torsdag, april 26, 2007

sova på magen?

HJÄLP!

Det verkar ju som att Alva hittat sina sovrutiner vilket är fantastiskt MEN nu har hon börjat trilskas med att rulla över på magen.. Hur farlig är det för en 6-månaders-plutt? Vad kan man göra för att hindra? Alla ni som varit med förut, tipsa oss!!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men, ni kan ju inte sitta och hålla i henne hela natten så att hon ska ligga still ;-) Nä, om hon rullar så låt henne göra det! Nu är hon ju faktiskt ingen "nyföding" längre, så det är säkert ingen fara. Själv har jag två pärlor som fortfarande far som skållade troll när dom sover. Det gick aldrig att hålla kolla på på vilket ledd dom sov. Förmodligen har eran prinsessa bestämt sig för att hon sover bäst på mage, så jag tycker att ni ska låta henne göra det. För övrigt vill jag bara säga att din blogg är kul och att Alva är jättesöt!!

Anonym sa...

Simon sover också alltid på mage. Han är iofs äldre än Alva men har gjort det länge. Det är nog ingen fara.

Anonym sa...

Det är ingen fara, iallafall inte om hon kan vända på sig själv? Läste att så länge dom vänder på sig själva så är det ingen fara, eftersom att dom då kan "kontrollera" hur dom vill ha det.

Anonym sa...

Jag har sovit på magen sen jag var ett par månader, och jag håller med Alva; det ÄR den bästa sovställningen! =)
Ni kan ju kolla henne lite extra den första tiden, men så länge allt verkar OK så är det nog ingen fara.

Anonym sa...

Det man är rädd för är plötslig spädbarnsdöd och frekvensen är som störst mellan 2 och 4 månader, händer sällan efter 6 månader. Allt som allt ca 25 fall/år i Sverige. Så ni kan vara lugna och låta tjejen sussa hur hon vill!

anski sa...

Det man är rädd för är plötslig spädbarnsdöd och frekvensen är som störst mellan 2 och 4 månader, händer sällan efter 6 månader. Allt som allt ca 25 fall/år i Sverige. Så ni kan vara lugna och låta tjejen sussa hur hon vill!

Anonym sa...

http://www.technomedica.se/psd.html
"Före 1 månad och efter 6 månader är det väldigt liten risk, men plötslig spädbarnsdöd förekommer upp till ett års ålder. Enstaka fall har till och med förekommit vid 1 1/2 års ålder."

Camillas lockar sa...

BVC sa till mig att det var upp till halvåret som risken för plötslig spädbarnsdöd är som störst. Men Anna ovan har ju en länk som säger annat.

Finns ju inte mycket annat att göra om hon prompt rullar över. Låt henne sova som hon vill! Peo rullade runt vid åtta månaders ålder (eller när det nu var) och han mår såå bra så.

Anonym sa...

Låt henne sova på mage! Det är ingen fara. BVC (här uppe i sthlm) säger iaf att så fort de kan rulla över på mage själv ska man låta dom sova så. Man kan ju inte vara vaken hela natten för att vända över dom.

Skulle vilja säga såhär: Sover hon bra på mage, var glada för att hon sover!!!!! Sov själva. Oroa er inte. Tror inte att det är någon som helst fara! (o tänk vad mycket värdefull sömn NI missar bara för att ni funderar över detta)

A L V A S - P A P P A ! sa...

TUSEN TACK FÖR ALLA TIPS!

Alvas mamma fick samma tips som dom flesta säger på bvc, bara låta henne vara boss då. Som vanligt (=

C sa...

Ja du har ju redan fått massor av svar.
Så...
vill bara tillägga att mina grabbar sov på mage från det att de var runt månaden...