måndag, juli 09, 2007

semester = utveckling!

Hej hopp!

Några dagar sen sist. Uppringt internet = inte lika enkelt att hoppa in. Men det kommer kanske lite mera frekvent framöver (hoppas).

Resan upp till stugan (nära Härnösand, appropå fråga i kommentarerna, ledsen att det inte blir så mkt svar där). gick ganska bra trots uselt väder hela vägen upp. Sov på skumt vandrarhem i Askersund (som är en rätt läcker men liten stad).

Nu dessutom mera regn varenda dag! Men det ser väl ut som en vändning är på gång.

Det hindrar INTE åtta månader gamla Alva (fråga igen) från att utvecklas i rasande takt, jag tror hon mår bra av att mamma och pappa är lediga samtidigt som vi är ute och upplever en massa som är helt nytt för henne. Så vad har hänt;

- Talet kommer så sakteliga. Veckans favoritord mammammammammma. Och ibland ett klockrent mamma. Även pappappappa kommer så smått men mamma är mer frekvent och tydligare.

- Förståelsen ökar. Nu är det inget snack om att hon reagerar tydligt på sitt namn. Tidigare var det inte helt klart om det var ljudet från en människa eller just hennes namn.

- Motoriken sprudlar! Det tar sekunder att förflytta sig över ett rum. Nån sekund att resa sig, sitta ner igen och sprattla vidare. Ståendes kommer en del förflyttning också men försiktigt.

- Finmotoriken (tror jag det sorterar under) visar sig också. Idag - riktiga handklapp (vilken jubelstund, rena karnevalsstämningen!). Någon sorts vinkande finns också, jobbar vidare på detta.

Kort sagt; en riktigt rolig tid just nu! Återkommer så snart det går med mer. Hoppas alla glada mår bra, påhälsningar när vi kommer till bredband! Lite bilder då också!

9 kommentarer:

Ture sa...

Grattis till framgångarna. Själv knäckte jag sittakoden häromdagen, bara sisådär.

Hälsningar bloggkollegan Ture

Mette Busk Jensen sa...

Hejsa
JA hun bliver hurtig stor:-) Ville lige sende en frisk sommerhilsen, inden vi drager mod Ungarn. Håber i får en god ferie, vi glæder os meget til at komme væk fra regnen og ned i varmen.
De kærligste hilsner
Fam. Jensen Danmark

www.123hjemmeside.dk/Sebastian-Busk

Anonym sa...

Hej!
Måste bara säga att Alva är en av den sötaste bebis jag sett!

lillasysteryster sa...

Är ni vid Härnösand borde ni i alla fall slippa myggen, men det trista vädret är väl detsamma... Nu vill jag ha SOOOOOOOL!!

Act as if sa...

Utveckling rules. Signe är också 8 månader och inte still en sekund. Men KUL är det.

Kottemamman sa...

Oj vad det går undan! Snart kommer Alva hem med sin första pojkvän, om ni ska fortsätta hålla den här farten..;)

nathalie sa...

haller med kottemamman - nu kommer det ga snabbt! jag kommer ihag som igar nar du skrev att Alva rullat runt... :)
Och snart sa kommer Alva va tre, och ga pa dagis, och sen fem och borja forskola, skola..sluta nian...soka in pa gymnasiet..och ta studenten... ^^ min mamma sa till mig for ett tag sen (jag tog studenten i ar, ju) att hon tyckte det var igar som jag borjade gora allt det dar som du beskriver att alva gor just nu, och nu bor ja lixom utomlands och soker in pa universiteten i hennes hemland.
sa: tiden ar orattvist snabb, och nar nagonting har hant kommer det aldrig mera komma tillbaka, tyvarr. sa det ar bara att njuta, och fotografera allting, sa ni kan minnas denna underbara tid senare :)

Anonym sa...

Hej Alva med familj! Vilken fin blogg och vilka härliga bilder. Alva är verkligen ett riktigt charmtroll =)
Hemma hos oss bor oxå en liten tjej som är snart 9 månader, och det händer verkligen saker HELA tiden =)

Sommar Hälsningar från oss

Granis sa...

Du tränar väll även fast du är bortrest farsan. Du får inte glömma bort det.

Vi hörs mvh granbanan