söndag, oktober 21, 2007

Party o bloggreflektion

Vi firade Alvas mamma igår. Några nära vänner var över på brunch vilket är ett ypperligt festkoncept när man själv och flera av vännerna har barn. Alvas pappa brände äggröran 3 gånger.. Alva sov igenom det mesta men vaknade så småningom. Alva gillar människor och tycker mycket om att vara i centrum så vad bättre än en liten fest när man vaknar?!

Lite mindre lyckat när de sista gästerna gick för Alva hade inte fått nog och skrek ut sin sorg över att de goa lekkamraterna bara lämnade sådär. Å andra sidan gav brunchen upphov till en spontanfest hos "han med den roliga näsan" och hans fru senare samma kväll.

---

Alvas pappa lider av nån sorts bloggångest. Arbetet tar ganska mycket tid och ffa är det enormt energislukande vilket leder till en ganska stor ovilja att sätta sig vid en dator på hemmaplan också. Samtidigt saknas läsandet av andra bloggar och jag vill INTE tappa tempot i ursprungstanken (att skapa nåt som är läsvärt för Alva när hon blir äldre). Alltihop leder till olust och prestationskrav snarare än något lustfyllt (som du ju oftast varit annars). Irriterande! Minst sagt. Hittar dessutom ingen bra lösning, några bra tips? (Har faktiskt övervägt att göra en hemliga pappan och runda av eftersom det knappast kan bli bra utan att vara lustfyllt men det känns inte heller rätt.)

Andra bloggar om: , ,

16 kommentarer:

Karin sa...

Jag tycker att Alvas pappa ska ta och lugna sig litet grann, men INTE lägga ner bloggen, för då blir jag ledsen! (Dessutom är ju HP igång litet smått igen, sedan han fick tillökning!)
Sätt en ny nivå- du behöver inte skriva varje dag för att skapa något minnesvärt för Alva.Skriv en gång i veckan- det räcker mer än väl! Skriv om händelser som är stora i hennes lilla liv, som när hon jagade ankorna, den filmen (ja just det, inte ens skrivet ju..) är jättebra! Fast grötsprutet är bättre..
Skriv när du orkar och hinner, med andra ord!!

Naranja sa...

Jag håller med Karin. Lägg inte ner bloggen! Det finns många som kommer att sakna er då.
Jag förstår hur du känner. Man vill uppdatera sin blogg ofta och läsa andras bloggar men hinna med det "vanliga livet" utanför cyberspace också. Det gäller väl bara att sänka sin ambitionsnivå antar jag.

Sandra sa...

Du kanske bara ska skriva en gång i veckan? Bestäm att du gör en veckosumering typ varje söndag då du skriver lite och postar några bilder. Då blir det kanske mer lagom?

Fred & kärlek

sessan sa...

Många kloka ord ovan & jag föjer mig till dem!!
Jag har just skrivit i en annan blogg som tar upp samma problemställning att
-blogga när du har lust helt enkelt!!
Lusten kommer säkert tillbaka.

Festligt att dessa små så gärna deltar på en fest där dom liksom i utgångspungten inte är inviterade....
Å gi så charmiga dom som regel är då också!

Carpe diem

lillasysteryster sa...

Jag håller med de övriga! Att skriva en gång i veckan låter som en perfekt idé!

Du får inte försvinna!!! *stampar tjurigt i golvet*

Skolfröken sa...

NEJ SLUTA INTE!!!

camilla sa...

Bloggandet ska ju vara något lustfyllt, så ta en paus om det känns som för mycket. Det är ju din blogg, så det är ju du som bestämmer hur ofta du ska blogga, inte någon annan. Det vanliga livet ska ju vara överordnat, så ta bloggen när du har tid och lust!

Ovanstående alldeles bortsett från att jagkommer att sakna bloggen nåt alldelens om du lägger ner helt! :)

malin sa...

sluta inte skriv bara... mysigare blogg finns ju inte! :)

Anonym sa...

Neej, du får inte lägga neer!!!

Marie Breskic sa...

Ta det lugnt. För Alvas skull och din egen kan du ju filma henne mycket och det tycks du göra. (Jag menar inte att det maste läggas ut i bloggen). För framtida dokumentation, menar jag. Skulle du inte arbeta deltid framöver? Da kanske tid och lust kommer tillbaka. Lägg inte ner. Sportkille, tävlingsdille...strunta i antal läsare per dag och vecka och gör det för Alvas och er egen skull när du har lust. Tycker jag.

Åsa sa...

lägg ner ett tag och känn efter när det blir roligt igen så börjar du. På så sätt slipper du ha dåligt samvete om du inte bloggar på en vecka eller en månad. Men visst kommer vi att sakna er men det går du bra att gör asom man har gjort hittils, letat rätt på andra att läsa ett tag och så återkomma då och då för att se om något har hänt! =)

Elin sa...

Tänkte bara lägga in ett litet tips på söt 1årspresent..
http://www.namnsmycken.com/index.php?act=viewProd&productId=13

Robert sa...

Döna upp några bilder på Alva när du har tid, så är jag nöjd. Varje gång du lägger upp bilder på henne blir jag glad och väntar på vår egen arrival i februari.

Hjalmar&Selma sa...

Vore hemskt tråkigt då du inspirerat mig/oss, men vi har full förståelse för att tiden är knapp. Kanske är det en idé att följa ovan nämnda goda tips om att nöja dig med färre uppdateringar per vecka eller månad.
Ta hand om er - det är det viktigaste!

Alvas Pappa! sa...

tack ALLA, ni är kloka och snälla!!!

Annchen sa...

Kom ihåg att man faktiskt inte måste skriva varje dag. Jag har inte läst så mycket, men om grundtanken är att du skriver för Alvas skull, så fortsätt skriva, även om det bara blir ibland. Försök också komma ihåg att det är för hennes skull, för ibland kan det ju bli lite framkrystat när man skriver något, för det känns som att man måste.

Hm, många har ju redan skrivit samma sak. Nåja, jag skickar det ändå :)