fredag, december 08, 2006

Alvas favvoställe

Hmm, mamman tyckte jag var tramsig men blev nog lite sporrad av alla snälla som röstade på henne. Vi får väl se. (frågade iaf hur man gör, verkar lovande)

Hyffsat lugn natt, tungt på jobbet (mkt som skall slutföras innan jul) medan mamman var på barnvagnsrace med 3 mammor från mamma/pappa-kursen (vem vet, kanske mamman skriver lite om det imorgon), mysig kväll o nu sover lilla miraklet. Och det gör hon som vanligt i amningskudden (en riktigt snygg o funktionell grej mamman sytt). Den gillar hon skarpt. Men det gör det också svårt att få henne att ligga i vaggan. Vi har meckat med att "bygga in" Alva i vaggan (liksom bullar in henne med handdukar etc). Det går hon inte på!

Pappan o Alva såg på EM-handbollen ihop. Vi var båda grymt impade av "nya" stjärnskottet Linnea Torstenson. Men hela laget var bra. Riktigt kul om det går bra för våra damer. Nån som såg matchen? Rekommenderas varmt även till icke-sportfånar, damhandboll är bra underhållning. Dessutom trillar det så mkt tokerier ur Claes Hellgren att man skrattar av bara det. Nästa match på lördag kl 1715 (tv4 men är man i Sth borde man gå dit o se det live).

7 kommentarer:

Sanna sa...

Såklart att jag såg handbollen! En toppenmatch! Är också imponerad av Linnea, fast hört att hon är duktig redan tidigare!

Testa lägg Alva på en kudde! Gärna dun (en vanlig huvudkudde). Vår Alva somnade ofta på kudden i soffan (detta var tiden INNAN vi begrep att det fanns ngt som hette AMNINGSkudde).
Sedan lyfte vi enkelt över henne till spjälsängen/babysittern/vagnen genom att lyfta kudden. Hon rörde (för det mesta) inte en min:-)

Camilla sa...

smart grej dendär amningskudden! skall rekommenderas till min gravida tjejkompis (om det är ok?).
lilla alva ser så oerhört fridfull ut där hon ligger och sover)

alvas pappa sa...

sanna; bra idé, den testar vi!! älskar blogging o alla goa tips!

camilla; (= klart det är ok, tror tom mamman kan lägga in en kommentar om vilken gravid-tidning och nummer dom hade "receptet" i (heter det mönster?)

C sa...

Hon gillar väl jelt enkelt att ligga på mage... Det gjorde mina, fast de inte får för BVC.
Mina två HATADE spjälsängen från första stund, det enda som var värre var vagnen så de har legat väldigt mycket i soffan, på golvet och i vår säng, på mage, ihopkrupna som små grågor och sovit.
Vem var uppfinningarnas moder?
Småbarnsföräldern så klart!

C sa...

Inte jelt, HELT ska det vara...

alvas mamma sa...

Hej Camilla! Amningskudden är verkligen superbra, både för dess ursprungliga syfte men också för att den passar Alvas behov av att alltid vara omstoppad. Den är inte svår att sy, kan dock rekommendera att stoppa den med stoppvadd och inte med "flörtkulor", eftersom de ger efter och det blir inte lika bra stadga. Mönstret är från Amelias specialtidning "Vänta barn", 2006. Lycka till!

Bra tips att lägga henne på en vanlig kudde, ska vi testa!

caroline sa...

så otroligt söt hon är