tisdag, februari 05, 2008

Fullständigt Total Katastrof...

..är det väl kanske inte. Men till den/dom som för en tid sedan ifrågasatte att den här bloggen alltid bara beskrev idyll och glädje i positiva tongångar så kommer här lite vardagsrealism. Sen Alva började på dagis
  • .. har vi aningen frustrerat funderat fram och tillbaka på hur 17 vi skall förhålla oss till detta nya. Alva blev snabbare inskolade än vi har blivit och som sagt, info-bristen irriterar och vi kommer inte riktigt runt det.
  • .. har både mamman (mer) och pappan (mindre) varit krassliga. Troligen inskolningsrelaterat det också.
  • .. har inga av våra arbeten stått stilla medan vi höll på med inskolning (dålig stil av våra respektive arbetsplatser)
  • .. har Alva fått nån förkylning som satt sig på ögonen vilket ledde till att hon blev hemskickad igår (tydligen smittsamt men ser ut att vara ganska ok idag) vilket ledde till att pappan VAB-ar idag (fast inte på riktigt, tar det på komp om nu FK är här o läser).
  • .. har hemmaprojekten som legat o väntat på förra helgen inte precis blivit färre som planerat. Så nu står den förbenade diskmaskinen i flera bitar. Bland annat.
Well well. Alva sover och pappan tar en planerad VAB-jobb-blogg-fika-paus som omväxling. I morse körde vi ett race på myror i brallan som verkligen är ett av få bra internet-/datagrejor för små barn vi hittat. Alvas favvo är djurorkestern. Länk här! Tips om annat bra, ja tack!F.ö. har en av mina "in rejl lajf vänner" blivit så pass påhoppad i sin blogg att han tänker lägga ner. Vad är det som gör att folk får för sig att bete sig så illa bara för att man kan vara anonym? Tråkigt!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Först vill jag bara säga, hoppas att ni kryar på er, att ni får mer information på förskolan och du lyckas sätta ihop diskmaskinen!

För det andra, vad trist att din vän tvingats sluta blogga. Jag fattar inte att folk ska vara så knäppa. Om man inte gillar en viss blogg då är det väl bara att sluta besöka den istället för att dissa folks skrivande! Usch!

Karin sa...

Vad gäller förskolan, jag förstår att det är frustrerande, men prata med dem som jobbar, och har du pratat med dem, så prata med dem igen!! Det är deras (och mitt, min mezzerschmidt) att försöka informera så föräldrarna är nöjda, men det är inte så lätt att veta hur hela tiden! Så, be om ett utvecklingssamtal, eller ett "litet snack bara" eller nåt annat bra, och berätta hur ni känner! Sen finns det ingen möjlighet att informera om allt hon har för sig under hela vistelsetiden, det lilla trollet, men känner ni att informationen inte räcker till så påpeka det! Det handlar ju om kommunikation er emellan.
Synd att din vän slutar blogga. Och synd att Granis satte lösenord på sin blogg innan jag hann ge honom en klapp på ryggen för vad Emelie berättade. Om du hör av honom- så klappa från mig är du snäll! Litet lagom snällt.. Kommenterade hos den fule djurgårdaren ibland (VI ÄR ÖVERALLT!!)- och hade velat stötta litet, men hann inte med i svängarna.

lillasysteryster sa...

Uj.. den där hemsidan orkar jag inte med! Olivia är helt galen i den...

A L V A S - P A P P A ! sa...

Tack Anna! Fick ihop diskmaskinen!! Tjohoo!

Karin - problemet är nog i huvudsak (inte bara men som sagt i huvudsak) att vi måste vänja oss vid det nya o det är bara inte helt lätt.

Lilsys - haha, kan du ALLA gissa bajset? om inte - gå tillbaka o öva! Jag tycker själv att kaninlortarna är helt oproportionerliga!

Robert sa...

Roligt att det går bra för Alva på dagis. Ni har ju gör ett bra jobb med att uppfostra en självständig individ, nu får ni se baksidan av det myntet. Motsatsen hade väll inte varit så rolig den heller, att hon inte trivdes altså.

Tråkigt med Isabelles pappa, har inte följt bloggen men det har varit lite kul att då och då läsa om Alvas kompis, lite parallellt liksom.

Jag och Ida har diskuterat folks beteende på Internet en del. Det är inte alltid vackra sidor som kommer fram hos folk när de tror att de är anonyma. Uppfostran är ju ett känsligt ämne, och man har ju hört historier om hur folk lägger sig i IRL, men på "föräldrabarnbloggar" tar det ju nästintill otäcka utryck.
Bara att en förälder är så engagerad i sitt barn så att han/hon startar en blogg kvalificerar dem rätt högt på "bra förälderskalan" enligt mig.

Isabellas pappa sa...

Alvas pappa: Tack för att du tog dig tid att skriva något om det. Jag har dock bestämt mig för att fortsätta. Många snälla kommentarer och en fru som inte ville att jag skulle lägga av avgjorde saken. From nu så kommer jag att granska kommentarerna så alla andra slipper läsa vad idioter skriver.

Anonym sa...

Vi har också lite informationsbrist från Selmas dagis...nog får vi info men tyvärr på italienska...och den är inte så bra ännu...så det slutar med infobrist trots allt. Engelska? Nja, otroligt få som pratar det i detta landet...

Ta hand om er!

Nina, Seb, Hjalmar och Selma

Zara sa...

Hej, grymt fin blogg!
Har tips på andra sidor, men första gången jag läser din blogg, så har inte riktigt koll på hur gammal Alva är.. men prova Bamses sida, www.bamse.net eller www.burkar.nu där det är lite blandat...