fredag, december 01, 2006

Laktos-intolerant? Heja NUK! Bajsa pappa på handen!? Syskon??

Jamen det kanske finns hopp ändå?! Man kan väl säga att Alva nu är aningen mer ojämn. Men hellre ojämn än oavbrutet ledsen på kvällarna. Mamman har uteslutit alla mejeriprodukter lite över ett dygn och kanske, kanske det ändå är lite bättre med Alvas mage? Ganska mycket minifom kanske också är del av förklaringen. Men som tidigare sagt - man griper efter alla strån. Och man hoppas, hoppas, hoppas. Den som lever får se.
TACK ni som engagerade er i nappfrågan. Verkar som NUK är modellen (Gosbilden tillägnas er som tipsade. Tack mormodern o morfadern för den mjuka nallen!). För första gången har hon idag sugit på en napp mer än ett par sekunder! Fortfarande inte så att det är tal om ohämmad kärlek men även här finns det hopp.

Häromkvällen var Alva glansig på ögonen och vi tyckte att hon verkade lite varm. Termometer fram! Och så ska den ju sitta där i lilla gumpen i tre minuter och det gör den ju inte av sig själv. Det krävs s.a.s. lite manuellt motarbete för att den inte skall skjutas ut. Och det var ju nästan givet - pappan fick sig en rejäl blötknall på näven. Och det riktigt roliga?! -Det berör en inte ett enda dugg att få hela handen nedbajsad. Inte när det är ens egen lilla ängel som gör det.

Igår var mamman, helt osannolikt men ändå, höggravid igen. Och tro det eller ej; mamman, pappan och Alva var ute och liftade med en grusbil. Och det bar sig inte bättre än att lastbilen välte och hela familjen flög ur. Vi klarade oss ganska bra men mamman fick föda där och då. Tyvärr fick det nya barnet lite blod på insidan av läppen. Och som alla vet får små bebisar då "Inner lip blood syndrome" vilket ofelbart leder till att barnet kommer att lida av svår kolik. Läkaren beklagade sorgen.

Sen vaknade pappan o insåg att även drömmarna påverkas av sömnbrist och barnaskrik. Sen somnade han om och vakande två timmar efter att klockan ringt. Och kom en timme för sent till dagens arbetsplatsmöte. Och blev retad för att se trött och blek ut. Schyssta kollegor?!

6 kommentarer:

Alva, Jenny & Martin sa...

lite info bara, för en gångs skull funkar det att klicka bilden. nån som vet vad som gör att det funkar ibland o ibland inte?

Plask sa...

Hei :-) En liten spion her som liker å titte på siden din nå og da.
Jeg har svaret du søker! Hvis bildets navn inneholder æ, ø eller å så får man ikke sett det i stort format!
Kan ikke forklare hvorfor, men sånn er det. Jeg skjønte det litt seint og satt i flere timer og endret navn på bildene mine og la dem ut på nytt. Blæh, ikke moro..
Alva vokser og gror og jeg følger med her fra den andre siden av grensen, selv om jeg ikke vet hvem dere er. Lykke til med alt!

:-)Plask

Plask sa...

Ehm, det gjelder altså bare de der man får feilmelding når man trykker. Disse (http://alvaplutten.blogspot.com/2006/11/to-napp-or-not-to-napp.html) går det jo ikke an å trykke på i det hele tatt :-/
DER har jeg ikke noe svar til dere, hehe.

:-)Plask

Alva, Jenny & Martin sa...

men tusen tack för tips broderfolks-människa (=

(har nog sett att det är en återkommande norbagge i statistiken vilket jag misstänkte var en god vän som råkat hitta hit men kul med en helt ny vän också!)

Tvillingmamman sa...

NUK is da king! Eller hur?
Tips om nallen.
Köp en till likadan och göm i garderoben att ta ta fram när den ena måste bada eller HUH hemska tanke har kommit bort.
Har varit evigt tacksam för reservnallen vi haft undan stoppad i skåpet!
Hoppas ni snart får sova!
Rekomenderar också en örontermometer i alla fall från när hon är en sex månader.
Funkar mycket bättre....

Alva, Jenny & Martin sa...

oj, det finns verkligen kunskap som man bara kan få från erfarna föräldrar, sånt som inte berättas om i böckerna. blogging e coolt!

tack!