling.

Men två minuter senare log o skrattade Alva igen, glad i hågen över att hela familjen var vaken o på gång sådär mitt i natten. Ytterligare 10 minuter senare sov vi alla tre igen.

Idag finns inte så mkt som ett spår av sjukdom. Vad hände? Vi funderar på om hostningarna kan ha retat igång det?

Och varför verkar den här förhatliga smittan drabba bara vissa. Ingen i Alvas familj har någonsin drabbats. Nån sa att en del av befolkningen är immun!? Kan det vara så?

Andra bloggar om: , , , , ,

söndag, december 16, 2007

bollförskolan

Varje gång det rapporteras lite från bollförskolan dyker det upp en del nyfikna frågor. Så här kommer ett särskilt inlägg för intresserade småbarnsföräldrar och andra. Skulle nån vara sugen tror jag det är en enkel grej att kopiera på andra orter, bara man kan få kommunen att släppa till en liten hall med några redskap. En person är visserligen ledare (igår vikarierade Alvas pappa) men alla föräldrar måste delta aktivt (allt från att vara med på uppvärmningen till städning av redskap) och ansvarar för sitt eget barns säkerhet. Ingen barnomsorg med andra ord.

Klubben (LUGI handboll) kallar vår verksamhet (hand-) bollförskola men så värst mycket bollträning är det egentligen inte. Vi brukar börja med en stunds uppvärmning med olika enklare koordinationsövningar (inte svårare än att tex gå baklänges och gå på hälarna).
Alva är lite okoncentrerad på uppvärmningen och tar chansen när pappa är ledare för övningen.. Efter uppvärmningen är det dags för redskapgymnastik i form av fria övningar vid ett antal stationer. En av ytorna är reserverad för bollar (alla tar med sin egen favoritboll).
Plint-trappan är många barns favorit. Här gäller det att vara med som förälder. Alva är väl egentligen för liten men vill hemskt gärna göra som dom stora gör.
Balansgång är spännande. Stora bänken funkar bra för Alva men smala bommen är för svår, där brukar vi hasa oss fram.
Ringar och rep funkar för små och stora men på olika sätt. Åldrarna varierar främst från ca 1 till 5 år. Från 6 år finns bollekskolan som är lite mer riktig träning men fortfarande lek.
Mycket handlar mer om spännande upplevelser än om riktig träning. Men givetvis tränas koordinationen och styrkan, och kanske ger det en nyfikenhet på mer idrott framöver.

Välförtjänt slappande efter träningen! Julklappsbonanzan (julafton betaversion igår) gjorde väl sitt till också.

Alla foton idag är copyright farmor som var med och dokumenterade idag.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här är så dumt så klockorna stannar!

Hur kan en sån lag gå igenom? Uppenbarligen utan att man sett till att få koll på konsekvenserna innan?

Jag har retat mig jättelänge på saken. Folk är beredda att satsa sitt liv för att ha rätt. Inte minst de där pensionärerna (säkert långt ifrån alla, ledsen om jag retat någon äldre bloggläsande medborgare).

Jag stannar som bilist ALLTID och där det går stannar jag i god tid för att tydligt visa för gångtrafikanten att jag sett vederbörande osv.

Men det går omöjligen att hålla koll på alla som färdas parallellt med trafiken när de snabbt som en oljad blixt får för sig att ändra riktning vid en zebrarandig plats i gatan och dödföraktande hävda sin rätt. Och nån gång då och då är det tom så att man i stökig trippelfilig trafik uppmärksammar en fotgängare för sent. I båda fallen är det urbota korkat att satsa hälsa o livhanke på sin rätt att passera 4 meter asfalt vid ett givet tillfälle.

Inte så konstigt att lagen skapar fler olyckor. Det enda som är konstigt är att man inte tog reda på det före.

Andra bloggar om: , , ,

lördag, december 15, 2007

man blir ju nyfiken så det knakar!

Nån som hamnade på bloggen igår hade sökt "barcelona mormor morfar skumma grejer" på google. Va, vadå? Jag blir så nyfiken!

Några intelligenta gissningar? Vad söktes egentligen?*

Idag skall vi gå på bollskolan med farmor o den nya bollen!

Och nu en crowdpleaser (: En bild som kanske värmer i vintermörkret?!

*Jag tittar för mkt på de där sidorna för statistiken.

Andra bloggar om: , , , , , ,

fredag, december 14, 2007

Julklapp nummero uno

Idag är det lill-julafton för Alva. Farmor kom idag o vi kör ett julrace med henne denna helg o firar med mormor o morfar nästa.

Farmor kunde såklart inte hålla sig till "julafton" så Alva har fått sin första julklapp idag.

Nåväl en liten fusk-klapp kan man väl få. Dessutom en riktig önskepresent. En syntetläderboll som är skön att hålla i, en sån som Alva snattar från första bästa barn på bollförskolan. En sån som vi har letat efter men inte kunnat hitta.

