onsdag, maj 23, 2007

Stackars Alvaplutten

Det var grymt varmt i Skåne i måndags. Och på babysimmet var det nåt fel på värmestyrningen så det normalt sett väldigt varma vattnet var nära nog kokande. Båda Alva o Alvas pappa blev helt groggy och lilla plutten sov inte så värst bra. Men vi trodde mest hon var sliten av den ovana värmen. Men så igår ringde Alvas mamma o berättade att hon mätt upp vårt barn till över 40 grader. Jobbigt!! Men efter en del konsultation med barnläkare och BVC så fick hon alvedon o allt blev bättre. Hon blev rent av pigg och fick syn på TV’n på riktigt för första gången (se bilden). Men så sent igår drog tempen upp igen. Den lilla stackars människan – små barn som har feber kan verkligen gny på ett hjärteskärande sätt. Så nu får vi se om det inte är dags att träffa en doktor idag ändå.


Nåt helt annat; Alvas pappa undrar vem det är som ställer en massa koppar vid hans arbetsplats? Det var ju tomt igår morse..

Andra bloggar om: , , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst är det jobbigt när de små liven får så hög feber. Man tycker att det borde kräva besök hos doktorn med en gång, men dessvärre gör det inte det. Det är inget ovanligt och de klarar det bra och behöver i regel inte åka in förrän det närmar sig 41 eller att de börjar bli uttorkade, vilket som förälder känns jobbigt. Man tycker ju så synd om dem och känner sig så hjälpslös. Som tur är brukar febrtoppen ofta bara vara något dygn. Hoppas att hon mår bättre idag och inte behöver gå till doktorn (brukar inte vara så poppis). Och visst är Alvedon en gudagåva:-)

Jonna sa...

Stackars Alva, hoppas hon kryar på sig snabbt! Det där med kopparna känner jag så väl igen :) Har bara två på mitt bord än sålänge :)

Anonym sa...

Det är säkert 3-dagarsfeber! Ni ska gå till doktorn om hon blir slö och annorlunda, eller om hon slutar äta och kissa, eller om febern fortsätter vara 40 grader flera dagar... Krya!!

Anonym sa...

Åhh lilla söta Alva!

Hoppas hon kryar på sig snart.
Inte kul att min favorit bloggbebis e sjukis!

Varma krya på dig kramar Alva från en av dina läsare

Anonym sa...

Otroligt söt bild på Alva framför teven :)

Anonym sa...

Jag tror också på 3-dagarsfeber. Min äldsta hade över 40 grader då och jag blev minst sagt orolig. Inte kul när de små liven är sjuka. Så hjälplösa. Hoppas Alva kryar på sig snart!

Anonym sa...

Stackars Alva! Hoppas att hon blir frisk snart!

Märkligt, det hamnar alltid en massa koppar vid mitt skrivbord också...Skumt!

Brunkullan sa...

Uschiamej! Feber är aldrig kul på de små liven.
Hoppas hon är bättre nu, säkert 3-dagars!

Kopparna ställs säkert dit av den som ställer en massa på mitt skrivbord....

A L V A S - P A P P A ! sa...

ÅH!!!! Det vill inte ge sig, irriterande, ledsamt o jobbigt!!

tack för alla krya på o tips! det är värdefullt med många som "varit där" o kan lugna en aning.

Från soffan till spåret sa...

Vilken härlig bild!