torsdag, januari 03, 2008

Snabbare än X2000

Hemresa igår. Alva var orolig och stökig före avresan, kanske förstod hon att ett långt och härligt jullov snart var över. Ledig mamma, pappa, mormor, morfar, morbror, morbrors tjej (och hund!) har varit detsamma som oändliga mängder skoj och uppmärksamhet.

På tåget hem (100 mil, ca 10 timmar) slog Alva garanterat världsrekord i underutnyttjande av platsbiljett. Förutom nån liten stunds sömn sprang hon mer eller mindre oavbrutet genom alla vagnar, om och om igen. Särskilt restaurangvagnen var kul.

Vän av ordning kan kanske tycka att det både är farligt och onödigt att ha en ettåring springandes i ett X2000. Men det är tyvärr inte så lätt att lugna ner den milt sagt rörelseglada Alva med norra Europas största envishet. Och hellre en glad springande toktös än en tokigt skrikande kupékatastrof.. (:

Skönt att vara hemma dock. Egen säng är guld värd.

Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer:

lillasysteryster sa...

Välkomna hem igen :-)

Att resa med barn är verkligen ingen semester. Fast det är å andra sidan bättre att åka tåg så barnet i alla fall kan springa jämför med bilåkning!

Noac sa...

Låter som en hyfsat stökig resa. Själv så skall vi ta bilen 90 mil norrut snart för att vi också skall få se lite snö...

Ha det, förresten, bloggen uppe och snurrar igen

Noac

Abbes pappa sa...

Hej.

Mymlan utmanade mig igen. Den här gången i en bokstavsstaffet med bra musik. Bästa låten med en artist på bokstaven si och så. Jag skickar vidare bollen till dig och bokstaven är nu: X. Bussigt va? ;-)
Kolla här.

Isabellas pappa sa...

Välkommna hem till ett otroligt blåsigt Skåne:( Hoppas det snöar i morgon som dom sagt för då blir det ST:Hans backar för mig min fru och Isabella;)

My sa...

Haha, tänk dig då två, minst lika rörelseglada barn. Vill minnas att mamma blev rätt hoppig och nervös så fort jag, syrran och hon skulle åka kommunalt. Ahh, det var tider.. :-)

Sofia sa...

Åh, jag vet inte exakt hur det är att åka med en ettåring, men då jag var au pair nyligen reste vi med tåg en 35 mil lång sträcka en gång. Herre min get, vad ungarna sprang. Den yngsta tjejen är 3 år, så det var en del fart på henne också.. Tur att tåget i alla fall är hyfsat litet och avlångt, så att man kan hitta dom när dom sprungit bort, hrm.. Haha.

Joy sa...

Ha, ha, är du den där Göteborgaren som dejtade Denice Rudberg i början av 90-talet?

Leos pappa sa...

Själv har Leo som hobby att springa fram och tillbaka i planets mittgång när vi tar KullaFlyg till farmor och farfar i Ängelholm. De flesta ler dock mest, man måste ju ha förståelse när det är mycket spring i små ben!

Naranja sa...

jag minns hur jag och lillasyrran levde rövare i tåget på väg till mormor och morfar alla skollov. Vi lekte tarzan och hoppade och slängde oss fram med hjälp av de runda pinnarna i taket där man lade sina väskor på. Det var jättekul och tiden gick fort! Undrar vad alla andra tyckte om det?

Killfröken sa...

Äsch, strunta i vän av ordning. Han bara förstör för oss andra ändå...

Förresten, snygg banner. Jag har inte sett den tidigare, är den ny?

//Killfröken