måndag, februari 18, 2008

Bra jämförelse! fler resetankar

Först (aningen bloggish) - stort grattis till Ida o Robert som nu äntligen fått "ut" och hem sin lille påg Edvin. Han segade lite på slutet men ut kom en riktigt söt krabat. Jag känner ju eg inte dom lyckliga två men det var svårt att inte fastna i deras blogg när den ena dagen överburenhet avlöste den andra. 12 dagar blir rätt långt tid så där i slutet när man bara vill träffa den nya familjemedlemmen.

Robert kom ihåg nåt som jag nästan glömt, nämligen dom fortfarande stapplande stegen för fyra månader sedan. Rolig jämförelse med videon från igår. Frågan är om vi kan släppa Alva lös i parken nu. Åtminstone inte i löparskor, inte med ankornas hälsa i åtanke.

Nu flyger resetankarna fram o tillbaka i världen och vi funderar lite på Hurghada, går att hitta restresor till rimlaga priser. Vi har tidigare varit i Sharm el Sheikh i Egypten (pre-Alva) och gillade många saker (folket (oftast), bra mat på rätt ställen, härlig snorkling, bra priser) men tyckte väl att det fattades lite i charm - platt öken och betongiga hotellkomplex. Dessutom klippor vid vattnet, funkar inte med Alva. Hurghadas stränder verkar bättre men nån som vet mer i övrigt?! Bra för barn?


Andra bloggar om: , , , ,

10 kommentarer:

Moa sa...

[svar från blogg]
tyvärr så har jag kvar de flesta lärare... det kan vara tråkigt att ha lärare som säger dumma saker jämt... det är därför jag längtar tills gymnasiet! :P

vad söt alva är förresten!

/Moa (gardenfors.blogg.se)

Isabellas pappa sa...

Hej,

vi var för ett par år sedan i El Gouna, ca 1 mil från Hurgada. El Gouna var riktigt bra men min erfarenhet från Hurgada är lite värre. Vi var bara inne i stan en gång och det varade i ca 30 minuter.Alla var på oss och min fru fick nästan panik. Det är så tror jag att på många hotell är tanken att du ska stanna på deras område och där är personalen oftast väldigt trevlig. Det finns säkert andra som har bättre erfarenheter men detta är min. El Gouna rekomenderar jag varmt.

Mette Busk Jensen sa...

Hej med jer
I kunne jo også prøve de danske strande, der er jo så varmt i Danmark!!!!NOT:-) Nu holder jeg dig snart fast på, at i kommer herned alle 3......Knus

Lina sa...

Jag var i El Gouna för en månad sedan. Jag tyckte det va toppen. Lugn och behaglig stad, med det lilla minus att man måste åka taxi till stranden då staden är uppbyggd på laguner som iaf denna tiden på året inte blir uppvärmda särskilt snabbt.(men det finns ju pool)
Hurghada har toppenstränder! Hotellen äger ju oftast en egen del av stranden så man är "ensam" med de andra gästerna bara. Men ska man in till stan så är det verkligen hektiskt och rörigt.
Så för att sammanfatta - ElGouna lugn stad, -Hurghada perfekt strand

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Inga erfarenheter från Egypten, men jag har hört att det inte alla gånger är så barnvänligt..men då jag inte varit där själv så ska jag inte komma med några råd;)

Alva har blitt så stor!! Och springskor måste man ju ha:)
Ser fram emot ny video på Alva jagandes ankor!
Kan kanske bli en årligt återkommande tradition?
Jag menar många fotograferar ju ättelägget tillsammans med samma nalle tex år efter år för att se hur de växer. Men en Alva och ankorna skulle väl bli sött:-D

Susanne

Cecilia N sa...

Vi var till Hurghada 2001 med barn som skulle bli 10 och 12 det året.
Magawish tror jag hotellet hette och vi var inte utanför hotellområdets murar på hela tiden (en vecka).

Det var en bra strand även för småfolk såvitt jag förstår. På ett ställe fanns det rev ända inne på stranden där man kunde snorkla, även om det var häftigt att åka båt ut till de Stoora Reven och kliva i vattnet där det var djuupt.
Men det fanns fina firrar även inne på strandrevet.

Bra mat och trevlig personal. Sonen levde på ris och bakelser i en vecka då han är skeptisk mot mat. Fast inte "mat" presenterad i choklad, grädde och rött gelatin ...

