söndag, februari 24, 2008

Tävlingshets... [uppdaterad]

Jahap, då var det dags. Alvas värld är nominerad på alltombarn.se som månadens barnblogg. Efter att ha sett tävlingshetsen orsaka både det ena och det andra otrevliga beteendet från "vissa" bloggare (egentligen främst en utomstående) så vet jag inte om jag är hedrad eller skrämd. Naturligtvis blir man glad om det blir ett par röster men jag tror det blir svårt att hävda sig mot både kändisbebisar (kändisar är ju viktigt ju) och Mia Skäringer som nog får betraktas som en proffsblogg?! Ganska ironiskt att man hamnar i nån sorts offentlig tävlan mot henne, jag har alltid avskytt och kritiserat hennes (o kompisens) humor, deras röster framkallar ångest hos mig och humorn är obegriplig. Jag vet att många andra tycker annorlunda och smaken är ju som baken.

Alltså - synd att tävlingen inte jämför äpplen och äpplen men det är ju kul att bli uppmärksammad, det känns som nån sorts erkännande. Tror jag.

En ny och intressant vana, badbyxorna skall sitta på huvudet! Annars kan man blir jättearg!


Att kalla en dag på bollförskolan för en besvikelse är ju överdrivet men springskornas premiär var inte så lyckad. Alva var ganska trött och lite oitresserad igår, tror hon är lite krasslig. Flera gånger var det spontanvila på närmsta mjuka underlag och på springtävlingen var det mest starterna som gick bra (:

Kreativa övningar är kul, Alvas pappa är hemskt nöjd med sin gubbe.

Ny härlig arbetsvecka väntar runt hörnet, tjohoo.. Reseletandet går vidare, måste hitta en andningspaus!

[uppdaterat med en utmaning från Abbes Pappa]

Väder utanför ditt fönster: Svart! Solen har gått ner bakom molnen.. Lyssnar på just nu: Mosters trudelutter I går gick du och la dig: kl 23. En lördag! Ligger back på sömnen. I dag vaknade du: kl 7, Alva ville ha frukost. Vad har du på dig: Jeans o t-shirt, som alltid. Nästan. Senaste som ringde dig: Alvas mamma. Som du ringde: En kompis som satt fast i ett X2000 i stormen. Senaste som skickade dig sms: Mäklaren som bekräftade en visning vi skulle gå på. Senaste som du skickade till: Men vad många frågor.. Alvas mamma kanske?! Senaste vän du addade på Facebook: En helt okänd "jobbkontakt" som är intresserad av mitt projekt. Som addade dig: Samma. Senaste person som mailade dig: En ninni på alltombarn.se Sista hemsida du besökte/läste: Abbes pappa Ska/har gjort/göra idag: Fixade gröt åt Alva, läste tidningen, åkte med Alva o mamman till skogen o promenerade, dömde en match, åkte till IKEA (misslyckades med hela poängen, stolarna vi skulle ha var slut, surprise), Såg handboll på TV och This is England på DVD (SE DEN, grymt bra!). Bra eller dålig dag idag: Mest aktiv, surt med IKEA o handbollen, underbart skänt i skogen o bra DVD. För att vara söndag - 8 av 10 Alvapluttenpoints!

Skickar vidare till några helt nya, bara för att det är kul att "vidga vyerna". 4-barnsmamman Catti Tröttafarsan Sakerunderhuden

Sugen på ett garv?!

Andra bloggar om: , , , , ,

23 kommentarer:

Skolfröken sa...

Så klart man röstar! I nuläget ligger du tvåa, cool!

Tätortstimotej-anna sa...

Men hörru, jag hade en tanke: finns såna finurliga skor i Sverige med små lampor som lyser när man trampar ner?

Maria sa...

Ett kort svar:

Det är inte alls säkert att hon är "sen" i sin språkutveckling. Ni anar inte så fort det går med orden. Speciellt när hon nu börjat på förskolan. Det är bara en tidsfråga och tiden kommer!

Hoppas ni haft en bra söndag!

lillasysteryster sa...

Jag ska rösta järnet på dig och hålla alla tummar och tår så att du slipper "berömmelsens" baksida...

Jag lämnar gärna över titeln till dig :-D

Abbes pappa sa...

Nämen, grattis och lycka till! En röst på dig är avlagd och fler blir det. Du tillhör ju min bloggrunda.