Andra bloggar om: , , ,

torsdag, december 13, 2007

Sista babysimmet ):

Alva är tredjeklickare i babysimskolan och högre utbildning finns faktiskt inte att få. Man kan i och för sig gå kurs 3:1, 3:2 osv men det är samma innehåll och det verkar som vi kanske inte kan behålla vår fröken eller ens tiden som båda funkar väldigt bra för oss.

Nästa vecka är sista gången men då är vi redan på julfiranade (hur snabbt dök inte julen på en?). Ergo - sannolikt har vi börjat, gått igenom och avslutat en riktig babyverksamhet. Känns snopet och nostalgiskt! Varför har ingen varnat oss för att Alva skulle blir "stor" förfärligt snabbt??? (Ja, jag skojar! Vi har hört det!)

Om du har en liten plutt och tvekar om du skall hoppa på babysim-hypen. Hoppa på utan att passera gå!! Det är tveklöst den bästa babyaktiviteten! Både du och den lille/-a kommer att älska det och det är en av få upplevelser som man verkligen kan dela! Vattenvanan är också viktig och nyttig!

Du som också har erfarenheter: In i kommentatorsbåset o berätta om du håller med eller har andra, mindre positiva upplevelser!?!

Andra bloggar om: , , , ,

Pappaledig på riktigt

Pappaledig, Alva sover och känner att att-göra-lista från jobbet kräver uppmärksamhet. Skiter i listan. Lite jobbigt men bra.

En extremt ovidkommande bild! (Från mellanstopp i Thailand nu för inte så länge sedan.)

Andra bloggar om: , , , ,

tisdag, december 11, 2007

Öppna förskolan rules!

Nu har vi varit på öppna förskolan ett antal gånger, jag o Alva. Till att börja med kände jag mig lite bortkommen och tyckte inte det verkade vara nån förälder som egentligen var särskilt intresserad av att socialisera med nån annan (det verkade alltså vara nåt mer än att precis jag luktade illa eller så). Men det har successivt blivit bättre och idag hade vi himla roligt.

Alva trivs som fisk i vatten och tar för sig, ibland aningen mycket till och med. Inledningsvis tycker hon det är så kul att hon nära nog får betraktas som sjövild. Jag tycker mig se att de andra föräldrarna funderar över hur hon är kopplad som springer rakt ut för ruschkanan (stavas?) och måste räddas av vuxna runt henne, klättrar upp o ställer sig på leksaksspisen (pappa plockar lugnt ner) osv.

Men efter ett tag sansade hon sig idag och stod bland annat vid spisen rörandes i "gröten" en kvart i streck. Precis som mamma o pappa gör (ja fast lite snabbare är vi allt). Vilket är kanon för då kan pappan slappna av en liten aning o prata med de andra mammorna o papporna.

(Mobilfoto)

Andra bloggar om: , , , , ,

Ps, plötsligen är det avsevärt fler här på bloggen o jag vet inte varför, nån som sett en artikel i en viss föräldratidning? Kan det vara det?

Ps2, in o rösta på barnblogg här, jag har gjort det men vill inte påverka så kolla in dem och bestäm sedan. De nominerade är...

måndag, december 10, 2007

Alva gör en riktig tavla - fotoblogg

Ja eller nån sorts konstverk får det väl gå som. Lyckligtvis blyerts så ingen katastrof. Ser ut som det är dags att dammsuga hela huset på bläckpennor.
Sikta mot stjärnorna! Även med ett halvt kilo gröt runt munnen.
Såpbubbeljakt.

Andra bloggar om: , , , , ,

söndag, december 09, 2007

My cup of fun

Humor som klippt och skuren för Alvas pappa. Alltid varit ganska skeptisk till tjuvlysnat (förmodar att det förekommer en hel del hitte-på) men systersajten är ju guld!

Andra bloggar om: , ,

Morgonuppdatering

Man blir jättetrött av att böka med en ettåring på hennes lilla soffa halva natten. Sömnen under andra hälften (på samma soffa) är inte mkt att skryta med heller. Och efter en sån natt känns det onödigt att bli väckt före kl 8.

Får snatta ett Skolfröken-uttryck; Stackars Alvas pappa. Men seriöst stackars Alva! Kan inte vara särskilt kul för henne.

Vet verkligen inte vad som kan vara fel men det vara massor med myror i byxorna. Verkar inte vara tänderna och hon hade inte feber. Lite förkyld men inte värre än att det borde funka ändå. Hon fick dessutom en alvedon till slut, helt effektlöst. Tror tyvärr inte nån sömnmetod hade funkat i natt..

Andra bloggar om: , , ,

lördag, december 08, 2007

Aftonbladet folkbildarna

Jätteviktiga nyheter på gång på aftonbladet.se - här ligger Salem!!
Sedärja! En länk till en karta på hitta.se i form av en fet rubrik, nyhetstorka? Eller var det inte action nog för kvällspressen så man vill visa vägen dit för hugade bråkspekulanter?!

Den osäkre får också information vad det är för sorts spännande aktiviteter, direkt i kartan..

Imponerande journalistik?!

