onsdag, januari 16, 2008

Dagis dag tre + kärlek! (för det mesta)

Inskolningen på dagis rullar på ganska bekymmersfritt. Alva tycker det är kul med både nya vänner och nya leksaker.

Lite dramatiskt har det faktiskt varit idag. En flicka blev biten. Och flickan var ingen mindre än Alva själv. I tummen! Min första reaktion är helt absurd* men helt sann; "Vad skönt att det inte var Alva som bet någon"... Alva har ju haft lite bit-tendenser och även om man givetvis inte kan klandra ett litet barn för sitt beteende så vill man ju inte att de skall bitas.

Alva grät en liten skvätt men hon är ganska tuff så det var snart full fart i lek och upplevelser igen.

Alvas mamma har fortfarande inte lämnat Alva på förskolan men imorgon är det dags för en 30-minutare utan mamma. Jag tror det går lekande lätt men man skall kanske inte vara för kaxig. Dom stora prövningarna kommer först nästa vecka när det är Alvas pappa som skolar in. Stay tuned (:

* har inte ens berättat för Alvas mamma

---

En ny mer social sida av Alva håller på att växa fram. Hon har kommit med nån puss lite då och då tidigare men nu är det mycket vanligare. Och väldigt ofta är det så att om mamma får en puss så får pappa också. Kramar får man också en hel del. Och "klappa snällt" förstår hon precis och delar gärna ut en len klapp på kinden. MEN! På sistone har det också blivit väldigt skoj att dela ut en och annan lavett och riva av glasögon osv. Vi vet inte riktigt varför men ofta kommer det när hon är exalterad och upp i varv så förmodligen går det av bara farten och beror nog inte så mkt på att hon vill göra precis det hon gör (även om det känns lite trotsigt ibland). Förmodar att det är samma metod som vid bitning - lugn och städad men tydlig tillsägelse. Och konsekvent varje gång.

---

Glöm inte heja på handbollslandslaget i EM! Dado är Alvas pappas favorit, lite Zlatan (men mera ödmjuk) och mycket underhållning (och dessutom en kompis från förr).

---

Till sist; Tusen tack för alla engagerade och intressanta kommentarer! Läser givetvis allt även om jag inte riktigt hinner svara (eller skriva i andra bloggar) just nu.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: