måndag, juni 04, 2007

resesäng, nån som vet?

Det börjar bli lite lätt överskådligt på jobbet och om 2 veckor gifter sig en god vän (eller båda är ju goda vänner men killen är Alvas pappas kompis sen, ja ni fattar). Direkt därefter drar vi med andra goda vänner till Mallis - OTROLIGT SKÖNT! Och här har jag en fråga; nån som vet nåt om bra resesängar?! Eller andra bra lösningar med små pluttar på resa? Hur otympliga är dom egentligen när man ska flyga etc? Vi skall hyra hus så om Alva inte ska sova i vår säng (ingen bra idé) så måste vi hitta på en lösning.

Andra bra tips för solsemester med liten plutt? Vi skall låna en paraplyvagn de luxe som man kan sova i så det är nog löst.
---
Imorgon kommer Alvas faster, hennes man och Alvas kusin (ja det är halvt alltihop för det är Alvas pappas halvsyster) från Danmark. Vi har inte setts på fem år så det blir spännande! Deras son (halvkusinen dådå) har vi inte ens träffat. Jättekul!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

17 kommentarer:

Anonym sa...

Är nog en bra ide att ha med sig en resesäng på resan .. Tror det finns någolunda billiga på coop :)

Anonym sa...

BUUUUUU! vad menar du med att bara sticka från sverige utan mig !
akta så jag inte skickar Wilma på er ! fy

Anonym sa...

Riktigt otympliga. Vår Alva vägrar också sova i den... Så då blev det vår säng iallafall. Tips för solsemester? Definitivt såna solskyddskläder. Finns dräkter, hattar o det nästan bästa, vi har en stor blå (jo, det är svalt under, jag lovar) filt UPF 50+. Använder till allt, sveper in i, över vagnen, bygger "tält" på stranden... Aussies finest är ett bra märke vet jag.

Unknown sa...

Själva flygresan är ingen höjdare när barnet är under 2 år och således inte har något eget säte. När vi åkte till Kreta hade vi sådan tur att vi satt vid en nödutgångsplats vilket innebär att jag kunde lägga Isak på golvet när han somnat. Men under hemresan var jag dock tvungen att ha honom sovande i min famn i 4 timmar... Inte kul alls.

Isak sov i vår säng på hotellet. Resesäng har vi men den är så tung och jobbig att släpa på. Vi hade nog med packning ändå!

Camillas lockar sa...

Jag skulle helt klart låta pluttan sova i er säng. Att släpa på resesäng är inget man behöver med all övrig packning som ska kånkas på. Det är ju för en kortare period. Eller så lägger ni henne på golvet, så löste vi Peo några gånger. Bulla upp med filt och handdukar så blir det "mjukt".

Vi fick lägga Peo i basinett på planet upp till 8 månader, sen blev han för lång för den. Då är det bara famnen som gäller. Det går att lägga ner på golvet även vid de mest trånga säten. Det jobbiga tycker jag är att roa dem på en långresa. En timme blir såååå lång när lillskiten vill röra på sig. Men det funkar! Gudskelov roas Peo av böcker kortare stunder mellan rännandet i gången :-) Lycka till!

Anonym sa...

När jag var i Kroatien med familjen så hade morbror med sej sin lilla plutt på ett halvår...De hade bett hotellet om en liten säng så de slapp släpa med sej resesängen..
De hade även med sej en veckas förråd av blöjor men blev lite snopna när de insåg att...damn det fanns pampers i kroatien oxå ;)

Så välling och en massa kläder är nog det ni behöver släpa med er..Och solskydd såklart..Det finns jättesöta soltält..

J nu börjar det bli överskådligt..nedräkning pågår..

Anonym sa...

Resesängar är ganska tunga och otympliga men våra var guld värda. Helt klart investeringen. Vi köpte våra i en bebiesaffär (bebiesartiklar inte barn :o) ) Men jag har sett på Coop!

