måndag, december 11, 2006

En äkta skitdag

Av Pappan
Japp den ärliga sanningen är att idag har varit en tvättäkta skitdag. Den ena motgången följde den andra. Småskit (tex miss på bibblan som kostade över 200 kr i straff) och större (skitbesked från en mäklare som kanske kostar 100 000). Dessutom var natten helkass = hela familjen tjurig och vädret ungefär så otrevligt det kunde vara. Inte så konstigt att det fanns mer att önska av den mentala balansen när vi kom till läkarbesöket på eftermiddagen. Och som grädde på moset så fick vi givetvis inte den där jul-disney-OK-stämpeln i rumpan på Alva. Man blir så trött!

Med ALLRA STÖRSTA SANNOLIKHET inget att oroa sig för. Nåt litet knak i ena höften som bara skall kollas på ortopeden. Läkaren har skickat runt 5 barn om året i 23 år och väntar fortfarande på ett fall där den kollen visat sig vara mer än en försiktighetsåtgärd. Och i värsta fall kan hon få en skena som helt säkert justerar allt till helt felfri Alva.

Så! Alltså! Egentligen inget att hänga läpp för.

Men ändå... skitjobbigt!

På den postiva sidan; Allt annat! Hon har en finfin viktutveckling, är jättemycket "med" (allert, följsamma ögon, ler fint osv), bra reflexer, bra hjärtljud och i allmänhet en väldigt frisk flicka. Och mitt i bedrövelsen runt att vi måste till ortopeden så kan vi vara glada för att de lät oss komma innan vi åker till julfirandet trots att det egentligen inte fanns några tider att få.

Well, well - de dåliga dagarna skapar den kontrast som gör att de bra känns så mycket bättre.

10 kommentarer:

yster sa...

Håller tummarna för er!
Och grattis till allt det postitiva.

Jag har blivit en återkommande läsare, tack för trevligt innehåll!

josefine sa...

jobbigt med såna dagar . . . . söt familj verkar ni vara!

Alva, Jenny & Martin sa...

tack båda! känns redan bättre!

"utlandssvensken" sa...

Är inne och kikar här ibland, blev förvånad när jag såg din rubrik, kan inte annat än hålla med. Härmed blir den 11 december den Internationella Skitdagen!
Vilket innebär att imorgon blir det en bättre dag, för både mig och er.(detta klipp får iaf mig att dra på smilbanden http://www.superlaugh.com/1/behappy.htm
Lycka till med allt!

C sa...

Genomklok sista mening där.

Just så är det, det är mörkret som lär oss uppskatta ljuset.
Och ni, vet ni, de är så där überpetnoga med små barn.
Så en extra sväng till ortopeden är en smågrej som bara kommer göra er tryggare som föräldrar. Om inte annat kommer ni med största sannolikhet stå där efter besöket och känna er småfåniga för att ni faktiskt har oroat er - helt i onödan.

Idag blir en bättre dag!

Sanna sa...

En liten fråga, hur får du Alvas blogg att synas överallt? För det verkar vara många "okända" som är inne o läser. Vet inte riktigt hur jag ska marknadsföra vår blogg...

Som tidigare skribenter skrivit, det blir bättre! Imorrn kanske allt är rosenskimrande istället o man vill aldrig att dagen ska ta slut!

Hon som började son dag i bilkö sa...

Även om det är "pissigt" så skadar det ju inte med en extra koll på ortopeden, så kan man liksom stryka sådana problem från listan sedan. Sedan var hon ju väldigt godkänd med vikt och allt. Kalaspingla ni har :o)

Alva, Jenny & Martin sa...

Alla med uppmuntrande kommentarer; tusen tusen tack. Kan hända att gårdagens motgångar eg var rätt triviala (ja utom det med Alva) men det är otroligt häftigt hur lite uppmuntran i en blogg verkligen piggar upp! (Ni som bloggar själva känner säker igen det?!)

Ock som sagt; ni hade ju helt rätt, idag blev ju en kanoners-dag.

Utlandssvensken; Ja gamle gode Bobby Mac F kan ju inte misslyckas. Och ett par tokar till smilies ger ju nostalgirysningar. Var det -89 alla hade en gul smilie på sin t-shirt?

Sanna: Vet inte? Vet inte ens om det är så värst många "okända" (eller så värst många över huvud, vet inte riktigt vad som räknas som många). Jag läser en del bloggar själv o där kommenterar jag gärna eftersom jag själv uppskattar kommentarer. Och då lämnar man ju spår efter sig med sin egen länk. Där kommer en del (men jag tror att mer än hälften kommer utan länk, gissar att de då har ett bokmärke i sin webbläsare). Annars är det bara bloggtoppen + att vi "pingar".

Kan nån annan berätta för mig hur man gör om man vill ha såndäringa RSS, det ser väldans proffsigt ut.

Marie Breskic sa...

Tror nog att det är Martins kommentarer med länk som ofta dyker upp pa Hemliga pappans blogg som drar oss okända hit :)

Alva, Jenny & Martin sa...

Ja en del kommer där, men fler kommer från andra håll. Och klart att det är kul att det dyker upp folk men jag skriver (mest!) på bloggar för att jag gillar dom o för att jag vill uppmuntra dom skribenterna. gäller inte minst HP som är grym!!