måndag, mars 17, 2008

Trolldeg, supertrött och potatisplättar

[uppdatering]
Alvas pappa är glad att vi inte stack ut i skogen! Nu är bara frågan om man skall åka tidigt till jobbet och hinna före avåkningarna (och riskera att bli en av dem) eller vänta tills vägarna är röjda..

Alva is back in business! Se upp men här kommer det: en bajskorv! Det hände på dagis o det har vi nog aldrig sett själva ens. Så, nu blir det förhoppningsvis inte så mkt bajs i den här bloggen på ett tag.

Alvas mamma gjorde trolldeg häromdagen. Vilken genialisk grej! Man kan spendera timmar tillsammans med extremt avslappnande och kreativ lek.

Idag hade det blivit lite si och så med sömnen på dagis och därmed såg det ut så här en timme före normal läggningstid. Observera den nyklippta luggen som mamma ligger bakom. Mycket snyggt.

Alvas pappa har aldrig gjort potatisplättar före idag. Men med lite tips från mamman o lite gammal god chansning blev det riktigt bra. Det händer tyvärr lite för sällan (för mig då) men det är en riktigt go känsla att laga riktig käk hemmavid.


Andra bloggar om: , ,

7 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Hon har så fina ögonfransar!

lillasysteryster sa...

Alva är ett av de vackraste barnen jag sett! Och det säger jag inte bara för att vara snäll utan för att jag verkligen menar det.

AnnaB sa...

Så vackert kort det första var!! Ser nästan overkligt ut..
Fin blev hon i lugg!

Julia sa...

Härligt med trolldeg! LÄngtar till min lilla tjej kan leka med sånt, än så länge får man vara glad när hon vill leka med skallror:P

Isabellas pappa sa...

Ganska stora väderskillnader i Lund just nu. Vinter i morse och vår på dagen!

nina sa...

Det första kortet är helt underbart vackert, ser nästan ut som en annan planet.

Trolldeg tyckte jag också var en höjdare när jag var liten, nästan lika gott som play-doh. ;-)

Josefine sa...

Potatisplättarna ser ju fantastiska ut... jag lytckas aldrig med mina. Får man be om receptet?