torsdag, mars 01, 2007

nycklar till ett nytt kapitel

Japp, som sagt - idag var vi på banken o fick nycklarna till lilla radhuset som vi köpte för några månader sen (ett bostadsrättsradhus med en liten täppa men med mkt gräs o härliga ytor runt omkring).

När vi senast träffade mäklaren o säljarna skulle det det minsann undertecknas massor av dokument. Den här gången var det knappt nåt. Vår bankkvinna sköt över sedelbuntarna (well i ettor o nollor) och vi fick nycklarna. Dom fick ett kvitto också. Men sen var det klart!

Konstigt.

Men kul och vi åkte såklart genast dit och inspekterade. Ungefär lika fint som sist men större o kanske med ett o annat litet fel som inte syntes i möblerat skick (tex en fin kritmålning på en vägg). Men det kommer bli kanon när vi fixat fint.

Dock gick alla svårigheterna med att byta köket upp för oss när vi stod o hade tid att fundera ordentligt på det. Vad gör man tex när det visar sig att fläkten (eller själva ventilationsutsuget) inte alls sitter där man trodde att den gjorde? Eller bara en sån enkel sak som - hur sjutton drar man ner det gamla köket? Vad gör man med ljus och el? Spara på nåt sätt eller börja om. Etc, mm, osv..

De närmsta 12 dagarna blir en spännande tid av renovering, flytt och flyttstädning.

Men det kommer bli ett kanonställe för Alva att växa upp!!
---
Nån som såg Hello Africa? (Jag engagerar mig en del i det där.) Inte bra! Nu deltar ju Johnnie, Mattias OCH Unicef i en märklig exploatering av ett litet lokalt samhälle för att skapa TV/slippa ha tråkigt. Ganska pinsamt alltihop. Eller är jag överkänslig?


Andra bloggar om: , , , , , , ,

13 kommentarer:

nathalie sa...

harligt :) vi ser fram emot bilder pa det nya nastet sen :)

Karin sa...

Nej, du är inte överkänslig. Jag såg halva programmet, sedan skämdes jag för mycket över hela konceptet och stängde av.

Grattis till flyttbestyr, sådana har dykt upp i vår familj också, fast på ett mindre kul sätt.

yster sa...

Man upptäcker en hel del när man får tid att kolla i lugn och ro... och förstås när det är omöblerat.

Lycka till med köksrenovering och glöm inte bilder från nya stället.

Anna, Fair and True sa...

Har inte följt Hello Africa så kan inte uttala mig om det, men ring från Koja till slott eller nåt så får ni ett nytt kök i alla fall!

Alvas Pappa! sa...

natha o yster - ja det lär bli bilder men har vet inte hur lösa i-net. 4-6 veckor efter man får telefon.. känns stenålder!

Karin - låter inte ra. var o läste men förstår inte riktigt.

Anna - bra idé men kör dom inte bara i sth? o kanske får vi vänta lite för länge.

dumpad sa...

För guds skull, ring INTE "från koja till slott"!!!! vet inte vad det är med svenska inredningprogram, men de har absolut ingen smak för färger etc.. Rosa, rött och orange i tyg eller möbler, tillsammans med illgröna väggar...blir magsjuk bara jag tänker på det ju! :S

fast jag vet att många inte håller med mig och tycker att "kräkblandningar" är jättesnygga. Dock undrar jag vilka linser de har på sig... :P

nathalie sa...

hmm maste ni vanta pa internet i en manad?? kanns sjukt. har fick jag internet efter en dag. ploff sa det, eller rattare sagt pik, for de meddelade mig per sms att jag kan koppla upp datan till natet. sa det sa :)

PS. Betyder det ingen blogg i en manad?

lillasysteryster sa...

Jag vägrar se på Hello Africa! Så du är inte känslig...

Vad skoj med ett nytt boende! Det kommer nog att bli kanonfint när ni väl kommit underfund med hur ni ska göra med alla problem som dyker upp (för det dyker alltid upp nya under vägen). Bilder på bloggen vill jag absolut se :-)

Susanne sa...

Trevlig helg bland alla målarpytsar och tapetklisterburkar:-)

Själv drar jag till fjälls....

Susanne

Addesmamma sa...

Åh vilket jätteprojekt att flytta med en liten plutt. Vilken söt liten tjej ni har. Lycka till med huset.

Alvas Pappa! sa...

dumpad; no comments, jag är helt nollställd vad gäller rätt o fel när det handlar om färg o form. men jag har tur för jag har alvas mamma!

nathalie;
vet inte, men man kan ju alltid skriva hemma o ladda upp på jobbet.

lilsys; ja jag river mitt hår bara runt hur man ska få ner köksskåpen utan att riva hela väggen.. på sätt o vis synd att det är så illa att du inte klarar se det för det är (tror jag) rätt symptomatiskt för hela biståndsvärlden. en intressant debatt helt enkelt.

susanne; trevlig resa!!

addesmamma; tack!

Camillas lockar sa...

Guuud vad häftigt! Jag blir så förbaskat flyttsugen när jag läser det här. Var i helsike är vår 5:a med sjöutsikt och kakelugn...?!

Tweveombudsmannen sa...

Hej du....så du har bott i Afrika...vill veta mer...tips, kontakter...allt...funderar på att försöka flytta ner....land du rekommenderar?...