onsdag, mars 28, 2007

sakta sakta

..men på nåt vis går det ganska stadigt framåt. Kom på att ett par högskåp som skall stå i ett hörn kan gå ganska snabbt och skulle kunna bidra till att minska kökskaoset (det som aldrig fotograferas men som utgör nån sorts substitut för matplats (men som i huvudsak är en samlingsplats för verktyg snarare än bestik och mjukosttuber)). Ett halvt skåp blev det på en kväll )= Nedrans Invar K, han hade skrivit sju olika versioner av hur benen kunde monteras men var mer än lovligt otydlig med vilken som mest lämplig i vårt fall.

Älskar praktiska och rationella lösningar och det får man ändå ge IKEA - kolla vad smart! En ruggigt funtionell draghylla för städpryttlar. Kanske är old news för dom flesta men jag hade inte sett lösningen förrut. Så fort jag satt fast allt insåg jag att hyllan hamnat för lågt så nu blev det visst ingen mopp-pinne där inne - damn. (Eller det kan det men då blir det sex jäkligt fula hål där stödskruvarna suttit.)

Alva då? Ja vad ska man säga, hon är så ordentlig o glad o go att ha med att göra att... det knappt finns nåt spännande att skriva om. Hon äter iaf mer o mer av smakportionerna (dvs, ngt mindre hamnar på hakklappen). Men som sagt, mest av allt är hon bara go o glad. Och piggare än sin pappa. (Och mamma men det är ingen nyhet.)

Pappaledig imorgon och förhoppningsvis blir det till att ge sig på att koppla in vatten och avlopp till diskmaskin. Eller så skall det vänta tills alla skåp är på plats så man kan sätta in bänk och vask?! Då kan man ju koppla allt vatten på en gång men då blir det så mkt svårare att komma åt alla slangar o gängor mm etc osv. (Se där - en insyn i en trött pappas tankevärld all ledig tid just nu.)

Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför inte skaffa en mopp med periskopskaft?

Brunkullan sa...

Cia: Precis vad jag skulle tipsa om:-)

Old news är det väl för alla som har en sak redan...vi andra tycker allt känns nytt och spännande:-)
Jag är fortfarande faschinerad av våra utdragsbackar/lådor i skafferiet, och hur smart det är med utdrag lådor istället för underskåp!!!!!
Eller vad jag älskar vår is/vatten maskin i frysdörren!!!
Old news för andra. Fortfarande, efter 1,5 år, nytt och roligt för oss;-)

Unknown sa...

Absolut inte old news! Jag vill också ha ett sådant städskåp!!!

Anonym sa...

Vad du är duktig med ditt renoverande. Det kommer att bli kanon!

Anonym sa...

min mormor, som jag bor hos, har inte ens ett stadskap x']

PS. Om jag inte raknar fel ar Alvisen fem manader gammal - hur ar det med tandkotten? Inget klieri annu?

A L V A S - P A P P A ! sa...

cia / susanne; precis rätt o tänk alvas mams var före oss alla för det hade vi ju redan köpt (=

nathalie; vilken koll! ganska rätt, 2 april fyller hon fem månader. njaä hon har ju hållt på o tuggat o saliverat nåt kopiöst men det är tom lite lugnare nu (periodvis) så jag vet inte. när kommer de flestas tänder?!

Anonym sa...

spk - det e darfor jag fragade. inte for att jag har nagon egen erfarenhet (Olivias och Isaks mamma har nog mera an vad jag har haha :D) av sadant dar men jag har for mig att bebisar borjar nagonstans vid femmanaders stracket. let us know - i hear it's a pain :P

Min mamma kopte tva bebistandborstar till mig nar jag borjade fa tander, sa nar det kliade fick jag klia med tandborstarna, haha :) men det ar ett bra tips, iaf :) for jag har hort det kliar nagot forjavligt :(