tisdag, december 12, 2006

Stålmannen

Av Pappan
Ruskigt många fina kommentarer som lyfte, tackar! Lägger lite svar i gårdagens kommentarer. Och oj vad rätt ni hade. Idag var en helt annan dag. Åtminstone pappan har känt sig som stålmannen hela dagen (mamman också, hälsar hon). Bra sömn och M A S S O R att göra på jobbet (och en hel del privata ärenden, hoppas inte chefen läser här) som bara skulle hinnas med och allt gick som på räls. Inte ens ett supersegt jobbmöte på kvällen kunde dra ner humöret, då vet man att allt är ok!

Mamman hade hört nånstans att man skall läsa för även riktigt små knoddar. Så när Alva var på rätt gott humör på kvällen tänkte pappan prova. Hann bokstavligt talat inte läsa den första lilla sagoramsan (var den på sex rader?) innan hon somnade i babysittern. Men det är ju ingen dum lärdom.

Igår kväll reflekterades det över att damen på ortopeden sa i telefon att "då är ni välkomna med er dotter". Nån annan hade tidigare sagt samma till mamman också. Något att smaka på ett par gånger. Man kommer ju snabbt in att tilltala sin partner och sig själv som mamma/pappa men det där med att man faktiskt är far eller mor till en dotter, det känns häftigt!

Dubbla mäklarmöten, första träffen med nya föräldragruppen och Alva på besök på pappans jobb imorgon - riktigt spännande dag.

Föräldragrupp förresten - hur "använder" man det bäst? Ska man satsa på att hitta bästisar eller bli kompisar med alla eller det blir oftast inget långvarigt eller...? Blir intressant iaf.

Får bjuda på en liten fotouppdatering med sköna sovbilder


Och nu är dom faktiskt klickbara med lite data-guidning av "Plask" om jag inte minns fel.

9 kommentarer:

Vildings Bravader sa...

Föräldragrupp..

USCH....!!!

Jag tyckte det var otroligt larvigt

En massa nyblivna föräldrar som SKA bli kompisar..

Sen så är jag nog lite konstig oxå..Men jag fattade aldrig det där..Ska jag bli kompis med dom bara för att vi krystade på BB samtidigt?
Nä tack..jag väljer egna kompisar..Barn..No barn..Spelar ingen roll..man pratar ju faktist om annat oxå

Hahahaha så sköna sovstilar de flesta bebbar har..

Man fattar nog inte själv förrens barnet säger mamma..Då slår det till med full kraft..Det där är MITT barn..han kallade mej just för mamma..
Det min bloggvän..är världens häftigaste känsla

Oj vilket långt inlägg... :)

Ha en bra dag

Anonym sa...

Ang föräldragruppen så är det nog svårt att bestämma sig innan - jag blev väl inte kompis med nån i gruppen. Men så har jag 30 tjejer från Familjeliv som är min mammagrupp istället :)

Lycka till iallafall, hoppas det känns bra - och hoppas det fixar sig med mäklarna! :D

/Hanna (http://hanna.kastas.nu)

annalena sa...

Nej min grupp funka inte heller. Men den var lite dåligt sammansatt av helsestation (bvc) så jag hade ingen i min situation i gruppen, två mammor med barn innan, och en ung singel tjej. Det verkade inte som de var särskilt sociala, jag bjöd in alla på babybio, ingen kom, jag fick gå själv?! Schysst?!
Ni måste ha fått den sötaste lilla prinsessa jag sett?! Ja, tills min tittar ut så! ;D

C sa...

Hmm ja föräldragrupp... det blir väl vad man gör det till.
Jag fick en fika-bästis som jag nog inte överlevt utan, annars blev jag mest sur över att de andra mammorna var så rysligt bortskämda. Det kändes liksom som om jag kom från en annan planet eftersom jag hade två små. Min dag och mina rutiner såg så väsenskillt annorlunda ut från deras dagar och rutiner.
Sen är jag en ganska krass person (om ni inte redan listat ut det) som liksom inte riktigt oroar sig i onödan och så vilket de andra mammorna var väldigt fokuserade på alla FAROR i livet.
Man får plocka russinen ur kakan och ta det för vad det är. En hel del matnytiig info om mat (när det blev dags för det), om tänder (när det var dags för dem) och barn och olyckor (huh hemska tanke om det händer)

Sanna sa...

Föräldragrupp....
Jag såg det som ett ypperligt tillfälle att träffa likasinnade. Räknade inte med att vi skulle bli bästisar, men ville iaf se vad det var för några:-)

Idag, ett år senare, träffas vi fortfarande varje tisdag eftermiddag o fikar o låter barnen leka. Mammorna har övergått i delvis pappor, så nu är vi hälften hälften 4+4.

Om jag gillar alla? Har mina favoriter, de som jag kan prata med. Dom andra behandlar jag som vilka arbetskompisar som helst. Småpratar lite o så.

Framförallt tror jag att det handlar om hur ens kompiskrets ser ut, jag menar, har man 3 vänner som fått barn inom en månad, då är behovet kanske inte så stort.
Men jag tycker ni ska ge det en chans..

Plask sa...

Oh, tenk at jeg kunne bidra med bilderåd :-)
Jeg har ingen barn, men jeg har søsken som er tjue år yngre enn meg. Mamma var dermed femten år eldre enn de fleste andre mødrene og var veldig skeptisk før hun begynte, men hun endte opp med et par gode venner likevel.

Det skader ikke å prøve!

:-) Plask

Alva, Jenny & Martin sa...

Mmm vet inte än angående föräldragruppen, för tidigt att säga nåt om folket. många insiktsfulla kommentarer idag. Sanna har nog rätt, behovet styr troligen o vi har kompisar med jämngamla knodds.

förstår om tvillingmamman kände sig "vid sidan", jag också (läs dagens inlägg).

vilding - storleken har väl ingen betydelse men längre är väl inte så dumt? ja, jag vet inte. kan verkligen inte hålla mig kort själv. oj, nu blev det riktigt konstigt.

Emelie (ungmamma15) sa...

naw hon är så söt :)

Anonym sa...

OMG! vad söt. & riktigt söta kläder också ;)