tisdag, mars 06, 2007

ingen återvändo

Det är bra att man inte kommer till insikt om vissa saker förrän det är försent. Hade man vetat hur tufft det skulle bli att koordinera den kanske stressigaste tiden nånsin på jobbet med liten plutt hemma, flyttbestyr och renovering så - hade man A L D R I G gjort det. Eller iaf... man hade planerat det bättre!

Igår (måndags) hade vi dessutom inte precis flyt. Hela dagen blev försenad så när vi väl kom till IKEA o satte oss med det sista av ritningen av köket så brann det redan i knutarna. Vi måste ha slagit köksplockningsvärldsrekord på IKEA-lagret. Och fick ändå köra rally genom stan (med släp + ett ton kök) för att lämna farmor vid tåget i tid. Väl tillbaka vid nya huset hade givetvis minst fyra dyra paket blivit så dyngsura i regnet att vi får köpa nya. Hela kampanjpengen går bort där.. Kul! Alva o mamman fick åka hem o äta medan undertecknad kutade in o ut med nya prylarna o sen tillbaka med allt skit från gamla köket till tippen. Hyrbilen o hyrsläpet o kvällsöppet på sopstationen lämnade inga val. Nån gång efter nio lämnades tippen, ca 22 inmundigades en st pizza o folköl. I det läget borde man ju slappna av o njuta av segern över murphys lag men de vattenskadade paketen bara gnagde. ¤%&/¤%&¤%%!!!

Efter regn kommer sol. Eller flytt på lördag o flyttstäd på söndag o nånstans i framtiden ett köksbygge. Allt beroende på hur man ser det. Well, well, det blir som så många sagt fantastiskt härligt när allt är klart.

Ursäkta missnöjeskräkandet.

12 kommentarer:

Lotten sa...

Nejnej, inte be om ursäkt! Det här är kul missnöje!

Susanne sa...

Ja, jisses. Det verkar vara lag på sådana händelser när man absolut inte har tid med nått utanför den lilla planerade ramen...

Men.
Tips.
Lej bort flyttstädet till snälla kompisar, städfirman eller någon annan som inte hinner fatta vad de lovat innan det är försent:-)
Det är värt varje tusenlapp ska jag tala om!!!!
Vi lejde städfirma när vi sålde svärfars lägenhet när han dog. Har lovat mig själv att ALDRIG flyttstäda själv efter det.
Kanonjobb!!!! De fick hans inrökta (ja, han rökte inomhus...), gula kök att se nästan kritvitt ut!!! Det hade aldrig vi lyckats med.......

Susanne

Skolfröken sa...

Stackars!

lillasysteryster sa...

Om du hade frågat mig hade jag kunnat varna dig... Vi gjorde samma sak när Olivia var bebis och det var inte speciellt roligt. Byggdamm och krypande bebis är ingen lyckad kombination!

Men jag kan inte låta bli att skratta åt ditt elände med de blöta IKEA-paketen. Om det nu regnande, varför täckte du inte över släpet? Ibland får man skylla sig själv.. ;-)

nathalie sa...

hade tankt saga samma sak som systeryster - varfor tackte ni inte over paketen, for? :p

PS. Det kommer nog bli sa bra, sa. Man behover bara lite talamod :)

Karin sa...

Tålamod är en fiskares bästa vän, vet du..gissa varför jag inte fiskar frivilligt? Jag SA ju att det är skönt att bo i hyresrätt!

Camillas lockar sa...

Men det är väl HÄRLIGT att till och med du - världens mest kuligaste och härligaste pappa - kan ha såna dagar också!!! Nu mår jag mycket bättre... *skrattar*

Anna, Fair and True sa...

Hur kommer det sig att det blev vattenskadat? Hade inte paketerat in det ordentligt?

alvas pappa sa...

meeeen! det är väl klart att vi packade in grejorna. men det Öste ner så det trängde in ändå o det var det som var längst ner som blev skadat (det som liksom låg i bottensörjan)

trött o less o inget utom job idag så det får va idag.

enjoy your torsdag!

Skolfröken sa...

Du är utmanad!

min stora lilla värld sa...

Oj vilken jobbig dag! Sedan kan man nog tycka att köksluckor och sånt ska tåla lite vatten - men jag är nog naiv.

Bra icke-tips inför vår köksrenovering dock!

:-)

Anna, Fair and True sa...

Min fråga var egentligen "hade inte Ikea paketerat in grejerna ordentligt" och det var meningen att jag skulle lägga till "sue the bastards!" ;)