torsdag, maj 24, 2007

done!

Hon fick ett mail! (se "appropå" nedan) känns rätt bra! Civil olydnad light!

12 kommentarer:

Jonna sa...

Bra gjort!!!

Sofia sa...

Inte civil olydnad! Civilkurage!

dumpad sa...

Bra!! Var hittar man hennes mailadress? Jag googlade hennes namn, men fick inte fram något vettigt...

Alvas Pappa! sa...

jag gjorde som dom föreslog i kommentarerna i det "appropå-inlägget" studsade inte så det verkar funka. (vilket var förnamn.efternamn@den kommenens namn.se men jag vågar inte publicera det med risk för att det blir nån sorts uppviglande...)

Alvas Pappa! sa...

kommunen heter det ju!

Karin sa...

Förlåt mig, Alvas pappa, men jag tycker du gjort en blunder. Du kan inte anklaga henne för att inte vara medmänsklig för att hon gör sitt jobb. Du har gått rätt i journalistfällan. Hon är skurken, och den stackars familjen, som inte ens kan skicka in en korrekt ritning, är änglarna. Hon gör sin bedömning efter ritningen de skickat in, där de söker 55 kvadrat för mycket.
Civil olydnad- Civilkurage... Jag ställer mig totalt frågande.
Å andra sidan så går väl Aftonbladet så pass i vinst att de kan betala för ombyggnaden.

Alvas Pappa! sa...

Kanske, har du fakta i frågan?! det låter lite så. jag återkommer nog i ett inlägg för din kom inspirerar till eftertanke. (=

Karin sa...

Mer fakta än du har, har jag inte, jag läste bara artikeln. Däremot kanske jag har litet mer förståelse för tjänstemän på kommunen, eftersom jag har en i släkten!?! ;-)

Marie Breskic sa...

Självklart ska man försöka att paverka om man anser att nagot är fel och bör ändras. Inte ska nagon bli pahoppad och anklagad, men beslut och regler maste fa ifragasättas. Sa klart.

Karin sa...

Givetvis ska man ifrågasätta sånt man tycker är fel- det tycker jag också! Det hoppas jag verkligen att det inte har uppfattats annorlunda. Skillnaden just i det här fallet tror jag mest är att jag läste klart artikeln utan att bli irriterad på tjänstemannen i från början (jag blev mer irriterad på mamman i så fall, som hänvisar till att hennes stackars barn inte kan sova framför TV:n, om jag nu blev irriterad alls!). Jag läste artikeln, jag förstår att folk reagerar som Martin, men själv fastnade jag mer i "hur kan man lämna in en ritning på 80 kvm när man vill ha 25?", samt att tjänstekvinnan Faktiskt helst vill förlora i rättegången, hon vill ju hjälpa familjen, men är enligt sitt uppdrag tvungen att ta ett lagligt beslut. Hon är inte omänsklig- men hon har en lag att rätta sig efter.
Rent praktiskt vet jag att man kan få hjälp av kommunen när man har barn med olika funktionsnedsättningar. Däremot måste man lämna in en korrekt ansökan! (En släkting skulle söka avlastningstimmar, t.ex- och begärde 2 helger i veckan. Han fick avslag, kan jag ju säga. Däremot fick han beviljat 2 helger i månaden utan problem.)
I övrigt väntar jag mest på att det ska börja åska..

Alvas Pappa! sa...

sedär, här pågår diskussioenn fortfarande (=

jag har ju lagt ut texten lite i ett inlägg men Karin, du nämner ett exempel som är ypperligt som argument för min sak. Om man får en ansökan som uppenbart är felskriven så måste en tjänsteman inte alls göra ett avslag. Han eller hon kan ringa den ansökande o fråga om det inte var så att vederbörande menade tex 2 ggr / månad, plita dit rätt o få saken ur världen. Vem tjänar på avslaget?? inte skattebetalarna o inte den som ansöker! kan inte komma på fler tänkbara!

Karin sa...

Fast inte fasen är den uppenbart felskriven om det är en ritning i detalj? Alltså- jag har fortfarande inte mer fakta i målet än tidningsartikeln, och börjar undra varför jag ägnar så mycket energi åt det här, men jag hävdar fortfarande att familjen ska skicka in en korrekt ansökan, så ordnar det sig nog.