fredag, mars 30, 2007

alvas mamma är bäst

Tjoho vilken dag!!!! Dagens höjdpunkt - första försöket på babysim! Sjukt härligt o mysigt o kul o spännande och... Alva diggade hårt - men så har vi ju redan övat dykningen hemma i badkaret. Dyka skall vi inte göra förrän träff tre (men Alva dök ändå idag såklart). Bra ledare och bara 3 andra barn i gruppen så både mamman o pappan fick vara i samtidigt. Klart fräck upplevlese!

Om nån försöker slå i dig att ett par högskåp fixar man lite snabbt på några timmar eller en dag så gå INTE på det. Iofs tabbade jag mig oerhört när jag monterade gångjärn när det var en dragdörr men NU sitter hela rasket på plats. Grymt smarta lösningar. OCH allt tack vare händiga Alvas mamma som fixat till allt jag strulade till igår tills jag kom hem (mulitkonstnär den där mamman). Ledde givetvis till inspirerat arbete ikväll så nu är dom förbaskemig klara o fyllda. Kolla va coolt! Alvas mamma for president!


Kan nån bara förklara lite enkelt hur man får luckorna raka o likadant justerade???

Andra bloggar om: , , , , ,

11 kommentarer:

Brunkullan sa...

Om inte Alva käkat upp beskrivningen;-) så finns en fin liten bildbeskrivning där, på hur man justerar luckor i sid och höjdled.

Lite mixter på småsrkruvarna på gångjärnen...

När man fått klämmen på det är det inte så svårt, men innan man kommer dit...Arrrhg...!!!!

Susanne

Unknown sa...

Coolt! Snart är ju köket färdigt! ;-)

Angående skåpluckorna så är det sådant man får gå och justera i flera månader efteråt... Det tycks aldrig bli riktigt rakt och tillslut så vänjer man sig.

Härligt med babysim!

Anonym sa...

i princip tror jag det gar ut pa att det finns tva sma skruvar vid varje fastpunkt. Eftersom de ar tva stycken kan man andra vinkeln pa luckan lite grann om man lossar skruvarna forsiktigt, alltsa inte helt utan bara sa att det gar att rora luckan. Sen skruvar man fast skruvarna hart igen och vinkeln ar andrad : )

Anonym sa...

Förklara på ett enkelt sätt? Nej, men ett krångligt kan jag åstadkomma, tror jag. Och ta inte fel skåp när ni lagar mat, nu när ni har städskåp och skafferi bredvid varandra! Plågsamt ordentligt staplat i skåpen, måste jag säga. Men Alva hjälper er nog med det i sinom tid.

Alvas mamma for president- givet! Och Alvas pappa for vice president! Eller ska det vara tvärt om, så kan du röra till och hon städa upp?

Ingrid sa...

Hurra, nu börjar det likna något!
Hoppas allt går som smort med nya boendet. Trevlig helg!

Anonym sa...

Alva är så söt! Sjukt fint namn förresten :D

Anonym sa...

Hej jag har en lite korkad fråga. När man går på babysim (som verkar hur trevligt som helst) så antar/hoppas jag att man inte har badkläder på de små bebisarna. Men vad gör man om barnet kissar eller bajsar i poolen, vilket ju måste ha hänt ganska många? är bara nyfiken, haha.

Anonym sa...

anonym - det finns speciella vatten blojor bebisarna har pa sig nar de simmar. och det syns pa bilden lite - Alva har, om jag inte misstar mig, en bla vattentat bloja pa sig :)

Annars - haha, jag kan inte forklara enkelt alls, for jag vet ingenting om det dar, men skulle jag gora det dar sjalv skulle det nog ga ganska bra for mig, for av nagon konstig anledning brukar jag vara bra pa att montera saker som Ikea mobler :) det fick jag gora redan som sjuaring :)

Camillas lockar sa...

Grymt köket blir! Babysim är världens roligaste. Bebis loves babysim och att "sjunga" små fiskar de far omkring, de hörs nästan ingenting... För utomstående som kollar kan babysim tyckas lite sekt-liknande. En bunt människor som nitar sin bebis med blicken (man vill ju inte att de ska ploppa ner på botten liksom), men RACKARNS vad kul det är!!! Vi går sista steget nu av fyra. *snyft*

A L V A S - P A P P A ! sa...

Ang luckorna! Det finns nog ingen eg lösning, man ska nog bara hålla på o fibbla tills frustrationen kväver en o sen blir det nog (om inte man har sjukt mkt tur) som Lillsys säger "Det tycks aldrig bli riktigt rakt och tillslut så vänjer man sig."

Sofia; Njae, det finns ett skruvpar + 2 andra som har olika funktioner och det är dessa 3 parametrar som skall passa (i just detta fall) 3 andra luckor. Oändligt erfarna IKEA-snickare o kärnfysiker kan nog räkna ut det men vi andra dödliga.. nä det är inte meningen.

Anonym (2); Nathalie har rätt. Dom har små vattentäta o läckagefria (hoppas jag) badbrallor.

Camilla; måste säga att om det var nåt som jag hade en pytteliten invändning emot så är det där aningen sektiga och extremt omanliga (ja med gamla goda värderingar sett) i att sjunga i grupp med folk man aldrig sett förr. Men det uppvägs 10000 ggr av det mysiga o roliga i att se ens avkomma njuta o ta till sig av det nya.
---
fasen va kul det är med att köket o hemmet tar sig men det är sjukt trist att inte hinna läsa era bloggar!!! tar igen det sen!

Anonym sa...

*victory sign* YES :D jag visste val att jag skulle lara mig nagonting utav att lasa bebisbloggar xD

Har en fraga ang. de dar vattentata blojorna - hur mycket kostar dem? har for mig att de ar ratt dyra