tisdag, oktober 30, 2007

Ett-årsdagen närmar sig!

Just nu planeras det ett pyttelitet kalas i Alvas familj. Mormor, morfar, farmor, faddrarna och kanske några till. Det blir mer familjärt än party vilket känns bra och lagom. En jättefest hade väl iofs inte varit Alva emot, hon tycker det är superkul med besök, men denna gång kör vi på mys-stilen istället. Det lär bli en massa galna barnkalas framöver ändå..
I helgen var Alva på sitt tredje dop, sitt eget inkluderat. Och skötte sig ypperligt under akten, bortsett från en rymning under bänkarna. Psalmboken var ganska intressant att bläddra i en rätt lång stund. (Bilden från dopdagen, superskön höstdag i Skåne i söndags).

Datorn är räddad! Världens skönaste dator-trollkarl räddade både bilder och dator med ett par enkla handgrepp och en ominstallation av operativsystemet. Tur att det finns såna goda vänner! Nu skall här "back-up-as" så det ryker i brännaren!!

Alva i världens sötaste nattlinne svängandes med ett par brallor. Inte helt lätt för mamman att smörja eksemen då. Bilden bara minuter gammal.

Imorgon börjar Alvas mamma jobba igen och äntligen tvingas Alvas pappa vara P-A-P-P-A-L-E-D-I-G!!! Sagolikt gött! Vi kommer köra sisådär 50/50 nu ett tag framöver, så blir det inskolning på dagis i januari. Får se om vi tar över mammans rutiner eller vad vi hittar på. Kanske satsar vi vår mesta tid på att jaga ankor i parken, kul blir det iaf. Och tvätta, städa, diska skall också fixas med, jag lovar (Alvas mamma tror nog det blir mest bara oansvarig lek).

Och om om ni är här och spanar så som det står i kvällstidningarna så kan jag försäkra försäkringskassan att inget försäkringsfusk kommer att pågå! Om jag fuskjobbar så kommer det att vara på kompledig tid, sådeså! Hoppas kassan diggar lösningen förresten! (:

Såg att de säljer TV's julkalender redan. Tittar man på julkalendern som lite drygt 1-åring? Hoppas det! Bra ursäkt för pappan att hänga med.

Se där, ett pappaglatt inlägg (inte för att det brukar vara så många pappaledsna inlägg men ändå). Tror det är pappalediginspiration!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

11 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Att ni vågar ha vitt på tjejen! Den jackan lär inte vara vit länge till! :)

Isabellas pappa sa...

Så skönt att vara pappaledig! Vilken känsla du måste ha i kroppen nu. Jag får vänta till april-maj:(

Emma sa...

Ja, jag tror helt ärligt ingen karl kan lyckas köpa kläder till sin kvinna :-) Däremot önskar sig min karl bara jaktsaker. Ny bössa, nya jaktkläder, ny jaktradio osv ;-) Är du ifrån Skåne? Tyckte jag har läst någonstans i bloggen att ni varit på Junsele djurpark? Inte så långt ifrån moi.

Alvas Pappa! sa...

Anna - den är inte riktigt så vit som den ser ut. Längre.. Men så var det ju också fin tillställning.

Isas P - men då är det å andra sidan grymt väder!

Emma - (: Japp skåningar, Junsele är en riktigt skön plats, stämmer att vi skrev om djurparken, mormor o morfar har stuga inte så lång därifrån.

Myh sa...

Hon är ju bara för söt Alva :)! Hon kommer säkert bli värsta dansaren så bra som hon redan är ;)!

Emma sa...

Alright :-) Vi ska till Junsele djurpark nästa sommar då Nova är cirka 1 ½ år. Vi har bara 7 mil dit så :-) Har själv spelat massa fotboll där :D

Alvas Pappa! sa...

tack Myh!

Då kanske vi ses Emma, inte alls omöjligt!

Alvas Pappa! sa...

testar

Alvas Pappa! sa...

test igen

Nora sa...

Va, ska du bara vara pappaledig så kort tid? Två månader och delvis på 50%? Jag trodde att du förespråkade delad f-ledighet.

Nåja, jag kanske har missförstått din inställning. Lycka till hur som helst och hoppas att du och Alva får en fin tid!

Abbes pappa sa...

Jag avundas dig som får till så lång sammanhängande pappaledighet. Själv har jag kört en dag i veckan under några månader. Mer blir knepigt.

Å andra sidan blir det väldigt mycket VAB.