fredag, mars 02, 2007

Hilfe!

Ja, då har det börjat så smått. Och man får riva sitt hår genast! Vi blir inte ens kloka på hur vi ska kunna ta ner köket. IRRITERANDE! Alla goda råd välkomnas erhört varmt!

Vi funderar på att lägga ut det på blocket och skänka bort det mot att mottagaren tar ner det från väggen. Ett aningen slitet men hyffsat snyggt HTH-kök. Troligen rätt lyxigt i en sommarstuga?! Nån som har förslag på hur det sitter uppe? Enda ledtråden till det som finns bakom är jättespikar som den till vänster på bilden nedan. Dom sitter inte ens i alla hörn och inte i jämna par överallt. Men det måste ju vara nån sorts reglar bakom. Överskåpen är dock inbyggda i en vägg ovanför som ev är byggt efter köket är insatt = överväggen måste rivas för att man ska kunna lyfta ner skåpen??? Hilfe, help, hjälp!!

Alla (?) köksexperter klickar på bilden för att se tydligare..

Alva mår (som vanligt nu på sistone) väldigt bra! Mycket skratt och leenden. Nu är dessutom farmor på besök så mamman o pappan ska kunna fixa lite mer effektivt i nya huset. Vilket är tur för även utan plutt hade nog de 10 dagarna vi har på oss för renovering, flytt och flyttstäd (inkl jobb nästan alla vardagar..) ganska snålt tilltaget.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Epoxylim?? De kanske bara har uppstått?? Har ingen aning, men jag ska fråga min otroligt händige make.

Anonym sa...

ja e sannerligen ingen expert men tycker koket ser ganska ok ut :) kanske inte skapen men vitvarorna :)

Unknown sa...

Om jag vore er skulle jag börja med att riva väggen ovanför ovanskåpen. När ni väl fått hål där uppe borde ni kunna se hur skåpen är fastsatta! Vi rev ett GAMMALT kök för ett par år sedan och det var, precis som ert, "inbyggt" i väggen. Med hjälp av kofot och hävstångsprincipen fick vi loss de skåp som satt närmast ytterväggen. Viss skada får man räkna med, vi kunde inte behålla exakt alla skåp men det mesta gick att plocka ner välbehållet. Har man väl fått en början så går resten som en dans!

Anonym sa...

När vi rev vårt kök så använde vi principen "Kör hårt, så får vi se vad som händer". Så det var bara att plocka fram kofoten och riva och slita för allt vad man orkade. Men om man bara räknar med att få sätta upp gipsskivor och lite annat smått och gott så kan man nog göra hur som helst :P Det funkade för oss i alla fall och nu har vi ett nytt fint kök :)

Anonym sa...

Ja, man hoppas ju verkligen att Alfons har det bättre nu... de där föräldrarna verkar ju helt otroliga... Gjorde det så bra för honom på slutet. Lycka till med köket!

Skolfröken sa...

Magistern och jag gjorde om vårt kök i somras och här är våra råd:

riv ned skiten ;-D. Börja med överskåp och väggen. Beroende på vad som finns bakom väggen kan det bli aktuellt med olika typer av underarbete. Vi fick tex lägga betongspackel och grejer under...

Sen är ett annat tips att montera ihop överskåpen och underskåpen med varandra INNAN de sätts upp på väggen. Detta för att lättare kunna justera att de ligger i lod.

Köper ni ett IKEA-kök följer det med mycket bra instruktioner.

Lycka till!

A L V A S - P A P P A ! sa...

Tack ska ni ha. Man kan väl sammanfatta med skolfrökens; riv ner skiten! Lilsys hade eg rätt men jag var orolig för vad som fanns bakom.

mer kommer i ett inlägg nära dig snart.