fredag, maj 09, 2008

Uggla VS Bert

Ok, det är dags för ett vetenskapligt avgörande. En i vår familj tycker att Bert Karlsson är MER INTELLIGENT än Magnus Uggla medan den andre tycker motsatt. Hjälp oss få ett slut på tjafset!

Så in i kommentarerna och svara nu:

Vem är smartast UGGLA eller BERT?
(gärna en motivering men inget tvång)

21 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh, jag vill så fruktansvärt gärna svara Magnus Uggla!! Det var mitt spontana svar, men vid närmare eftertanke så... Oavsett vad man tycker om Bertan så tror jag inte att man kan beskylla honom för att vara korkad...
Den här kommentaren klargjorde ju inte mycket, men om jag nu måste svara så blir det nog tyvärr... Bert...
Ps... För typ tio år sen fick jag uppdraget att gestalta Bert Karlsson i en charadtävling på en middag... Min variant blev att se något överviktig ut, trycka upp näsan och grymta "höhö, jag jag är äcklig och kränger dansband..." Jag var fjorton år. Det förklarar precis hur jag känner för Bert Karlsson... =) Ha en bra helg allihop, nu ska jag ut och grilla!!

Anonym sa...

Uggla kanske har högre IQ( ha ha) men det känns som att Berts stiler håller bättre...

Anna, Fair and True sa...

Uggla såklart! Han kanske skriver knäppa låtar men jag tror att han har mer vett.

Anonym sa...

Det är nog inget fel på intelligensen hos någon av dem men Uggla är behagligare och dessutom trevligare att se på.

My sa...

Jag tycker att Bert Karlsson är ungefär den äckligaste människa som går på denna jord och Magnus Uggla verkar vara av den trevliga typen. Frågan var alltså vem som är mest intelligent?

Bert är väl mer gubbslug än intelligent egentligen. Han är inte korkad, men att helt sluta bry sig om hur man uppfattas när man står bakom flertalet band, det är obetänksamt. Jag vet flera, däribland jag, som vägrar titta på program och lyssna på musik som de vet att han står bakom.

Magnus verkar vara en bra kille, och även om han inte alltid ger ett intelligent intryck, så tror jag att han har en del innanför pannbenet. Om man dessutom ska räkna in den sociala intelligensen också, är Bert en slagen man.

Creative Lounge sa...

Nu är det tävlingdax igen på Robins Garderob! :)
Vinn Presentkort på barnkläder från kidsbutik värde 500:-

Mvh Robin & mamma Evelina

linda sa...

Tyvärr måste jag svara Bert. Han verkar vara grymt äcklig, men ändå.. skulle Uggla kunna fortsätta med sin karriär om det kom rasistrykten och andra skandaler? Tveksamt.

Cia sa...

Eftersom de har förekommit ett flertal gånger i tv både två är det ju det enda det går att grunda något omdöme på. Jag tycker inte Bert är äcklig, däremot är han extremt självsäker och tror alltid han har mer rätt än andra. Jag tror också han har det många gånger, han visar en otrolig människokännedom, intelligens och list. Magnus Uggla visar också upp en självsäker sida, men mer av "titta på mig för att jag är känd"-attityden. Tror han verkligen att någon bryr sig om vad han dricker för fredagsdrink... Bara det gör att jag betraktar honom som mindre intelligent än Bert som faktiskt har lite mer än att skriva sångtexter att komma med...

Anonym sa...

bert är en mansgris, men tror ändå han är smartare en uggla..

bert har ju åstakommit mycket mer en uggla har..

Sara sa...

Jag röstar också på Bert, även om han inte kan klassas som min favoritperson i övrigt...men smartare än Uglgla tror jag stenhårt på!

Anna sa...

Fast jag inte är något Bert-fan måste jag rösta på honom. Har kollat på Ugglas "Var fan är mitt band" på svt och där verkar han allt annat än smart. Korkade kommentar och han verkar allmänt osmart och en överraskande låg kunskapsnivå om det mesta tycker jag.. Fast han är ju helt klart en bra musiker..och han kan ju detdär med texter..
Jag röstar ändå på Bert som den smartare av dem!

Elin sa...

Som tidigare kommenterats så vad man än må tycka om mediabilden av Bert så måste han intelligent och skärpt för att lyckas med de han tar sig till med. Tror inte att Uggla skulle vara korkad men Bernt är bättre på att ta tillvara mediabilden av sig själv och utnyttja den.

Jen sa...

Jag tror Bert... Han må vara plump och aningen tacky.. men jag tror på honom...

Och efter att ha sett Magnus Uggla vs Feng Shui... så är jag säker...

Daniel sa...

Jag måste rösta på Bert, tycker han är för härlig =)

Camilla sa...

Jag måste lägga min röst på Uggla. Älskar hans musik.

Anonym sa...

Jag upptäckte ett nytt band, som verkar ha tänkt till en aning!

Kolla in detta – de ger bort sin musik gratis, och är till på köpet (?) jävligt bra!

www.myspace.com/magnacartacartel

www.magnacartacartel.com

Jag gillar idén om varför de delar ut musik gratis uppskattar deras drömska musik.

Allt de ber om är att man sprider vidare länken om man tycker om musiken.

Bra deal!

// Adam

Camilla sa...

Uggla!!!

vf sa...

usch, jag gillar verkligen inte bert men jag tror att han vinner ändå. kommer ihåg att han berättade på tv en gång att han lyckades blockera en hel väg en gång så det blev vääääääärldens kö. och varför då? jo, för att skara sommarland precis hade öppnat och han ville ha dit folk. så vad mer lockar än att visa en hel jäkla väg som "köar" till skara sommarland?
för det var så det såg ut.

helt genialt helt enkelt.

det jag tror om herr karlssson är att han har ett sjukt stort intellekt då det gäller affärer iaf. en äkta affärsman.

Anna sa...

Mitt svar är Bert. Han beter sig som en mansgris men jag tror att han gör det medvetet, det är lixom hans image. Han är otroligt intelligent och vet vad han pratar om, säkert tuff att förhandla med men det är ju en annan sak :)

Anonym sa...

mimmi

Nina sa...

Alltså, dom är kanske intelligenta på olika sätt,, man kan ju inte va bra på allt här i livet liksom :P