onsdag, november 15, 2006

Hembesök - BVC checkar in!

Av: Pappa

Före känns det som ett test, ja lite under tiden också. Har vi ett hem som är tillräckligt barnvänligt? Tillräckligt rent och snyggt? Framstår vi som bra föräldrar?



Men vår blivande barnmorska M är en vänlig själ som verkar veta vad hon pratar om. Kort genomgång av vilka dom är och vad dom gör på BVC, vilka test och vaccinationer som skall till. Läng och viktkurvor etc mm. Givetvis lyssnar man med stora öron - vilka resurser det ändå skall till (och sätts till) för ett nytt barn i Sverige. Man blir ännu mer skattebetalningsbenägen när man känner sånt stöd komma ens egen väg.



En föräldragrupp hamnar vi också i. Kul. Tror jag. Den på MVC före förlossningen var helt ok men det kändes som att alla var fokuserade på framtidens händelser (få barn!) och inte så mycket på att skapa vänner. Nu kan man kanske hitta framtida vänner både för sig själv o plutten.

Alva var på lite drygt 1 vecka tillbaka till födelsevikt 4300 g vilket inte är illa pinkat, inte ovanligt att det tar 3 veckor. Ett sånt A-barn (=

(detta hände eg i fredags men det var ett sådär lagom långt inlägg som man ser på alla abdra fräcka bloggar)

Inga kommentarer: