torsdag, juli 05, 2007

måste ha retat gudarna

[uppdaterad] [och igen]
För det var var ju helt otroligt vad det regnar i Skåne idag. På väg hem från jobbet i Malmö idag fastnade Alvas paps i tre olika avspärrningar på motorväg. Brunnarna fyllde på översvämningarna som fontäner istället för att leda bort vattnet. På sina ställen låg vägräckena en bra bit under vattenytan. Hoppas de som hävdar att extrem väderlek är naturliga svängningar har rätt, jag tror inte på dem! Död åt alla kossor som står för mer utsläpp än transportsektorn gör, eller hur det nu var de sa på radion häromdagen.

Nedrans skitväder!

Alvas mamma och pappa tvistar lite hurvida det är bättre eller sämre med skor när man skall lära sig att gå (Alva är rätt sugen nu). Alvas mamma har läst att det är bättre för stabiliteten och muskelutvecklingen att gå barfota och jag har alltid hört att det är med skor man blir stabil? Nån som har fakta i frågan?? Eller bara anser sig veta?

Nu drar vi till fjällen, fest hela kvällen. Eller iaf till Norrland och förhoppningsvis lite stillsamt fiske, bokläsande och inte minst umgängande med mormor & morfar för Alva (ja, inte bara dom och Alva då men jag gissar att de är mer nyfikna på hennes utveckling än vår).

Våra goa grannar håller koll igen vilket är grymt skönt med tanke på hur mkt mer otryggt det känns att lämna sitt hem nuförtiden (för en som alltid bott i lägenhet känns det helt crazy lätt att ta sig in i ett hem på markplan).

Internet finnes på nästa ort också så uppdateringar utlovas!

[uppdatering]

Jag bad ju lite försiktigt om social press för att inte tappa tempo med träning o sund mat. Trodde väl inte riktigt att folk skulle ta det så allvarligt som kottefamiljen o granis (varav den senare iofs är rätt wack (tror inte ens jag hinner till beach 07, wait and see) så det kunde man ju förutspått). Men nog 17 funkar det! Man känner ju att snart är det dags att börja redovisa resultat i form av minuskilon..

Visste du att Marlin och Swordfish/Svär(d)fisk är samma fisk?? Det gör detta ännu roligare!

[uppdatering igen]

Var tvungen att kolla mitt BMI (tack kotte). En tabell ser ut så här:

BMI-gränser

UNDERVIKT
BMI under 18,5


NORMALVIKT
BMI18,5 – 24,9


ÖVERVIKT
BMI 25 – 29,9


FETMA
BMI 30.0 och uppåt


Gissa Alvas pappas kategori efter Mallis!! Jepp, så illa som det kan bli men !! har faktiskt lämnat den avdelningen o gått in i en helt vanlig övervikt. Tjoho! Eller nåt. MEN har fått förklarat av hälsoproffs att jag inte är lämpad för BMI. Det låter som en klyscha men jag har för grov benstomme och (faktiskt) för mkt muskler för att det skall funka. Vill du kolla ditt BMI?

Camilla fick mig till detta

74%How Addicted to Blogging Are You?

Mingle2 - Online DatingAndra bloggar om: , , , ,

Andra bloggar om: , , ,

13 kommentarer:

nathalie sa...

ooooh ha de sa kul! och se till att alvisen inte blir lika uppaten av mygg/knott som stackars isak alm :(
annars har jag hort att det ar battre utan skor - inte for att jag tror det ar storre skillnad, men i detta fall har nog Alvas mamma ratt. Lycka till!

ps. fornyade ip adressen, verkar nog inte att ja har problem med att kommentera nu - skont!

astrid sa...

Mysigare blogg får man leta efter^^ Läser jämt och blir alltid lika mysigt glad. Blir helt störtsugen på att skaffa familj. Den här bloggen är alltså störtbra även för den lite yngre läsarskaran =) (är 17) hoppas det blir bra hos alvas mommo och moffa =D

Granis sa...

Haha farsan du är allt en söt liten prick, hoppas ni får det kul i norrland.. Men vad fabian har du gjort står ju överallt att ni regnar bort..

Beach 07 ska man tro på det?
jag var snäll när jag sa 08a det lär väll bli beach 2025!

Ha det underbart bra och hälsa din underbara tjej som tar hand om dig och så får du ta och hälsa lilla alva.

Alvas Pappa! sa...

nathalie; nä hoppas Alva klarar sig bättre! välkommen tillbaka in här!

Astrid; tack! kanske inte skall rekommendera föräldraskap till dig än men kul ändå!

Granis; jag utgår från att vinterbad i december ingår i beach 07???

lillasysteryster sa...

Hoppas ni får en trevlig vistelse uppe i norrland! Kanske har ni sådan tur att det inte är lika mygg- och knottinvaderat dit ni ska?

Jonna sa...

Åh, jag håller med om regnet; fy för! Har utsikt över kanalen från mitt kontor och den ser ut att snart vara ända uppe i kanten. Vatten, vatten, stan är full av vatten :)

Men du, visste du att för bara ett antal år sedan så låg gränsen för övervikt vid 29 och fetma inte förrän över 35? Mmm så det kanske inte är så farligt som du säger :) Såg inte så farligt ut på bilderna, hela familjen såg sunda och friska ut ju!

nathalie sa...

mitt bmi ligger pa 17,1 - underviktig! ;p

Anonym sa...

Hej!

Alvas mamma har rätt angående barfotagången. Det finns ett par skor ute på marknaden som heter masaiskor som gör att du går som om du vore barfota. Fördelen förklarar med detta:
att använda MBT/physiological footwear är som att gå barfota på mjuk mossa eller på en sandstrand - både mycket behagligt och samtidigt en utmaning för hela kroppen. Varje steg blir ett litet träningspass.

Så det är inte helt fel att låta henne gå barfota :)

Trevlig helg!

- Karin

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Har ingen aning om det är bättre eller sämre med eller utan skor...

Tycker dock själv att mina barn har gått bättre MED skor.
Problemet har varit att stiga upp...lite meckigt med tunga konstiga saker på tassarna:-)

Egentligen tror jag det är rätt individuellt....

Lycka till dock med gåträningen:-)

Susanne

Sanna sa...

Efter att ha läst din blogg ett tag så måste jag få fråga vart i Norrland mormor och morfar bor? Som norrlänning själv vore det rätt kul att veta. Ps. Myggen minskar och minskar för varje dag. Vilket beror på värmen vi har här uppe.

Anna sa...

http://www.tryggabarn.nu/barn/Page10777.html

http://se.babycenter.com/baby/development/09mth/#4

= UTAN! :)

Lina sa...

Jag har hört att man ska inte låta små barn gå i skor förrän det verkligen behövs. Det måste utveckla en egen stabilitet i fötterna innan man tvingar ner dem i skor.

Evelina sa...

Tror inte det finns sötare unge än Alva! Iaf är hon väldigt söt, och din blogg är helt enkelt en av mina favoriter.