onsdag, juli 25, 2007

Gekås och camping

Hemma igen efter en avstickare till farmor i halland. Trötta efter först 90 mil i måndags och vansinniga Gekås/Ullared samt 20 mil igår. Och rätt trötta på dåligt väder, det är segt med regn på bortaplan men det känns direkt deppigt att vakna till ett kompakt gråväder hemmavid.
Skrea Camping.

Två underliga upplevelser på vägen som är svåra att begripa. Först camping. I brist på plats hos farmor och på andra alternativ bodde vi i stuga på Skrea camping. Trevligt och ordnat MEN vad är det som gör att folk väljer att packa ihop sig som sillar i veckor i streck o leva under ganska torftiga förhållanden? Dom som reser runt o ser en massa kan jag förstå men dom som ser samma strand i 4 veckor OCH sätter upp staket??? Och vädret på sistone kan ju knappast gjort det hela särskilt skoj.

Våran lilla stuga (th) för en natt. Ca 3x3 meter men lite mysigt för just en natt.

Andra konstigheten - Gegås i Ullared! Helt ofattbart! Dagen innan vi var där slogs rekord med mer än 26000 besökare! Fullständigt hopplöst att a) hitta en parkeringsplats, vi hade iofs tur men andra cirklade i timmar b) överhuvud taget flytta på sig utan att stöta i eller köra på någon OCH det är inte ovanligt att köa i ca en timme. För att ens komma in.. Och visst - nåt fynd kan man ju göra men det mesta kostar som det gör på ditt vanliga Ö&B. Vi hittade en fin sulky till Alva för 439 kr och den är faktiskt välgjord och robust.

Gekås-fynd!

Alva smakar på farmors spis.

Farmor o suddig Alva.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

8 kommentarer:

nathalie sa...

valkommen tillbaka! Har aldrig varit till Ullared men har hort att man kan gora riktiga kladesfynd dar - om man orkar, sa klart ;)
Och nar det galler vadret kan jag tyvarr inte saga att det ar mycket battre har..Men pa fredag flyger jag tillbaka till Sverige sa da far det ta och bli fint vader hos er!! :)

Kajsa sa...

Åh GE-kås ja, bor ganska nära (5-6mil) ändå har jag bara varit där 3-4gånger.
Snacka om folkmängder!

Härliga Bilder!

Marie Breskic sa...

Hur var det nu...öh "Spräng Ullared"? Jag beundrar de som klarar av trängsel utan att bli agressiva och jag njuter av bilden pa ganska väl paklädda Alva. Var tös är naken och min man vill flytta till Sverige när han hör ryktena om regn.

Igar hade vi 43 grader, solsken och heta vindar. Jag längtar efter svensk senhöst.


Nästan.

Anna, Fair and True sa...

Jag har aldrig varit på Gekås men borde nog prova någon gång, i alla fall som socialt experiment

Alvas Pappa! sa...

Natha - man KAN göra fynd men man måste ha ett psyke av stål. Välkommen till La Suede!

Kajsa! Lyckost??! (: Välkommen hit, tror inte jag sett dig i kommentarerna? Sorry om jag bara missat.

Marie - Kan vi inte byta hem varannan vecka??

Anna- Som experiment helt klart intressant! Rätt!

Tovan tycker sa...

Hi hi..packade sillar,låter gräsligt. Är det sant det där med staket?!!Huu! Ullared har jag besökt en gång... ALDRIG mer, visste inte att det fanns så mycket människor. Trevlig sommar!

Mathilda sa...

vad söt Alva är :) . jaså? , är där såå mkt folk alltid elr de vet du inget om xD , vi ska dit på Måndag & vi hoppas på fint väder så där kanske inte är riktigt lika mkt folk ;D . haha , men ha de bra & hälsa gulliga Alva .

Anonym sa...

ge-kås ser ut att vara av samma klass som vårt Tuuri :)( www.tuuri.fi ) Överdrivet mycket folk och noll parkeringsplatser :/
Regnet har även kommit till finland, suck :(