Andra bloggar om: ,

Abbes pappa utmanar! - [ iwant ]

[uppdaterad]
Ok, kom på ytterligare en ganska orealistisk önskan. Men den här lilla mackapären... VILL HA! Stampar, skriker o beter mig! VIIIIILL HA!

iwant

Abbes pappa har slängt en utmaning på mig. Ganska kul men jag är dålig på att kasta vidare så istället; DU är utmanad om du känner dig manad! Kom igen nu o ta den (: Lägg en kommentar och berätta att du tog den så jag kan kika in o läsa. Gamla som nya bekantskaper är välkomna!

Så här ser originalinstruktionen ut om du vill kopiera:
"Eftersom det är jul snart tänkte jag köra på önsketemat. Men det behöver inte vara realistiska önskningar eller materiella saker. Så här gör ni: Skriv en önskelista med sju önskningar. Motivera dem, kort eller långt. Tagga sju bloggare som ska göra detsamma."

Alvas pappas svar:

1. Tid/ork! Som alla (dubbel-) arbetande* småbarnsföräldrar är dom två sakerna den största bristen.

2. En stooor och platt TV. Löjligt mainstream och förutsägbart. Och materialistiskt. Men sant. Jag är skitsugen på nåt som lite grand kan ersätta våra biobesök vi aldrig hinner/kan längre.

3. Lägre tempo ett par veckor. Inte riktigt samma som ettan, hade bara varit skönt att göra i princip samma som nu men med mindre tidspress.

4. En garanti för att vi, när mitt nuvarande projekt är över i januari 2009, kan åka minst en hel månad på långsemester till Afrika eller Thailand eller... vad som helst härligt.

5. En ordentlig vänding i miljöfrågan. Jag är allvarligt orolig för Alva o ALLA barn, hur kommer miljön att utveckla sig om ekonomin får fortsätta vara viktigare än allt annat. Det är så ofattbart att det kostar oss avsevärt mkt mer att åka tåg till julfirandet än det hade gjort att köra bil. Helt (ursäkta) jävla sjukt! (Kanske borde revidera nummer 4. Vi får ta tåget till Mallis istället.)

6. En massa HD-filmer till den där stora platta tv'n (börjar få idétorka).

7. (varning för sockersötma) Att hela familjen får vara friska och må bra hela året.


* Alvas pappa "jobbar" en del på "fritiden" med ett par olika uppdrag, bland annat domare.

Andra bloggar om: , , , , ,

torsdag, december 06, 2007

EBIT - En bild i timmen (ungefär)

Alvas pappa som tycker om att fotografera fick igår inspiration av Lillasysteryster. Så idag har vår dag dokumenterats timme för timme (tidpunkterna är inte helt exakta).

Men först; tusen tack för alla somna-tips! Kommenterar och tackar inte enskilt då det är lite sent och jag är trött. Men läser och tar till mig. Det är ju som det är med Anna Wahlgren-metoderna. Vi har pratat mycket om det här hemma och ibland känns det frestande att var tuffare men oftast känns det för hjärtlöst (iaf det där med att låta dem gråta si o så länge).
07:30 Frukostvälling och mys i Alvas egen fåtölj.
08:30 Lite barn-tv i väntan på att pappa får gröten klar.
09:30 Lek i köket med favorithunden (som ju inte funkar när man drar ur sladden Alva!)
10:30 Förmiddagsluren påbörjad sen en stund. Dom bygger på andra sidan gatan därav byggkranen i fönstret.
11:30 (lite drygt) På span efter äventyr medan farsan funderar på vad man kan dra ihop till lunch. Det blev brutalt god paj som Alvas mamma gjorde igår. Alva fick också och åt glupskt utan att få några utslag vilket är riktigt goda nyheter. Det verkar som att överkänsligheten för ägg har lagt sig.
12:30 (också lite drygt) Lunchen är avklarad och köket iordningställt (well någorlunda, man får ju rikta kameran smart).
13:30 På väg till däckfirman, vinterhjulen måste på! Men se där, ett löv! Jag tror jag sätter mig och studerar det en stund.
14:30 En lekplats i närheten som vi inte provat förr. Rask klättring och på nån halvminut befinner sig vår lille bergsklättrare på tre meters höjd. Lyckligtvis hänger pappan med i svängarna (än så länge).
15:30 Samma lekplats, nya utmaningar. Pappan fryser, Alva har skoj.
16:30 Mamman har kommit hem och vi fikar lite. Torra köbe-saffrans-bullar* och mjölk.
17:30 Kvällsmat by mamman. Just här är det "förrätten".
18:30 På väg in till babysim med pappan.** Alltid en kul stund. Idag simmade vi med armpuffar för första gången, funkade riktigt bra.
19:30 Hemma igen. Trötta.
20:30 ***För första gången på lääänge somnade Alva på studs efter vällingen. Skönt!

* Köbe är alltså skånska för köpta (ni har väl sett den där golvreklamen med köbekagorna?)
** Mobilkamera
*** Fuskbild, togs natten till idag men kunde inte förmå mig att gå in och ta den igen bara för att det skulle "gå helt rätt till".

---

Andra bloggar om: , , , , ,