tisdag, juni 24, 2008

Taktil massage - genialiskt!

Mitt i en orkan av Alvas yrvädersbeteende kan man fullständigt frysa all aktivitet med lite försiktigt ryggkittel, taktil massage kan man kanske kalla det. Det kan se väldigt lustigt ut, alla kroppsdelar liksom fastnar, blicken blir helt tom och hon tappar hakan. Gundes berömda ståpäls brukar också infinna sig.

Metoden testades redan igår som sömnmedel men en knakande dörr förvandlade nattsömn till powernapp och oändlig lust att busa och vara vaken.

Ikväll förlängdes ompysslingsperioden för att säkra djupsömn och se - instant succé! Äkta föräldralycka kan vara så lätt..

Egen vilja - skitstörigt!

I alla fall om den viljan handlar om att det skall ta 3-4 timmar att komma till ro och somna... Som det varit (mer eller mindre) sen midsommarafton.

Men i själva verket har vi väl haft oändlig tur tills nu. Sedan Alva var ganska liten har proceduren i stort sett alltid varit:
  1. Ombyte och tandborste
  2. Bokläsning
  3. Välling
  4. Läggning, godnatt, tyst (nästan alltid tills nästa morgon)
Allt som allt 20 minuter ungefär.

Så i själva verket vore det väl konstigt om trenden aldrig bröts med lite utmaningar.

Och f.ö är hon värsta charmtrollet just nu. Utveckling på alla plan och massor av "teater" som verkar vara nån sorts övning för utveckling. Bland det roligaste är dom ibland jääääättelånga monolgerna av totalt obegripliga ord kompat med mycket intressant minspel. Bara att studera och njuta.

tisdag, juni 17, 2008

Två-ordskombos!

Lilla miraklet talar sen denna vecka (eller möjligen förra veckan) i kombinationer av inte mindre än två (2!) ord. Det är helt enastående! "Komma upp" (ur sängen, föregås alltid av pappa, pappa, pappa osv) och "hoppa ner" (från allt möjligt men särskilt matstolen) är två favoriter.

En annan pigg variant är "sitta ner" vars ursprung är lite oklart (dagis?) men föranledde en ganska komisk situation idag. Tisdag som det var (pappa hämtar tidigt o vi sticker ut på äventyr med joggingvagnen) hamnade vi hos hästarna vid en ridskola på vår ort. När den modigaste hästen fått ett par nävar gräs kastat i ansiktet av Alva tyckte hon nog att pållen kunde bjuda igen med lite konster och befallde gång på gång "Sitta ner, sitta ner, sitta ner!"

Utan nämnvärt resultat förutom en besviken Alva då.

tisdag, juni 10, 2008

Z L A T A N !

& Henke! Och lite Daniel. Heja Skåne!

(men alla var väl eg grymt bra)

Hur bra mår man som grek ikväll?! Fulfotboll i kubik och förlust på det!

söndag, juni 01, 2008

Bo på lantgård - Ett enastående koncept

Alvas pappa fyllde nyligen år och vi firade med att åka på hemlig övernattning. Koordinaterna knappades in på GPS;en och så bar det iväg. När vi landade visade det sig att vi skulle bo på lantgård, en helt enkelt lysande idé! Kanonmysigt och med ett barn som älskar djur var det en nästan garanterad vinnare.

Här "bondmoran" själv, guidandes Alva i närkontakt med ett gäng nyfikna tackor. Tackar!