torsdag, juni 07, 2007

att bli räddad av en skolfröken

Alvas pappa kan vara rätt korkad. Det hade byggt upp sig ett rätt rejält underskott på kortkrediten (köksrenovering o nya möbler kostar mer än man tror). Vet inte vad man skall skylla på men i ett svagt ögonblick betaldes allt av när förra lönen kom. Strax därefter infann sig insikten om att även om det är fritt att vara skuldfri så blir det ju en jäkla trist semester på Mallis helt utan stålar..

Men så påminde Skolis oss att det ju faktiskt är tid för årets pengaregn från farbror staten. Och även om det inte blir champagne och kaviar så ska vi nu kunna både äta oss mätta o fortsätta köpa blöjor till Alva.

---

Nån annan som lyckats tröttna ytterligare lite till på USA och pappskallen Bush??? Om det nu är möjligt. Vi är väl alla mer eller mindre skyldiga till problemet men hur tänker man när man värnar om pengar först? Det blir säkert skitkul att ha gott om stålar men ingen planet att spendera dem i. Jag fullständigt skiter i alla motargument så länge det inte finns absoluta bevis för att vi inte är på väg att totalt sabba miljön för all framtid. Alvas barnbarn skall också kunna njuta av frisk luft, rent vatten och någorlunda förutsägbart väder!

Andra bloggar om: , , , , ,

8 kommentarer:

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Skönt att ni får lite glasspengar!!

Vi köpte ju stugan redan i december och får inga pengar tillbaka förren till jul.
Men de är välkomna då också!!!

B(usch)....fjanten... ska vi inte ens tala om tycker jag...huva..*ryser*!!

Susanne

mia sa...

Så skönt med semester!
Såg inte gårdagens inlägg förrän idag men kände ändå att jag vill tillägga några saker. Har precis sett i ett reklamblad (från förra veckan?) om små resesängar för barn som bara vägde typ 2 kg. Verkade jättesmidiga, kostade typ 400 kr på... dåligt minne. Kanske EKOhallen.
Annars ska ni ta med solskyddskräm från apoteket med hög faktor och fysikalist skydd (små barn under 2 år ska bara ha solskýdd med fysikaliskt skydd som lägger sig som en "hinna" och skyddar och inte går in i huden. Så klart bara i skuggan och så tunna kläder som täcker det mesta av kroppen. Baddräkt med solskygg är kanske en ide´.
Amma eller ge dricka i flaska vid start och landning somt ge nässpray för barn ca 5 min innan. Förhindrar tryck i öronen. Toppen. Checka in tidigt och försök få en av platserna med barnkoj till (begränsat antal så var ute i god tid). Ta med välling om ni använder det, annars kan man köpa ALLT, men tänkt på att med de billiga blöjorna får mn vad man betalar för. Litet reseapotek kan öckså vara bra typ alvedon, nässpray kylbalsam, vätskeersättning för barn (om nu Alva ska smaska paella). Hmm det var det jag kom på just nu.. Hoppas att ni får en härlig semester. mia

Skolfröken sa...

Å, tänk att få ett inlägg uppkallat efter sig. Grattis till skatteåterbäringen, visst känns det underbart!

lillasysteryster sa...

Härligt med skatteåterbäring! Den värmer gott på kontot :-)

Angående planetens framtid så tror jag redan det är på god väg att gå helt åt fanders. Det är dags för allvarliga åtgärder om vi ska kunna vända den negativa trenden och ge våra ättlingar en fin värld att leva i....

nathalie sa...

tycker inte heller om Bush. Partiet jag är medlem i i Polen är "systerparti" till Republikanerna men jag är fullt igenom Demokrat. Jag tycker irak-kriget var fanimig det dummaste USA gjort sedan Vietnam. Och ingen kan stoppa dem. Det är hemskt.

Men när det gäller global warming så är vi alla lika skyldiga som amerikanerna. Kanske inte jag, för jag har aldrig använt hårspray, jag kör inte bil osv, men vi gör oss skyldiga till att förstöra miljön lika mycket som våra medmänniskor på anda sidan jordklotet. förövrigt skulle jag bara vilja pååeka att det första hålet i ozonlagret dök upp ovanför Australien...

Marie Breskic sa...

Puss pa svenska staten. Men vad ska vi göra med planeten? Plantera träd och köra hybridbil räcker väl inte langt? Och jag som flyttat till Bosnien skulle egentligen inte resa med flyg pa sverigebesök.

Tora sa...

hej hej
måste bara säga att din dotter är bedårande!
jag hoppashoppashoppas att den bäbis jag kommer få ngn gång i framtiden kommer vara en sötunge som din Alva!
Kram

nathalie sa...

en grej till bara. även om alla jordens länder skulle sluta släppa ut skit i atmosfären kan vi ändå inte göra någe för att stoppa det som redan skett. det är synd, men världen började bry sig för sent.