Jag förstår hur du känner med äpplen och äpplen. Det går väl egentligen inte att avläsa något av resultatet från en sådan här omröstning.

Själv ställdes jag ju i första omgången mot Ung-Mamma-Emelie som har över 28000 träffar per vecka på sin blogg. Att jämföra med mina dryga 3000 jag hade då. Det räckte att hon viskade på sin blogg att man skulle rösta så var det kört för min del.

Men med 32% av rösterna så betyder det att en bit över sexhundra pers gillade Heja Abbe. Det är jag glad för.

Så Alvapappan. Var stolt att du är "nominerad", det är bannemig inte dåligt. Heja dig!

Mia sa...

Hejsan, trillade in här och det var ju himla trevligt. Övertygar mig bara mer om att jag absolut in får falla för en engelsman medan jag bor här. Jämlikheten har liksom inte riktigt kommit upp till Sveriges nivå än och du har säkert hört detta en miljon gånger redan men vad roligt att få läsa en blogg ur en pappas perspektiv i denna mama-dominerade bloggvärld!

Mia, London

Bloggblad sa...

Jag tycker det är stressigt nog att jag alls skaffade en räknare till bloggen... ser ju direkt om jag tappar läsare...
För att inte tala om 50-i-topplistan... den stressade mig, tills jag förstått att man kan påverka den själv. VIlket jag inte skulle förnedra mig till att göra. Och så faller folk oförklarligt 10-15 platser på en dag... och reser sig lika snabbt. Det är nåt lurt med den.
Så jag struntar i den. (Vilket mitt sämre jag inte riktigt går med på...)

Noac sa...

kan bara hålla med om Mia och hennes kompis Klara, jag kan inte med de där två och de är ofattbart tråkiga. Jag tror inte att jag har skrattat en enda gång åt deras skämt. Nu ger du järnet och spöar skiten av hennes blogg!!!

Jolla99 sa...

Hej, äsch, vi får väl se det lite som gratis publicitet som förhoppningsvis kan locka lite nya läsare, det tycker iallafall jag vore roligt! Å så struntar vi i vem som vinner för det är, som du säger, ganska svårt att jämföra.

Mvh Johanna, Kändisbebisar.se

Josefine sa...

Jag har röstat!!kramar

Kicki med Cindy, Cody, Kyle och Tyler sa...

Har nu varit inne och röstat på er. Hittade hit via Josefins blogg. Ha en bra vecka och lycka till med tävlingen.

Killfröken sa...

34% och i täten. Jo jo, man tackar...

Om det finns folk som hetsar på så ska jag inte spä på den hetsen. Det känns lite som att folket bakom alltombarn.se tillhör den delen av barnrelaterade itnernet som till stora delar liknar en sekt, inte sant?

Jag menar det finns de som till 1000% går upp i sina ungar och som verkar tappa allt förstånd och humant hyfs...

catti sa...

Jag antog utmaningen. Vilken mysig sida ni har här! :) Och dessutom röstade jag på er som "månadens blogg", och ni ligger ju etta! :)

Tiina sa...

Ännu en ljuspunkt i min dag, jag hittade hit! (Tack http://fyrabarnsmamman.bloggagratis.se/).

Emmelie sa...

Jag har röstat!

Isabellas pappa sa...

Du har min röst!

Robert sa...

Ni leder ju!!!

malin sa...

Jag har lämnat en röst på dig!
Just nu ligger du överlägset först!

Anna, Fair and True sa...

Nu har jag röstat på dig! Du var nr 1 nu!

Anna, Fair and True sa...

Till Tätortstimotej-tjej: jo, sådana skor finns i Sverige!

A L V A S - P A P P A ! sa...

tack alla snälla röstare!!!!!!!

tötort, jomenvisst! fast jag vet inte..

maria, hoppas du har rätt!

lilsys (:

Abbes, ja precis, ganska meningslös tävling i den meningen!!

Mia (: men det finns garantera goa englishmen också!

bloggblad; ja det är för mkt stress runt bloggande o träffar o trams!

Noac; tack I love you, jag får nästan aldrig medhåll!

killfröken (: och jag vet inte vad de har för baktankar annat än träffar till sig själva. går ju hem..

tack alla snälla nya besökare! välkomna!

AnnaB sa...

Nu har du min röst också!!

Fru Kaos sa...

Nu har jag röstat på dig!