tisdag, september 11, 2007

Onödig oro ger genuin glädje!

Alvas mormor och morfar bor hundra mil bort. Till farmor är det väl ungefär 2,5 timmar i bil. Nån annan familj i närheten har vi inte heller. Dvs att vi inte riktigt har någon (för oss) självklar avlastning om vi tex skulle vilja gå på bio. Men vi har goda vänner (tex Mallisvännerna) som alltid säger till oss att de gärna ställer upp. Men det är klurigt. Det känns som att man skall ha en riktigt bra ursäkt för att be vänner om hjälp med barnpassning. Men innan man kommer så långt måste man dessutom ha säkrat att det funkar. Vilket vi gjorde i helgen. Nästan helt utan planer på att egentligen göra nåt lämnade vi Alva "utomfamiljs" för första gången på riktigt.

Ganska nervöst var det att lämna henne. Och himla konstigt även om vi visste att hon var i säkra händer. Vi cyklade runt ganska planlöst och väntade väl lite på att telefonen skulle ringa. Mamman fick lite sen lunch och pappan fikade. I brist på annat letade vi sen efter mjukglass men misslyckades.. Och då ringde det!
Vilda Alva, numera svår att fånga på bild

Men det var fortfarande inga problem, bara en koll om när vi planerade komma tillbaka (: Och Alva då?! Njae, det var inte säkert att hon verkligen upptäckt att vi var borta eftersom hon hade så fullt upp med att gå igenom alla leksaker som var nya för henne. Ja och klättra upp för en hel trappa, under absolut koll såklart (helt galet men vi vet ju att hon gillar att klättra men hon har aldrig fått prova förut).

Men va skönt och kul att det funkade. Det kanske inte kommer funka lika bra alltid men lärdomen måste bli att man kanske inte skall oroa sig så mycket. Och att det är bra med goda vänner. Vilket ju (båda delar) känns bekant...

Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänkte göra ett inlägg om mina "favorit bloggar" imorgon och undrar om jag får ta med dig då och länka dig i mitt inlägg.

Älskar dig farsan, puss och hälsa brudarna!

A L V A S - P A P P A ! sa...

säger som petter SÅKLART!

Anonym sa...

skaffa en barnvakt?? sätt in en annons eller vad som helst, finns många studenter som vill jobba extra!:) jo.. man vill kanske ha någon man känner och litar på, men det märker man väl ganska snabbt när man möter personen och tittar på erfarenheterna? så kan du överraska alvas mamma med lite "kvalitetstid" tillsammans. borde många föräldrar göra oftare :)

Unknown sa...

Vi har också problem med brist på lättillgängliga barnvakter. Så vi kommer sällan iväg på något tillsammans. De gånger det händer är det välplanerat och med god framförhållning.

Anonym sa...

Det var helt och hållet ett nöje att få passa underbara lilla Alva. Ni behöver inte alls nån bra ursäkt för att vi ska passa henne igen.....det gör vi JÄTTEGÄRNA, och det är helt säkert!! Så länge vi är hemma och på plats är det bara roligt att ha Alva här och det tycker verkligen HELA familjen.

Så tveka inte att fråga igen, vi vet hur viktigt det är med avlastning. Dessutom är det ju så smidigt att vi bor typ 100 m från er :-) :-) :-)

Brunkullan sa...

Vi har också dessa problem! Tommys mamma bor över 80 mil bort och min 15 mil bort. Min styvfar använder vi ibland, men han har sällan tid...Tobbe är lättare. Dels klarar han en kväll själv, dels kan han alltid vara hos en kompis över natten.

Så vi kommer inte iväg vi heller. Sist vi åkte någonstans över en helg utan barn var i februari 2004!!! Då var mamma här. Och sist vi var bara vi en kväll var på jobbets julfest sist (med respektive) i julas.
Och nu ska vi iväg med mitt jobb i november, och då har mamma lovat vara barnvakt!
Du hör. Vi är ju egentligen inte ensama då heller. När vi är med kollegorna menar jag!

Bio? Ja, två gånger på 6 år!!!!!
Men vi är dåliga på att fråga också!!

Susanne

Jonna sa...

Vad skönt att ni fick lite egentid, det behövs lite då och då. Man får vara tacksam att man har både sin mamma och hennes gubbe samt sina sväräldrar på nära avstånd.

Kul att det gick så bra för lilla Alva också.

Anonym sa...

Hey onkel Martin
Jeg syntes det er imponirende med alle de mennesker der følger med i jeres liv. Især taget i betragtning af at vi ikke er nået til oktober 2007 endnu :-)!!!!!!!!
Så bloggen eksisterer faktisk ikke........ TIHI!!!!!
Knus Sebastian

A L V A S - P A P P A ! sa...

Therese; ja, jo, vi har ju tänkt på proffs o faktiskt letat men inte hittat nåt som verkar riktigt bra o vi är säkert allt för kräsna men det är klurigt med nån helt främmande. Kvalitetstid - JA tack (:

Lilsys; ja o visst är det spontana man verkligen saknar, att råka vara lediga båda två en kväll o bara gå på en bio som vare sig du eller den andra vet nåt om på vinst o förlust!

Mallisarna; jamen det vet vi ju egentligen, det är riktigt gött o därför det känns så korkat o dumt att tvinga sig själv till en bra ursäkt men vi skall bättra oss (: särskilt som det var rena barnleken (!) sist!!

Brunis; precis rätt - man måste skärpa sig (som sagt) och FRÅGA! det värsta som kan hända är ett nej just den gången. 2 bio på 6 år, det skall vi iaf slå!! än så länge noll men vi har lite tid på oss..

Sebastian, `det hade jag ikke set! må pröve på at ändre det!

Camillas lockar sa...

Å vad bra! Kanon ju att det faktiskt funkar utan gråt. Hela Alva!