fredag, januari 18, 2008

Inskolning dag 5 av 10 och prisad!

Alvas mammas sista dag på inskolning, på måndag är det pappans tur. Skall bli riktigt spännande. Vi bor ju precis bredvid dagis och jag har tittat in så många gånger så jag är mer än nyfiken på hur det är där inne på insidan.

Idag blev Alva faktiskt lite grinig när mamman skulle lämna. Fröken* föreslog att Alva skulle vinka hejdå via ett annat fönster. På väg dit hade Alva hittat något annat spännande att pyssla med. Värre än så blev det alltså inte idag.

Inskolningsfröken tog farväl av mamman med orden, ja hoppas nu det går lika bra med pappan. Hmm, jag skall nog visa henne (:

*också ett mkt omodernt uttryck
---

Alvas pappa hyser, för att uttrycka det diplomatiskt, väldigt små sympatier för Jan Guillou. Heja Pia Conde och Thomas Pettersson. Lite svettigt var det där på årtalet men det löste sig. Oh crap, Alvas föräldrar har blivit ett på-spåret-medel-svensson-par..

---

Mycket hedrande har inte mindre än två fina bloggare utsett den här bloggen till något som makes nåns dag. Dom två snälla är Skolis (som skall få en bebis med Maggen, tjohoooo!) och Jonna.

Så här skall man förhålla sig om man blir "prisad": "Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"

Så here goes: Det är ju frestande att skicka tillbaka till dom skickade hedersbetygelsen men det blir för lätt. Utan inbördes ordning:

* Lotten - Bloggarnas urmoder och språkets störste förkämpe och försvarare. Intelligent och intressant!

* Hemliga pappan - killen som slutar blogga (och börjar igen) lika ofta som hyfsat renliga människor byter underkläder. Min stora pappabloggförebild och en riktig finlirare med både känslor och språk.

* Lillasysteryster - bra variation, bra språk, ärligt, rakt, vackra bilder och söta barn är bara en del av storheten. Skitbra helt enkelt!

* Ung pappa - killen som verkligen blandar och ger men som har en underfundig känsla för humor den unga åldern till trots. Och så känns han lite som som en lillebror i pappaskapet även om det förmodligen mest är jag som vill vara storebror..

* Ung mamma - ung pappas tjej och Wilmas stolta mamma. En ung mor som är lite av unga tjejers (mfl) bloggdrottning. Har följt henne sen "tidernas begynnelse" och är mäkta imponerad av hennes mammaskap och mod att stå för sig själv i offentligheten.

* Konsum - grym humorblogg! Och ändå verklig. Bra helt enkelt!

* Josefin - mycket olika, mycket lika på nåt konstigt sätt. Absolut världsmästarinna på uppdateringar. Nästan som att följa ett liv live. Svårt att hänga med bara.

* Peos mamma - Också väldigt äkta och rakt på. Numera lite hemlig men är man snäll får man vara med. Intressant är ett blekt ord i sammanhanget.

* Matilda i Sydney - av en massa bloggiska skäl och kvaliteter men inte minst för att jag får min Aussie-aptit en smula mättad varje gång jag kommer dit.

* Tjuvtittat - min egen lilla bubblare. Precis min humor.

Jamen det finns ju en hel massa till men det stod up to ten så det får vara stopp nu.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

Unknown sa...

Jag tackar och bockar! :-)

Ska försöka föra utmaningen vidare! Synd att jag inte kan ta med dig, för du hade varit given på listan!

Magnus Levin sa...

Dags för match igen imorgon lördag. Blir till att bekänna fär mot FRA imorgon. Som gammal handbollsmålvakt kan man inte låta bli att imponeras av T Svensson. 40år och still going strong. Slarvigt att släppa en 10-målsledningen senast så det är viktiga mål att ta med sig tll nästa runda.

Undra om vi inte möts på planen? Har stått i mål i Kävlinge under många år. Splade inte du mitt-9a, eller? Tycker jag känner igen dig...

Anonym sa...

Åh, man tackar!

Lotten Bergman sa...

Jag är stolt och hedrad ... och motvillig till att föra utmärkelsen vidare emedan jag är en ytterst trögstartad utmaningsbloggare och uppföljare av nästan allt. Jag har ingen startmotor men en broms. Liksom.

Tack! (Om jag tar mig i kragen och gör som det är sagt, säger jag til!)

Anonym sa...

Men vad kul! Du är själv en given person på min lista. Det hoppas jag att du vet :-)

Thomas & Ingrid sa...

Ser fram emot rapportering hur det går för lill-tjejen på dagis, Leo stormar fram genom både dagis och miniSATS med samma vilda glädje. Det går säkert lika bra för er.

Anonym sa...

Åh, du är väl för söt! Tack och bock för utnämningen, och all kärlek till dig och de dina.