söndag, april 08, 2007

När saknade du senast

..en diskbänk full av disk?? Det är ju som med så mycket annat som man inte visste att man uppskattade förrän man är utan det. Men vem hade trott att det kunde gälla möjligheten att diska för hand?! Och när vi hittat saltet så kommer vi tom kunna testa om inte diskmaskinen kan tänkas göra jobbet åt oss.

Resterna av kvällens aningen spartanska påskmiddag.

Vi har valt kakel idag! Känns otroligt förlösande. Inte bara för att det är jobbigt i sig att välja men också för att det blir roligare att fantisera om slutresultatet.

Det blir chokladbruna jättetjocka glasmosaik-varianter (inte pyttesmå men inte heller kakelstorlek, 4x4 cm kanske). Superblanka och med ett fräckt djup. Ganska oväntat! Aningen för dyra var dom också men kul att satsa på något för oss lite vågat.

Om det upplevs som att denna blogg börjar bli enformig och i stort sett bara handlar om kök, kök, kök så.. stämmer det! Men det beror på att författarens liv är lika förutsägbart. Det mesta handlar om hur vi skall spela schack med Alva och hennes uppmärksamhetsbehov medan vi försöker vara produktiva i det lilla köket med de oändligt många små projekten.

Mitt i allt detta har Alva börjat sjunga små operetter. Våldsamt roliga små sångstunder. Videobevis kommer inom kort.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

glömde; Här är förresten en underbar länk jag hittade på SR som är ypperlig vid byggen av IKEA prylar. Gör det lite svårare att läsa instruktionerna men mycket roligare.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men nu fattar jag inte. Varför måste du hitta saltet för att kunna diska? Är det nåt nordiskt knep jag inte hört talas om?

Anonym sa...

Nej fortsätt att skriva om köket! Jag har följt hela bygget och det ska bli superkul att se slutresultatet sen! Och ja måste säga att Alva är ju hur söt som helst !

Anonym sa...

chokladbruna kakelplattor? jaa, dom kommer ni INTE tycka e snygga om sisadar fem, tio ar :p

Anonym sa...

Salt är avhärdande, har jag för mig, vilket gör att du slipper vita prickar på glas i diskmaskinen. >Gäller framför allt om det är hårt vatten. Annars kan man gladeligen diska ändå, utan att ha i nåt salt i diskmaskinens fack för avhärdningssalt.'

För övrigt sjöng jag operett-duett med Alva på påskafton...du får kolla min blogg, Alvas pappa!! Jag är hysteriskt glad och helt skräckslagen...

A L V A S - P A P P A ! sa...

matilda! jag tror karin har rätt!

johanna, ingen risk att jag slutar, har ju knappt nåt annat att beskriva eftersom jag inte upplever nåt annat..

nathalie, vänta lite o se, jag tror det blir fett-fräckt utan att bli omodernt om ett litet tag. vet inte ens om det är modernt nu...

jag kollar karin!

Anonym sa...

ja jag längtar efter ert färdiga kök, haha nu tänkte du nog: det gör JAG / VI med!!! =)
Alvis kunde ha lekt här hemma med oss så ni kunde ha jobbat, om vi inte bodde i olika land då =) Älskar nämligen barn!!
Ha en lovely dag! Ska byta en blöja här nu....!

Prinsessmamman sa...

Kul att det går framåt! Och skulle ni ledsna på kaklet är det ju hyfsat lätt att byta! Kul! Vi ska flytta i juni och det enda vi behöver göra i nya huset är att måla väggar!! Mycket gult och blått där nu... vill ha vitt!

Camillas lockar sa...

Grymt! Tror färgen på kaklet blir kanon (min favoritfärg). Ser fram emot videosnutten!

Anonym sa...

ja brukar inte sakna diska-for-hand one single bit ;0)