söndag, november 26, 2006

To napp or not to napp

Tuff natt del 2
Hmm, ytterligare en ganska tuff natt (dock bättre än igår). Och med för lite sömn i kroppen får man skrämmande kort tålamod. Varje liten indikation som pekar mot en repris av natten före ger panikkänslor. Och en sån känsla ger inte Alva mer lugn, tvärtom när hon märker att mamman o pappan blir stressade blir hon också nervös.Alva är bottenlös! Tips önskas!
Som desperat förälder provar man sig sakta igenom alla tänkbara (och några otänkbara) metoder att trösta sitt barn. Vi har upptäckt att hon i stort sett kan äta hur mycket som helst. Vilket såklart blir påfrestande för mamman. Mest för att det till slut bara gör skitont när maten egentligen är slut och den skall produceras i samma takt som den konsumeras. Vår teori är att Alva eg inte behöver äta oavbrutet hela kvällarna. Att det egentligen är sugbehovet hon tillgodoser. Så trots att vi inte tyckt att det är självklart med napp så har vi kommit fram till att det är motiverat. MEN! Hon vill inte ha napp.. Suger lite förvånat ett par gånger varpå hon med stor kraft skickar ut den som en missil genom rummet (vilket iofs skänker ett par sköna skratt). Vill verkligen ha råd om det är någon som har några. Hur napptränar man? Eller finns det helt enkelt barn som nappvägrar? Och då skall man notera att hon ändå erbjuds napparnas Rolls-Royce (se bilden). Kanske hon inte ser den himmelsblå loggan, kan det var där skon klämmer?

10 kommentarer:

Emelie sa...

Naw vad söt Alva är:)

punkarmamman sa...

kan kanske vara just loggan hon protesterar mot *flinar* prova med en bajennapp ist =o) men allvarligt talat, det finns en triljon olika nappar och oftast gillar barnet bara en eller två olika sorter, man får prova sig fram. Min grabb (dryga sex månader) har aldrig gillat napp... trots idoga försök. första månaden ammade han konstant. helt normalt tydligen.

Anonym sa...

tack Punkarmamman! Inte säkert vi löser det men bara att få uppslag till lösningar att testa är värdefullt (som du ju säkert vet). Men nja, Bajen tror jag blir ett mycket sent sista försök...
/Alvas Pappa

Sanna sa...

Testa NUKs nappar. Strl 0-6 månader. De är de minsta vad jag vet o känner många små bebisar som "godkänner" dom. Sen får man truga lite, vissa barn kan inte ta napp direkt.
För oss har det varit räddningen! Vår Alva var en riktig snuttare, men så fort hon började ta nappen slutade snuttandet på mina stackars såriga bröst.
Dock kanske man ska ha i bakhuvudet att inte alltid ha nappen i munnen på dem, utan bara när det verkligen behövs. Men som sagt, för oss har det varit super!

Alva, Jenny & Martin sa...

tusen tack Sanna! springer o köper NUK imorgon!

försökte kika på din Alvas blogg men funkade inte?!

C sa...

Hmmm.... tja
V vägrade alltid napp. Nalle också, fast han var den som mest behövt det.
N sög på sin napp så den höll på att lossna från skölden.
Stoppa in och stoppa in och stoppa in igen.
Ja och prova olika sorter.
En del ungar gillar latex (för smaken?!) andra silikon. En del vill ha kulnappar, andra halv anatomiska... Jag tror vi provade minst åtta olika nappar (dyr hobby) innan vi hittade vad N tyckte om.
Han gillade NUKs starlight som har en plattsköld med själva "ringen" infälld i "skölden". Den vara anatomisk och i silkikon och eftersom det inte var något som stack ut på framsidan så var det svårt att vifta/dra bort den själv och så funkade den bättre när han låg på mage.

Alva, Jenny & Martin sa...

Tusen tack också till tvillingmamman. Du har nog rätt. Jag tror att det är lätt att bli less och då skriker man desperat efter patentlösningar men egentligen är det bara tålamod och att testa varianter på det man redan gjort, om och om igen. Och det vet man ju men man är sååå trött!

Sanna sa...

Vår Alvas blogg ligger nere för tillfället, Spray håller på o utreder felet, men kolla gärna in om ett para dagar igen:-)

Noac sa...

MFF-napp, så skall det se ut, kidsen skall vänja sig så tidigt som möjligt :-)

Marie Breskic sa...

Vill bara tipsa de med söndersugna bröst om sk amningssnäckor. De fungerar verkligen - alla jag vet som provat gör tummen upp. De jag hade var av plast, men nu kan jag bara hitta alldeles riktiga pa www.minimundus.se. Plast eller äkta vara spelar ingen roll - de har samma effekt och lindrar och läker (hur snabbt som helst) bröstvartorna med hjälp av bröstmjölk.