tisdag, september 04, 2007

Alva klättrar vidare

Det finns helt enkelt ingen hejd på vår klätterapa. Idag hittade mamman henne sittandes i vår säng vilket är ett, inte livsfarligt men, onödigt fall på väg ner. Vidare på klätterfronten har Alva idag klättrat upp på spisens front (ståendes på handtaget till spisens underskåp med grepp om ugnsluckans handtag) samt nyligen dykt upp i två olika byrålådor. Dags att köpa en sån där inomhushjälm??
Bilden lånad av http://www.ngbaby.se/ som säkert inte blir ledsna för lite extra reklam.

Bloggen klättrar också vidare. Det är absolut absurt - enligt den räknare vi litar på (den som syns på sidan verkar vara nere lite då o då) så har 100 000 personer (unika besök) registrerats för någon dag sen.. Alva blir så glad att hon skickade med denna bild idag.


Stolen från IKEA. Present vid dopet av bästa kompisen L och hans föräldrar.

Andra bloggar om: , , , , , ,

12 kommentarer:

Unknown sa...

De där hjälmarna har jag sett och jag tror någon av mina småkusiner hade en sådan. Kan ju vara en bra idé om hon är vild av sig!

Mina barn har varit relativt beskedliga och ofta är fallen lindriga och sällan slår de i huvudet. Fast man vet ju aldrig...

Anonym sa...

Men oj oj oj! Hoppas att spisen är tippskyddad, livsfarligt ju. Och lådor, nejnej. Hur kan ni låta henne göra så? Eller låta, ni kanske inte se. Men gör åt, tänk om lådorna går sönder eller hela byrån tippar. Jösses! :o

Anonym sa...

wow...va många besökare =), varav jag är en mycket flitig...Hjälm kanske inte är helt fel...kan ju inte låta bli att jämföra våra döttrar eftersom min är född oktober-06 (har säkert sagt det innan...men...)Vår tös har nu i dagarna börjat att resa sig och gå utmed soffan och bordet..känns lite läskigt...man är ju så rädd att hon ska dra i huvudet..(va har klinker på en del stället i huset..vilket gör att man inte blir mindre orolig) Ha det så bra!
/Johanna

Anonym sa...

Ja, införskaffa tippskydd på allt om ni inte har redan....vår dotter lyckades välta en hel stor byrå när hon drog ut lådor och klättrade....jättehemskt, oj vad rädd jag blev...som tur var vart hon inte skadad =)

Anonym sa...

Hej med jer
Ja, vi er da også med til at sende besøgstallet i vejret, da vi kigger indenfor hver dag. Jeg kan se at Alva trives godt. Sebastian syntes det er sjovt at kigge på billederne. Han kan godt kende hende.
Du må indse som papa, at du ikke kan skåne Alva for alle slag i verden, hun skal have nogle bump på hendes vej ud i livet. Men jeg husker også at jeg var ved at få hjertestop, da jeg fandt Sebastian på vores spisebord. Han var så glad, han havde jo besteget et "bjerg" helt alene...
Jeg nænnede ikke at skælde ham ud
:-)
www.123hjemmeside.dk/Sebastian-Busk

Brunkullan sa...

Har bekanta som hade hjälmarna på sina barn, men vi tyckte det kändes lite fånigt...man kan inte skydda mot allt..Men om jag hade klinker överallt som många har nu så skulle jag kanske tänkt annorlunda!
Men med parkett, plastgolv och laminat så kändes det lite överbeskyddande.
Fast det beror såklart på hur man är som person också!!
Jag är inte så orolig av mig..

Men så hör jag till dem som inte haft skydd för spisplattorna, hakar på fönster, dörr och lådstoppar (jo i tvättstugan och under slasken...) eller halkskydd i badet..haha...

Ett under att mina lever kanske? Särskilt med tanke på hur vild Jonte faktiskt varit. Högt, lågt och full fart hela tiden!
Vi har faktiskt haft några incidenter med huvud, där vi efter rådgivning från sjukvårdsupplysningen, fått ha lite uppsikt i 12 timmar...men,men..

Fast jag är skitnoga med bilbälte, cykelhjälm, hjälm vid slalom/skoter/skateboard och sådana saker..hihi..lite dubbelmoral!!

Susanne

Anonym sa...

Kan nog vara både fördel och nackdel med hjälm. Fördel eftersom man såklart skyddar huvudet för smällar. Nackdel i och med att barnet kanske inte naturligt lär sig koppla ihop orsak/verkan typ "om jag ramlar ner från bordet så kan det göra ont". Jag tror personligen att det är bäst att barn lär sig av sina misstag. Men alla har givetvis rätt till sin egen uppfattning! Lycka till :-)

Camillas lockar sa...

Haha, en sån hade vi på Peo! Han började ju gå vid 9,5 månaders ålder och hade NOOOOOLL pejl på att han kunde krossa skallbenet om han gjorde si eller så. Sjukt oroliga föräldrar var vi. Gardering är bra.

HEJA
ALVA!!!!

A L V A S - P A P P A ! sa...

Lilsys; nej, jag vet inte, Alva slår faktiskt inte huvudet så ofta (längre) men man är ju inte helt trygg när hon tar sig upp en bit. vad skönt med beskedliga barn, jag vill ha en sån nästa gång..

Anna; ja det låter kanske som hon springer runt o gör vad hon vill helt obevakat men så är det ju inte, hpn är grymt snabb bara. får kolla möblerna.

Radhus; mm, klinker... ett par fall har hamnat på våra klinkers o även om hon repat sig på ett par minuter så känns det vansinnigt hårt där..

Helena; fy 17, skall bli genast!

Mette; oppe på bordet, det er mer tosset end Alva! Dejligt (:

Sus; ja man får ju välja sina kamper o jag tror du valt ganska rätt med bälte o hjälm. Och kanske ffa att inte oroa sig så mkt.

Anonym; har funderat på det där, en ganska hård skola att inte skydda för mkt men undrar om det inte är rätt ändå.

A L V A S - P A P P A ! sa...

och där kom Camilla också - gött o höra nån som faktiskt oroat sig så mkt att det blev av, nu får jag fundera igen.. (:

Anonym sa...

haha ja det kanske är dags för en sån där hjälm. eller så lindar du in hela henne i bubbelplast. funkar lika bra, om annat så sitter hon still iaf.
(fast då får du tejpa hårt runt henne)
ang din kommentar, är det jag som är ett skumberg? ;)

Anonym sa...

hur går det med träningen då ? :D