lördag, mars 01, 2008

Men tjena våren!

Idag var det ljust när Alvas pappa körde till jobbet! Och på väg hem vad det likadant! Det är första gången det händer i år.

Det är guld! Verkligen guld!

---

Det här:
...gick (går) förvånansvärt bra. Jag trodde (alldeles uppriktigt) att det skulle bli en kamp om att undvika sistaplatsen. Jag menar - Alvas värld känns väldigt vanlig, enkel och smal jämfört med de andra som verkade poppis eller viktiga eller udda.

Hur som helst - tack igen ni som tog er tid att lägga en röst! Verkligen hedrande och roligt!

---

Men det där ovan födde i veckan också lite "varför-tankar". Vad är meningen och poängen med bloggandet?! Inte 17 är det att tävla i bloggande! Dessutom fick jag lite kritik från en närstående som har kloka insikter och kritiken var absolut befogad (det handlade om vad det egentligen är som hamnar i bloggen).

Då dök plötsligen detta upp lite oväntat. Och det pekar faktiskt ut det uppenbara och riktiga. Bloggen startades för att:
- Delge dom som bor en bit bort (tex bor farmor 25 mil bort och mormor/morfar 100 mil bort).
- Skapa en minnesbank för framtiden (och jag har försökt skriva dagbok förr o det dör alltid ut, med den sociala pressen som bloggen skapar gör det helt enkelt svårt att sluta när det är motigt och superkul att fortsätta när man är motiverad).

Sen har den bloggens skribent* en klok insikt i "Att också reflektera i skrift över sitt barns varje dag gör ju också att man som förälder tänker till lite extra, och kanske får en extra dimension i förhållandet till sitt barn." -Ja, faktiskt! Man borde reflektera mer och oftare. Och att reflektera över sitt barn och sitt föräldraskap är kanske det sista man skall prioritera bort.

---

God helg alla!

* Lite oklar för mig vem det är som skriver.

Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Ja, du får verkligen inte sluta blogga! Av de skäl du anger samt att det bara är så intressant att läsa!

Anonym sa...

Det där med att det får en att reflektera över saker som händer en, det gäller ju även rent allmänt med att blogga. Jag tycker ofta att jag får bättre perspektiv på saker och ting efter att ha skrivit lite om det.

Isabellas och Minnas pappa sa...

Jag förstår precis vad du menar. Jag har haft exakt samma betänkligheter. Stort grattis i alla fall.

Anonym sa...

Hejsa igen
Jeg har selvfølgelig været inde og stemme på Alva, klart hun vinder for bedste blog:-)Det er også dejligt for os i Danmark at læse om og se billeder af vores kusine.
Knus

Anonym sa...

Nej fy vad dålig jag känner mig som inte har varit inne och läst om lilla Alva på år och dar. Men tyvärr har man en kamp i skolan med alla prov och läxor (kan nog skylla på det).

Men det var kul att läsa igen. Ha en fortsatt trevlig kväll.

Abbes pappa sa...

Jättegrattis Alvapappan!!!

Vi kan väl nästan utgå från att det är avgjort nu. Du och Alva blir ju svårslagna nu i alla fall.

Här kommer en liten fråga i utmaningsform. Vad jobbar du med, när du inte bloggar? Hur trivs du med det?

Abbes pappa

Anonym sa...

Ta tävlingen för vad den är, man kan verkligen inte jämföra äpplen med päron utan att smaken påverkar resultatet. Omröstningar är på sin höjd ett mått på popularitet - men att vinna under de förutsättningarna är ju rätt inspirerande och glädjande. Grattis, och håll bloggen vid liv!

Se också till att spara backup-kopior av den med jämna mellanrum så att den aldrig går förlorad. Du kommer att älska att läsa den i framtiden, lita på det! För att inte tala om vad Alva kommer att tycka om att ha sin barndom väldokumenterad, det är värt långt mycket mer än vad någon omröstning någonsin kan vara... :)