lördag, mars 03, 2007

byggjoubbare

Alvas pappa är en (läs på skånska, tack) byggjoubbare! Efter stor tvekan o en del goda råd kom den inre urkraften till slut. Och så här efteråt undrar man ju vad all tvekan berodde på. Men det fanns ju en anledning, man vill ju inte riskera att sabotera nåt som man ångrar efteråt. Tex den där överbyggnaden som kunde dölja precis vad som helst. Nu visade det sig att den bara innehöll en ventilationstrumma som nog kommer att blottläggas.

Tack för tipsen alla snälla, inte minst Alvas morfar som ringde precis när det behövdes mest o sa ungefär som bloggfolket; ta dit en kofot och dra ner det. Och med tanke på alla spik och klister som använts så fanns nog ingen annan väg (man tänkte verkligen inte på recycling för 20 år sen). Skolis sa det kanske rakast "riv ner skiten".

Nåväl, dagens resultat;
FöreEfter
Alvas mamma har också varit duktig joubbare, spacklat och målat nästan två rum. Blir kanonfint när kritmålningarna försvinner!

Alva då? Jo, hon har cirklat stan runt med farmor, minst tre varv i barnvagnen så att mamman o pappan fick chans att jobba, super! Farmor bjöd på god currygryta på kvällen också. Satt som en smäck för byggjoubbarna.

IKEA nästa för köksbeställning! Lutar åt ganska enkla o stilrena luckor, gråbrunt stavkakel, björkskiva och, om det funkar, hantagslöst (nån sorts list el dyl istället). Hur ser ditt önskekök ut?? (Fiskar inspiration in i det sista.)

Andra bloggar om: , , , , ,

16 kommentarer:

Anonym sa...

harligt :) va hemskt det sag ut bakom de dar skapen, fyyyyy... va ska ni ha upp dit istallet, da?

PS. Tog bort min blogg myveryownworld.blogg.se de va en tjej som totaltrakasserade mig sa jag pallade inte med langre :/
*just lettin ya know*

A L V A S - P A P P A ! sa...

oj vad trist! förlängde inlägget med hur vi funderar.

Lotten Bergman sa...

Åh!

Stöhn!

Stånk!

Ritch, ratch fillibombombom.

Jag är en sån jävel på att riva! Jag kan any day slå världen med en kofot och häpnad, men sedan tyvärr aldrig komma till uppbyggnadsskott.

Jag vet inte hur det är med er andra, men jag vill ha fortlöpande köksrapporter. Detta är knark!

Anonym sa...

Bugar och bockar för att ni ens orkar. Själv har jag fullt upp med att tömma och fylla diskmaskinen...

Skolfröken sa...

Er köksvägg ser exakt ut som vår, lite kul! Vi tog ett IKEA-kök som heter ädel. Och så satte vi in diskmaskin, det är det bästa vi gjort någonsin. Sen valde vi en ekskiva och turkos glasmosaik. Det är nog mitt drömkök, i alla fall än så länge.

Anonym sa...

vet du vad jag kanske borde fotografera koket i min mormors polska lagenhet dar jag bor nu sa far du se hur det inte borde se ut xD

Anonym sa...

Citat från Hipp hipp:
Jobba, jobba, jooobba- åååååååååååååååååååååååååhhh sopa!

Fast du sopar ju inte , åtminstone inte när du river, så du får väl helt enkelt nöja dig med första halvan tills du rivit klart!
;-)

Anonym sa...

Jag tyckte "före-bilden" såg helt okej ut. Har not bott i Australien för länge.

Anonym sa...

Vi körde släta björkluckor, marinblått kakel och betonggrå skiva med nedsänkt ho (Jag hatar en rostfri, flammig diskbänk...). Vi har inte sett det live än...och det är ett halvår kvar tills det är klart...men vi hoppas att det blir fint! :)

Anonym sa...

Kök! Kul kul. Vi har inte själv renoverat vårat själv utan det var gjort året innan vi köpte huset. Väldigt snyggt (det var de vi föll för vid husköpet), men ack så opraktiskt i vissa avseenden.

Om jag fick ändra skulle jag definitivt byta till...

...vanlig diskbänk alternativt en rejäl nedsänkt variant med två stora eller hyfsat stora hoar och stora sidoyta för det handdiskade.

...en kran med normalt och normalt placerat reglage (ovana användare hos oss svär en lång harang varje gång de får armen dyblöt istället för vatten i glaset....)

...en ljusare bänkskiva.

Det jag rekommenderar är lådor i stället för underskåp. Helt super för allt från matvaror till kastruller och pryttlar :)
Infälld ugn i rätt arbetshöjd.

Oj, vad långt det blev. Hoppas det kan vara till hjälp iaf ;)

Mina sa...

Vi startade med köket i augusti.. fortfarande massor kvar. Bor på fjärde våningen, ingen hiss och väntar tredje bäbisen. Suck!

Valde inbyggnadsugn och -häll från ikea. Översvämning på spisen någon av de första dagarna. Allt rann först ner mellan glasen på ugnen o sen ner i lådan under. Ugnens plåtar är sladdriga och pyttesmå. Det enda som är ok är priset...

Hatar också diskhon från ikea, den där otroligt krångliga proppen de har (eller, den är väl ok på sätt o vis, men när matresterna hamnar nere i det där djupa hålet är det inte skojigt) Alternativet var dock tio gånger så dyrt så det var aldrig något alternativ! (Inte fullt så bra med ovanpåliggande diskho).

Bakom diskbänken tänker vi tapetsera och täcka med glas, då kan man ändra lite bakom om man ledsnar på färgen! Men detta är en av de otaliga små detaljerna som vi har kvar att göra =)

Tack för en fin blogg o lycka till med köket!!

A L V A S - P A P P A ! sa...

härligt, många goa idéer. smakar på flera!

skolis! fick diskmaskin för första gången i livet i nuvarande lägenhet, det är så sjuuuukt gött! av alla västerländska onödigheter är det den sista jag skulle vilja bli av med.

karin! tro mig jag sopar också!! (=

matilda! kommer ihåg vår sunkiga ställe i Melbourne, där hade gamla köket varit GULD! Det vi hade var inte hopplöst men slitet o skulle bytas inom rätt kort tid, lika bra ta det vid flytten tänkte vi.

Yster! många bra grejor, det med lådorna är vi helt inne på också!

Minna; aj med otur o segt att aldrig nå i mål )= stick på billig semester o anv stålarna på hjälp?

Anonym sa...

Ett kök i guld?? Nä, tur nog har jag sluppit se något sådant, ha ha.

Camillas lockar sa...

Låter bra! Jag är själv en sucker för matta marmorskivor vid diskbänken. Som tål allt. Björk är ljust och fräscht. Spännande!

Prinsessmamman sa...

Jag gillar ju ljusa kök. Vi har vitt kök och så stora, grå kakelplattor (stående 30x60 cm) och det är guld med få fogar!!

Anonym sa...

Hej,

Mitt råd är att i undvika träskivor. Det är en sånt himla jobb med att hålla det snyggt! Vi slog på stort och tog en granitskiva och det var det bästa vi gjort (även om jag fick ont i magen av priset...). Varför inte en metallbänk? Håller tokbra och behöver inte underhållas! Vi tänkte i banor som att vi ville ha ett lättskött kök som håller sig snyggt. :)

- Karin