Marie sa...

Ja, kroatiska barn bajsar och kissar de med:) Fast det gäller ocksa att halla sig till det kända märket utrikes. Det finns billigare varianter som stänger in rumpan i plast i ett redan varmt klimat eller ännu värre släpper ifran sig kvävningsriskabla plastremsor.

Var resesäng som var billig, köpte vi pa Jysk och den har jag aldrig upplevt som klumpig att ha med, men det handlar nog mer om olika bagagevanor än att modellen skulle vara särskilt nätt.

Anonym sa...

Min lillasyster fick en resesäng när hon var cirka ett år, och hon älskar den. Enligt uppgift blir hon jätteglad när man säger "vi ska åka till..." för då vet hon att hon får sova i sin älskade säng :) Vet ej vilken märke det är dock..

Brunkullan sa...

Om inte det går att låna säng från närbeläget hotell, eller så så är mitt tips er säng...

Annars finns det billiga varianter att köpa. Kanske ni kan kränga den innan sista natten (och ha henne hos er då) eller rent av skänka den till någon på plats?

Blöjor finns det gott om i butikerna, så ta bara med så det räcker på resan och sen första dygnet!!
Även den bebismat som man kan köpa här i sverige ska finnas på mallis har jag läst....
Ring och kolla med något resebolag!! Eller på nätet!!

Köp soldräkt, t-shirt eller dyl här hemma!!
Finns nästan överallt. Annars är Polarn o pyret ett ställe som säljer:-)
Och solhatt med brätte. Gärna den typen som har en tygbit som hänger ner i nacken.
Och myggnät med solskyddsfaktor till vagnen. Och ett sånt praktiskt strandtält som finns på tex barnens hus!!!

Glöm för alldel inte barnalvedon, nässpray och vätskeersättning!!!!
Finns säkert på plats, men skönt att ha nära till hands så där direkt. Med text man förstår:-)


Solmedel ska inte användas på små barn sägs det. Men att smörja in små underarmar när de sitter i vagnen kan ändå vara smartaste lösningen om man inte kör tunna långärmade tröjor.....
Tänk på att även öron och fingrar bränns av solen!!

Och fy skäms som åker så där utan en tanke på lilla mig som blir kvar här hemma;-)

Men...ni kommer få det super härligt!!

Och.
Detta är skrivet av en som aldrig varit i utlandet med barn...men har vänner som har...och tillbringar ofta tid på stranden om somrarna här hemma....
Så ni vet:-)

Susanne

Brunkullan sa...

Och. Testa amma (om ni gör det ännu?) eller mata med flaska när ni lyfter och landar.
Då slipper Alva lock för öronen:)

Susanne

Anonym sa...

men alltså, ni ska väl inte ut å tågluffa? klart ni ska ha med er en resesäng, är ni oroliga för att den ska vara tung (maxvikt på planet osv) så finns det några märken som är lite dyrare men lättare, snaste nummret av vi föräldrar har som en händelse ett test på resesängar. vi kör glatt med min gamla resesäng från 1979 där kan vi snacka otymplig =o)
litet reseapotek rekommenderas typ, alvedonsuppar, vätskeersättning, aktivt kol och nässpray.
och tänk på att man inte får ha nästan nån vätska med ombord på planet (1 dl)

Anonym sa...

I senaste helt nyutkomna numret av "Vi föräldrar" finns en test av resesängar...bara ett tips!

A L V A S - P A P P A ! sa...

Ni är sjukt omtänksamma!

Anonym sa...

Härligt med resa! Vet inte hur det är med Mallis, men på Gran Canaria är det SVÅRT att hitta bra blöjor, så vi brukar ta med. Dessutom är dom rätt så dyra. Resesäng är bra om ni orkar släpa, annars kan man ju alltid bädda i badkaret :D

Anonym sa...

Resesängar finns säkert på coop! Trevlig resa!

Anonym sa...

lart mycket