torsdag, januari 17, 2008

Första dagen "ensam" på dagis

Så skedde det då äntligen. Alva lämnades på dagis utan förälder. Avskedet var lätt, Alva hade knappt tid att vinka, alldeles för upptagen med att leka.

Tanken var att mamman skulle vara borta en halvtimme men efter 20 minuter ringde vår inskolningsfröken och sa att det går så bra och lätt att det nog är lika bra att du stannar borta en stund till.

Duktig Alva! Som för övrigt redan dragit på sig klassik dagisnäsa med tillhörande oavbrutet näsrinn. Eller så är hon bara lite förkyld.

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Arghh, skrev precis en jättelång kommentar som försvann!

Skönt att det går bra för lilltjejen på förskolan! Men var beredda på att det kan komma en backlash men sedan brukar det gå bra igen.

Min kompis som är förskollärare använder "förskola" i all formell och skriftlig korrespondens med föräldrar och även när det gäller förskolans pedagogiska verksamhet. Sedan händer det ju att hon med barnen använder både "dagis" och "förskola". Men jag tror definitivt att vi kan ändra vårt språk och ordanvändning. T ex använder ju de flesta förskolor nu "snippa" för flickornas könsorgan som matchar väl med "snopp". Så våra barn kommer att ha det som ett naturligt ord i sin vokabulär istället för det hemska framstjärt som man sa när jag var liten på 70-80-talet.

Skolfröken sa...

Så duktig hon är!

Du har fått pris förresten!

lillasysteryster sa...

Vad skönt att det funkar så bra redan!! Hon är verkligen cool Alva!

Jes/Vita villa vila sa...

Härligt att det funkar så bra... Jag bävar för dagisdax, men man får väl tro att det ska gå bra...för mamma :) /Jes

Jes/Vita villa vila sa...

Glömde skriva... Snygg blogg - jag kommer tillbaka! /Jes

Jonna sa...

Så himla kul att det går bra för Alva! Du har fått pris i min blogg förresten :)

Isabellas pappa sa...

Vad kul att det går så bra. Läste förra veckan att handbollen var igång igen. Tyvärr tränar jag fotboll på lördagar en tid fram över.Hälsa familjen.