Dessvärre blev jag dålig i magen, en enda i familjen. Jag var den enda som gav mig på salladsbuffén. Och dessutom var jag inte så smart att ta med mig mjölkbakteriekapslar till fler än barnen.
Men hotellet hade egen läkare som gav mig nån spruta.

Anni sa...

Vi var också i Sharm och jag såg inga klippor någonstans? Ni kanske bodde på fel hotell ;) Själv har jag hört att Hurghada är ganska smutsigt och väldigt jobbigt om man vill röra sig ute på kvällarna. Att stränderna skulle vara sämre och att det är mer "mallorca"-semester än Egypten-semester.

Anonym sa...

JAg har varit utanför Hurghada i Makadi Bay, helt fantastiska hotell precis vid havet. Mest all-inclusive, men fördelen är att man inte blir sjuk:) Vi bodde på makadi palace, har aldrig fått så bra service som där, ett plus är att korallrevet ligger 20 meter från stranden:) /Jelena

carolinenygren@hotmail.com sa...

Hejhej! Kom hem igår från Hurghada, Makadi Bay. Det finn många hotell, det är ju trots allt ett turistparadis. Om du kollar på solfaktor.com så kan du säkert hitta hotell. För tillfället är det väldigt mkt ryska turister. Men vill man bo lugnt och inte bli jagad av försäljare så ska man bo i makadi. Domina är dock lite långt bort, men ett bra hotell. Var extremt noga med att använda dessinfektionsgel eller liknande, för allt du tar i på offentliga platser kan leda till sängliggande o magsjuka. Tänk också på vad du stoppar i dig, glass ska du undvika helt, mat som är väl genomstekt och fortfarande varm brukar va ok att äta. Salladen kan du fråga om de sköljt den i flaskvatten och o så fall är det lugnt att äta den med. Med tanke på att du är där i två veckor så tycker jag du ska åka till Kairo och titta på Pyramiderna. På hotellen ligger pärmar från olika resebolag med deras utflykter. Resan till Kairo som är ett dygn kostar 700LE (egyptiska pund) Då ingår bussresa, lunch i Kairo och inträde till pyramid området, egyptiska muséet. Jobbig resa men jätte roligt att ha varit där. Har man möjlighet att bo över en natt i Kairo så man får mer tid där så är det att rekomendera pga du hinner nästan inte gå på deras marknader och uppleva hur de har det om du åker på en dygnsresa.
Sen åkte vi på en tripp o snorklade, oxå superhärligt! Väl värt 200LE som det kostade. Då var buss och båtresa med lunch o tre softdrinks inkl. Vi åkte med ett danskt reseföretag, men på utflykterna så åkte vi med Ticket/ Solresor.

Sen ska du inte glömma att pruta. En Pasminasjal gav vi efter lite prutande 25LE för. Handukar som finns att köpa
är superbilliga, ca 35 LE för en badhanduk. Väskor och annat vill de gärna ha bra betalt för. Kan börja på 380 för en väska och sluta med 120 när man prutat, oftast så får man nästan gå sin väg för att de ska acceptera budet. Då brukar de ofta säga att du får det för tex. 120 LE. Handuksaffären går nästa inte att pruta i. Stå på er! Turistpolisens nr är 126. Om ni hamnar i trubbel så är det bra att veta deras nummer. Le inte mot främmande män om ni är ensamma tjejer. Då uppfattas man som lättillgängligt. Se till att höra av er till era nära o kära så de vet var ni befinner er. Colona Divers i Hurghada är bra=) om ni vill dyka.

Två saker till! 1- om ni går på en offentlig toalett så ta ALLTID med eget toapapper, det är inte alltid så rent o bakteriefritt. Låt ingen Egyptisk försäljare tvinga kvar er i butiken för att han vill sälja. En liten vattenpipa tex. kostar 25-35 LE inte mer. Många vill ha över 100LE.

Kom på en ytterligare viktig sak! Diarèpiller som du köpt i svergie fungerar inte på egyptiska bakterier.. köp diarépiller
på ett apotek på plats, köp de gärna så fort du går förbi apoteket.. du kommer vara glad för de om du bli dålig!! Skriver mer om ja kommer på nå!!

carolinenygren@hotmail.com sa...

ps, att resa med barn kanske innebär att man stannar på hotelområdet, iaf om de är i åldern att man kan äta allt o stoppar fingrarna i munnen utan att fundera. Tyvärr är det ju väldigt smutsigt och jag skulle personligen inte välja Egypten m barn pga av magsjukerisken är så väldigt hög.