onsdag, juni 06, 2007

fina människor!

Tusen tack ska ni ha, alla omtänksamma och hjälpfulla människor!! Det var ett tag sedan det ställdes några frågor av typen "det här har vi inte riktigt koll på, nån som har ett litet tips" så jag hade nästan glömt vilken massa snälla människor det finns! Och hur mkt kloka tankar de gärna delar med sig av!

Vi har läst noga och noterat. Det verkar ju som att resesäng är aningen klumpigt men kan vara värt besväret. Solskyddsdräkt hade vi hört om men nog tänkt bomull o solkräm räcker (verkar dock vara en riktigt bra idé). Filt med solskydd, vilken grej! Och eftersom det var en annan Alvas pappa som tipsade måste det vara ett riktigt bra tips!

Flygturen i sig verkar vara något att förbereda sig mentalt och praktiskt på. Amning på väg upp o ner är nog riktigt smart. Det slår mig att ett okänt Klas-Olsson-flygbolag kan bli knepigt.. Nån som provat Air Berlin??

Vi vågar nog lita på att Mallis är del av den civiliserade världen och att Alva istället för puread kalops kan klara sig på dito palella eller vad det nu kan bli till. Men låter vettigt att ta med ett eget litet miniapotek. MEN solkräm finns väl i barntappning som måste vara ok?! OCH aktivt kol?! Är det mot diarré??

---

Nu är Alvas pappas syster och hennes man på plats med Alvas fætter (hade glömt att pojkar inte är kusin i Danmark) som är en otroligt go liten grabb på 4 år. Har inte reflekterat över att det där kan bli värdefullt för Alva. Det lär bli svårt att skapa en jättenära relation med den danska släkten men det är nog skoj för henne att ha lite kontakt ändå. Alvas paps hade bara danska kusiner, träffade dem inte mer än en eller två gånger om året men minns dem ändå som spännande kompisar.

Idag skall vi nog bjuda dem på nåt inslag av svensk nationaldag, vet knappt vad som finns att tillgå men det blir ett ypperligt tillfälle att studera den saken närmare för första gången.

05.48... kanske man skulle ta o somna om en stund (var uppe o lugnade Alva för en stund sen och har ofta svårt att somna om på morgonen när man närmat sig jobb-uppstignings-tid, ganska störigt).

Har för övrigt börjat läsa om Hemliga pappans bok. Irriterande vad bra och fint han skriver, jävla HP...

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anonym sa...

aktivt kol ska man alltid ha hemma å skulle jag tycka vad skönt när man är i utriket (det är till för att om de stoppar i sig något giftigt, tror det hjälper dem att kräkas å neutraliserar men minns inte riktigt så ta mig itne på orden)
ang. amning på planet. Sist jag flög med telingen så informerade kabinpersonalen mig om att barnet ska vara fastspänt med ansiktet framåt i mitt knä. Nu vet jag ju visserligen inte hur långa tuttar Alvas mamma har men jag fixade inte att amma då, således: En skvätt vatten i nappflaska rekommenderas.

A L V A S - P A P P A ! sa...

jättelåååånga! (: nej det får nog bli flaska!

Anonym sa...

Neeej, neeej! Man ska inte använda solkräm på barn under 1år!


http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,483499,00.html

Brunkullan sa...

Som Anna säger. Jag har alltid fått inpräntat i mig att små barn inte ska ha solskyddsfaktor, utan istället helt skyddas från sol...

För att medlet innehåller så mycket farligt för deras tunna tunna absorberande hud tror jag..

MEN!!
Ibland kan det vara nödvändigt. Tex på promenad med vagnen och kroppen är skyddad av tex parasoll, sufflett mm. Men små barnarmar och händer och ben sticker ut och exponeras!! Då kanske det kan vara befogat om vädret inte tillåter långbent och långärmat.

Hör med BVC eller apoteket. De bör ju ge er det bästa rådet!!
På stranden bör ni nog ha henne i skuggan hela tiden. Och solen tar ju ändå, så soldräkten är det bästa jag kan rekomendera:-)

Susanne

Anonym sa...

En kommentar angående det där med resesäng: i informationen om huset som vi ska hyra står att det finns barnsäng. Detta tolkar jag som spjälsäng. Eller vad tror ni?? I så fall behöver ni ju inte släpa på en resesäng....de är hur tunga och otympliga som helst :-) Kan ju t o m vara värt att ringa husägaren och kolla...?

A L V A S - P A P P A ! sa...

Kära respartners!

Ni är så kloka! Jag hade iofs inte tolkat det som spjälsäng men varför vet jag inte. Vi ringer o kollar!

Anonym sa...

Jag har flugit med Air Berlin och det har varit hur bra som helst, varje gång!

A L V A S - P A P P A ! sa...

tack för ytterligare tips och idéer! ni är goa!

Camillas lockar sa...

Låter som ni kommer fixa det här galant! Mallis. Jag är så avis.