tisdag, mars 25, 2008

det började som en kul grej...

..det var ju ändå ganska gulligt att Alva kunde sätta i och ta ur nycklarna ur nyckelhålet.

Nu har vi totalt förlorat makten över nycklarna! Och bara väntar på stunden när vi blir av med ett gäng nycklar som hamnat på nåt outgrundligt ställe som Alva inte ens kommer ihåg själv..

---

Tack för alla goa kommentarer på påskbilden!

5 kommentarer:

Jonna sa...

Tänk att det kan vara så roligt med nycklar. Känner igen det.

Gör inte som jag gjorde för några månader sedan när jag hämtade barnen på dagis =). Klara skulle sätta nyckeln i tändningen på bilen. Det fick hon. Jag spänner fast henne och Moa, stänger dörren och går runt till förardörren och inser att dörren är låst. Klara har lyckats trycka på låsknappen på bilnyckeln. Det var bara att ringa till maken och säga att han fick åka hem och hämta reservnyckeln. Tur att han var inne på kontoret och att det ligger så nära för en kvart senare var han vid dagis med den extra nyckeln. Behöver knappast säga att de aldrig mer får sätta nyckeln i låset något mer, i alla fall inte utan någon av dörrarna är öppna.

Anna, Fair and True sa...

När var det ni skulle iväg på er påsksemester?

Anonym sa...

Bara så du blir ordentligt skrämd: min son tappade hemnyckeln i en avloppsbrunn på gården där vi bor. Jag hade ordenligt stängt och låst alla dörrar och fönster. Telefonen på insidan och mobiler var inte uppfunna. Maken hade nytt jobb-och jag kunde inte hans telefonnummer utantill. klockan var 16.00, fredag och han skulle dessutom ut på krogen. Mysigt.
Som tur var, så fick en granne tag i förvaltaren, som kom och plockade upp mina nycklar utan att ta något som helst betalt för det, så jag och barnen kunde komma in. Sonen har aldrig fått leka med nycklar igen! (Och egentligen fick han inte det då heller- han tog dem ur väskan på vagnen..)

Isabellas och Minnas pappa sa...

Hos oss är det min fru som står för borttappandet av nycklar;)

Anonym sa...

Rätt som det är så lär de sig att låsa dörrar också, och det brukar man tyvärr inte upptäcka förrän det är försent.
Sen kan vreden på ytterdörren kan vara kul med. Vi får ha en extranyckel på utsidan, för vår dotter har en tendens att låsa oss ute.