torsdag, december 21, 2006

Sjuk )=

Det skall finnas en första gång för allt och nu är lilla Alvaplutten sjuk för första gången. En liten förkylning bara men som de oroade spädbarnsföräldrar vi är så funderar vi givetvis på risken för djävulen själv - den onde mr RS. De flesta småttingar klarar väl ett RS-virus på egen hand men vi har ju läst att om någon hamnar i knipa så är det de nyfödda. Men vi har också läst att det skall innebära en ganska jobbig hosta innan det är dags att oroa sig på riktigt. Än så länge hostar hon knappt alls, bara en teater-hostning då och då som mest låter som att hon fått lite dricka i fel strupe.

Lite skumt är det med (känsliga läsare varnas nu, hoppa till nästa stycke) med hennes bajs som på pricken luktar som surnad yoghurt, ibland väldigt skarpt så. Nån som känner igen det från förkylningstider?

Bortsett från denna lilla parentes av problem så är livet för Alva (och hennes familj) rena himmelriket. Hon stormtrivs i mormor o morfars hus. Mormor har en magisk förmåga att få Alva att somna när hon är som mest gnällig (ja, inte mormor då) och hos morfar är det så tryggt o skönt att där sitter man gärna o släpper dom värsta byx-brakarna. Morbror är grym på att byta blöjor och har lovat att göra rökbomber med Alva när hon blir äldre (eller snarare - Alvas pappa förutspår att det kommer bli så).

Det är så idylliskt att man får knipa sig i armen emellanåt. Bara att slappna av och njuta!

6 kommentarer:

annalena sa...

Oh, ja... när de är förkylda bajsar de illa... oscar hade en myyyysig en i morse?! ;) Han är oxå förkyld! Annars är det ju liksom bara "bajslukt" men nu är det... ja, ILLA! Så jo, det känner jag till! Hoppas hon blir bra till julafton och att ni får en riktigt GOD JUL!

C sa...

Krya på sig lilla Alva och god jul!

Skolfröken sa...

Men det låter gulligt när de hostar. Vad är RS?

Alvas pappa sa...

Rs är ett ganska vanligt förkylningsvirus, så upplever vuxna det iaf. Men småttingar kan råka ganska illa ut och får ibland ligga inne på sjukhus.

charlotte sa...

hej
såg i englas blogg att du sökte killkläder. jag skriver lite lite om det i mom blogg. det ska komma mer, har inte haft tid bara.

Sanna sa...

Krya på dig Alva!
Tror inte att du åkt på nåt RS-virus, om inte annat så borde den där förkylningen släppa närsomhelst nu när ni är uppe i Norrland o friska luften!
God Jul på er alla tre!