tisdag, mars 11, 2008

fotoblogging 11 mars

Ingen större framgång med magen. Varje blöjbyte är en rätt rutten julklappsöppning, besvikelse varje gång. Känns inte alls roligt. Vi märker att det är smärtsamt och energinivån är inte helt vad den brukar vara, maten får ju inte göra verkan fullt ut. Dock inget katastrofläge, hon verkar inte må dåligt överlag och det finns gott om pigga och busiga stunder.

Vi satsar på blåbär just nu. Kompar det med laktosfri majsvälling som skall vara grejen när man vill bli hårdare. I magen alltså.


Soligt värre i för lillstjärnan. Dessa förnicklade papparazzis.. att man inte kan få en lugn stund med sin favvo-nalle?!?!?

9 kommentarer:

Anonym sa...

tänkte skriva att de kanske va mjölk produkter, men så såg jag att du redan gjort det :P

hoppas magen blir bättre

Unknown sa...

Om små barns bakterieflora i tarmarna slås ut (vilket ofta händer i samband med en rejäl magsjuka) kan det ibland ta lång tid innan allt är återställt. Sekundär laktosintolerans är därmed väldigt vanligt och det är nog klokt av er att ta bort all laktos från hennes kost.

Smörj rumpan med inotyol och ge henne rikligt med vätska!

Hoppas det vänder snart!

Brunkullan sa...

Precis som lillasyster säger: Inotyol salva i rumpan!!!:)

Och själv tycker jag det funkat bra med att ge ris, risvälling, avslagen sockerdricka (eller miniralvatten) och salta kex.
Sen kokt och relativt okryddad mat i övrigt. Tex korv och vittkorvbröd, kokt kyckling med ris eller som en soppa med buljong.

Undvik laktos så långt det går. Och återinför det långsamt sen när hon är bättre:)

Jonte har haft lös mage större delen av sitt liv, av och till. Mycket pga att han är förkyld ofta och sväljer slem. Sen får han ju mycket slemlösande medicin som också ger lös mage.
Just efter magsjuka kan det ju sitta i i veckor, så kosten här uppe har funkat jättebra:)

Men jag antar att detta är råd ni redan fått!

Lycka till
Susanne

Brunkullan sa...

Och blåbär som du redan serverar!!

Inte blåbärssoppa som oftast är för söt för en dålig mage.

Köp styckfrysta (eller om ni har plockat själv?) och servera råa tex till majs- eller risgröten. Eller bara som ett mellanmål som det är:)

Susanne

Brunkullan sa...

Och vad har du för anknytning till Over-knee strumpor:-D
Det är din googlereklam just nu..hihi!!

Susanne

Anonym sa...

Proviva kanske kan vara något för stackars Alvas mage?

Isabellas och Minnas pappa sa...

Tråkigt att höra. Vem smittade vem på bollskolan? Isabella hade samma problem i helgen men det här övergått till en förkylning nu:(

Anonym sa...

Morot och banan är också milt stoppande... Funkar på Leo i alla fall. Han har en likadan nalle!

Anonym sa...

Åh, vi har precis motsatt problem vi... med sonens mage alltså. T-t-t. Det är inte lätt det där. Men lycka till med alla lösa besvär!