fredag, mars 14, 2008

man ska ju inte ropa hej

Nu skall jag begå två misstag som säkert är att betrakta som några av bloggskrivarens tänkbara generalfel. Först skall jag prata om bajs i reda ordalag och sen skall jag dessutom ropa hej innan vi tagit oss över ån. I ett enda stycke dessutom!

Håll i dig!

Nu börjar det nämligen likna nåt. För er som inte vet kan man genom att mata barn med tillräckligt mycket blåbär få till en ganska mysko blågrön-aktig ton som dessutom innebär en obehaglig stank-doft av bajs och blåbär på en gång. Men senaste laddningen hade ganska ypperlig konsistens och var så gott som slemfri. Det ser alltså (kanske) ut att vara en bajsmässig vändning på gång i våra liv.

Ber om ursäkt för dessa verbala klavertramp (jag varnade dock). Bajs kan vara otroligt engagerande när det gäller egna barnets välmående. Ja, man kan faktiskt tala om en inre lycka när det vill sig väl.

Typisk nog går det nu vattkoppor på dagis och efter att ha läst på så förmodar jag att det bara är att luta sig tillbaka och vänta in febern och dom första blåsorna.. Hur är det med sol, bad och vattkoppor? Jag kunde inte hitta tydliga svar på dom frågorna (det lilla jag hittade sa att ljumma bad är bra och att sol torkar ut blåsorna, men det kom från halvskumma forum jag inte känner till).

Andra bloggar om: , , , , ,

9 kommentarer:

Lina sa...

Skönt att magen är bättre!
Ang vattenkoppor så behöver ni inte alls bli drabbade, min snart 5-åring har tagit sig igenom 4-5 omgångar på dagis utan att få det, jag tycker det hade varit skönt att ha det avklarat men icke. Tror inte att det är nån fara med sol och bad, men det är tveksamt om de släpper på er på flyget pga smittorisken.

Kottemamman sa...

Nope, det finns nog inte ett flygbolag i världen som kommer att släppa på en familj med vattkoppor! Det är otroligt smittsamt nämligen! :(

Hoppas att Alva klarar sig så att ni kommer iväg på lite välförtjänt semester! :)

Kram Kottemamman (som har haft vattenkoppor TVÅ gånger)

lillasysteryster sa...

Vad skönt att magen är bättre! Och jag störs inte alls av bajsbeskrivningen men så är jag smått skadad genom yrke och egna barn...

Angående vattkoppor så är väl risken stor att hon får det. Om hon träffat de barn som sedan insjuknat vill säga! Inkubationstiden är upp till 14 dagar (kan vara bra att veta).

Huruvida flygbolaget ställer sig till ett vattkoppssjukt barn vet jag inte men själva utlandsvistelsen torde inte vara någon fara!

Anonym sa...

Skönt att magen verkar bli bättre.

Hoppas att ni har avbeställningsskydd på er resa för får ni vattkoppor innan ni åker så kommer ni inte att få resa och får ni det när ni är borta så kommer ni inte få resa hem. Det finns dom som inte bör få vattkoppor av olika anledningar därför ska man hålla sig inomhus när man är smittad då det är en lufburen sjukdom.

Säger även som någon här ovan, att det tog flera år och flera omgångar vattkopporomgångar på dagis innan mina tillslut fick det.

/Stina

Anna, Fair and True sa...

Min kompis fastnade precis i Australien i en extra 10 dagar sådär pga av vattkoppor. Fast hon är iofs 30 år och fick en ganska jobbig variant. Men tänk på det, att ni kanske blir fast där om det bryter ut!

Ang bajs så kom jag att tänka på ett avsnitt av Scrubs (en favorit) när de snackar (sjunger faktiskt, just i det avsnittet) om att bajs är källan till allt. Man kan hitta alla sjukdomar osv i bajsen. "The answer is in your poop" :)

Anna sa...

hihi.. att prata bajs när man har småbarn tillhör ju lixom vardagen :)

Hoppas att det går åt rätt håll nu och att ni får komma iväg på semester!

Robert sa...

Bajsprat är praxis vid vårt matbord numera. Och det är väldigt intressant. Innan barnen kan prata är ju bajset och vikten det som kan tala om hur de mår. Och "enblågrönaktigt ton utan slem" kan väll knappast räknas som särskilt stötande.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Helt ok med bajsprat! Inom vården och när det kommer till barnen blir man alltid lycklig över en bra bajsdag..haha:)

Vattkoppor är visserligen lättsmittat, men Jonte har klarat av 4-5 omgångar på dagis utan att få så mycket som en enda koppa...Tobbe gjorde också det, även om vi skickade runt honom bland smittade kompisar.

Vi tyckte det skulle vara såååå lämpligt att få det medan jag ändå var hemma en hel del (arbetslös och ströjobbade på timvik inom vården) men han lyckades sen med konststycket att få vattkoppor ett år när ingen annan på dagis eller i vår omgivning fick det...Smittad på bussen kanske? Eller i affären?

Skönt dock att få det avklarat och de säger ju att sol är bra för det torkar ut så lätt. Däremot kanske bad utomhus eller pool inte är så jättebra när kopporna väl spruckit? Vet inte men infektionsrisken är väl lite större när det blir sår? Å andra sidan är ju saltvatten uttorkande och sägs ju vara bra för sår...bättre att rådfråga BVC eller barnläkaren här tror jag:)

Susanne

idha sa...

Båda mina tjejer fick vattkoppor 5 dar innan vi åkte till Gran Canaria i somras. De hade iofs torkat ut o var knappast smittsamma längre, men nog var dom prickiga alltid! Men vi fick inga problem på flyget, trots att vi flög reguljärt o blev synade 3 gånger. Huruvida solen o saltvattnet var bra för kopporna kan jag inte riktigt svara på. Lilltjejen hade några infekterade, men i övrigt tror jag de torkade snabbt. Men som nån sagt, det tar 2-3 veckor innan de bryter ut, o det är kanske inte så lyckat att få dom när ni redan är där nere.