lördag, juli 14, 2007

Lost i den Norrländska skogen

Som tidigare nämnt jobbar ju Alvas pappa med att skapa sig en hälsosammare livsstil. Regelbunden löpning är en av metoderna (och den sociala pressen funkar, tackar för det). Idag är vi i huset i Härnösand och inte så långt därifrån finns en fantastisk motionsanläggning, Högslätten heter den. Här finns ett 2,5 km långt elljusspår som nog huvudsakligen används vintertid för skidåkning (vilket den bambi-liknande skid-skåningen faktiskt har provat).

Nåväl, 2,5 km kändes väl kort och eftersom det enligt kartan även skulle finnas slingor om 5, 10 och 15 km så lämnades elljuset på andra varvet. Jakten på den försvunna 10 km-slingan kunde börja. Och dryga timmen senare var det en inte så kaxig Alvas pappa som förvirrat skyndade fram och tillbaka över ett mer eller mindre avstängt skjutfält inom ett millitärt övningsområde. Tryggheten ökade inte direkt i takt med med den totala avsaknaden av skyltar att orintera sig efter medan varningsskyltar för diverse missiler och annat som var olämpligt att hantera ökade i frekvens. Lyckligtvis hamnade jag till slut på rätt sida avspärrningarna där en gigantisk skylt varnade mot ev irrfärder in i området, varför fanns det ingen sån där jag sprang IN i området?? Det skall dock sägas att skylten också angav att inga övningar just för tillfället pågår.

I efterhand får man vara nöjd med att, om än ofrivilligt, ha fått sig en löptur på dryga en och en halv timme med bra tempo hela vägen (inte sjutton myslunkar man frivilligt bland skyttevärn).

Lite bilder (bredband, tjohoo!) får illustrera den semesterharmoni som just nu råder. Håller fortfarande på att lära mig kameran men tycker det tar sig??

Alva är en sann djurvän och har blivit ganska kompis med smulan (Alvas morbrors trevliga tjejs söta hund).

Alva linslus!


Bättre en bläckfisk i munnen än.. ja ingen bläckfisk i munnen?!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Alva är så otroligt söt!

Skolfröken sa...

Gullig! Och det är klart att bläckfisken ska ätas, det är ju gott!

Jonna sa...

Bra bilder! Och Alva är väl ett lättfotograferat objekt, så söt som hon är? :D

Frida sa...

Vilken sötnos hon är!

Camillas lockar sa...

Men shit vad stressad jag blir nu. Springer alldeles för lite för att det ska hinna bli o-flåsigt till nästa gång. Måste inspireras mer av dig nu och irra omkring i jakt på stigen :-)

Mathilda sa...

Vad söt alva e =) . älskar den andra bilden riktigt mkt :D . haha ,