onsdag, september 05, 2007

Jädrans tannagnissel

Inte så att det är gnälligt hemma hos Alva utan tandgnissel på riktigt. Och Alvas pappa verkligen avskyr det ljudet. Fick be om avbyte ikväll vid nattningen. Det började så smått för några dagar sedan och nu är det en fullt utvecklad talang. Overkligt jobbigt ljud det där!

Är det skadligt för tänderna? Går det över? Kan man påverka det? Funderar tom på om vi ska introducera napp fastän vi är innerligt glada att hon aldrig velat ha.

---

I brist på annat och appropå alla glada besökare (som alltså nyligen rundade 100 tusen unika häromdagen).

Flest på en dag: 694
Flest en vecka: 3841
Månad: 15249 (augusti)
92% av besöken kommer från Sverige (men även Peoples Democratic Republic of Lao, Namibia, Sri Lanka och Bahrein för att ta några skumma exempel)
Flest (jättemånga!) har hittat till Alvas blogg via Ung mammas blogg men även Skolis, Lilsys mfl har en hel del läsare som tar en liten titt här också.

Det är märkligt med besöksstatistik. Det är både spännande att se hur det utvecklas, roligt att några verkar tycka att sidan är värd ett par minuter då o då och lite skrämmande eftersom det till 95% är ett envägsförhållande (alla känner apan men apan sitter bara där och skriver, jag är tom rätt säker på att det finns ett helt gäng bekanta som läser här utan att jag har en susning om det). Dom sista 5% är annorlunda för det är dom som säger hej i kommentarerna vilket är väldigt trevligt!!! Det gör det hela lite mindre skrämmande för om ni representar nån sorts genomsnitt så är det ju väldigt trevligt folk som läser. Så - Har ni inte sagt hej innan så gör gärna det, lämna gärna en länk om det finns, det är kul att få veta lite om er också!

24 kommentarer:

lillasysteryster sa...

694 besökare på en dag!!? Wow! Det är mycket. Jag snittar bara 200 pers/dag... ;-)

Angående tänderna och gnisslet så har jag inga bra knep. Isak låter precis likadant! Och inte bara när han ska sova utan lite nu och då. Jag har börjat säga åt honom och nu börjar han faktiskt fatta vad jag menar!

astrid sa...

jag ger mig till känna! :)har fastnat här och kan inte sluta läsa...

Camilla sa...

Oj jädrar det var inte dåligt med besökare! Själv snittar man på typ 20 per dag, haha så intressant är jag^^

Detdär med tandgnisslingen.
Vet inte hur det är för småbarn... Men jag gnisslade tänder nu i vuxen ålder, och enligt min tandläkare så är det überdåligt. Man sliter på dem nåt så otroligt. Men vet som sagt inte hur det ligger till med småbarn och mjölktänder...
Hoppas bara att det är en fas!
För vem hade inte viljat testa att gnissla lite med sina nya tänder?!

nina sa...

Då får väl jag också ge mig till känna. Jag är nog en av de där läsarna från konstiga platser, Costa Rica. :-) Hittade hit från någon kommentar i Hemliga Pappans blogg för en evighet sen och läser varje dag. Jättefin blogg du har!

Sandra sa...

Ramlade in här på ett bananskal för någon dag sedan och har redan läst hela bloggen (nördigt jag vet). Började först läsa eftersom jag är au pair i USA och minsta flickan jag tar hand om är exakt en månad äldre än Alva. Sedan fastnade jag ännu mer när jag insåg att ni hade anknytningar till Norrland (jag är nämnligen från Sollefteå). Hur som hellst, ville bara säga att det är ett nöje att läsa din blogg. Och Alva är farligt söt...henne får ni helt klart låsa in om några år! :P Föresten, Clara gnisslar också tänder för fullt nu och jag håller på att bli helt tokig! När du kommer på vad man kan göra åt det får du gärna säga till :P

Sandra sa...

Hej! U know me, kanske inte att j ag läser varje dag, men det gör jag! Kan väl oxå säga att det går liiite framåt med volontärandet..

Fred & Kärlek

My sa...

Hej hej! Jag har nog redan presenterat mig, men gör det gärna igen. Heter My Brusewitz, 20 år, bor i Stockholm. Har läst Alvas blogg.. sedan.. kommer inte riktigt ihåg, men tidig vår det här året. Kommer in en sväng varje dag. Hittade hit genom ungmammas blogg.

Gillar den här bloggen dels för att jag älskar barn och Alva är så väldigt söt, dels för att du skriver roligt, RÄTT och välkomponerat (är lite av en språknazist). Att bilderna är fina är naturligtvis ett stort plus!

Nathalie sa...

Det är inte bra för tänderna ..

Mams sa...

Hej, hej!
Jag är urdålig på att kommentera *sorry*
Men jag besöker nog dig nästan varje dag. Tyvärr blir jag allt som oftast avbruten av
1. En bebis som försöker bita bort hårddisken
2. En sexåring som får ett utbrott för att "jorden är rund" eller nåt
eller
3. En åttaåring med kärleksbekymmer

Jag har dock lösenord på min blogg, så om du vill läsa mitt ordbajseri och är duktig på att hålla hårt i lösenord så får du maila mig:-)

Kramar Mams

ingis sa...

Jag har nog sagt hej förut men det var längesen så hej hej igen

Mikaela sa...

Hej!
Jag är en av dem många som läser bloggen om er lilla familj, du har verkligen en talang när det gäller att skriva.
Jag är helt fast

genuskarin sa...

hej!

Lillemands mamma sa...

Hej Alva och Alvas pappa,

Jag är mamma till Lillemand och vi bor också i Lund.

Tack för intressant läsning! Jag har också tänkt att gå och handla på loppis på Södra Esplanaden, bra idé från dig. Om inte annat kanske jag känner igen Alva från bilderna :-)

Vår Lillemand är bara tre månader, så just nu brottas vi med att hitta ett "riktigt" namn till Lillemand.

Intressant att läsa om vilka bestyr och bekymmer som kommer om några månader. Jag antar att tandgnissel kommer vi också att drabbas av...

Lycka till - och vi kanske ses,
Lillemands mamma

http://lillemand.wordpress.com/

Jessica sa...

Guud sikken söt unge! Grattis ;) Det där blonda håret och mörka ögonen, de såg bruna ut iaf på de bilder jag såg..?, gör henne supersöt! Lycka till med uppfostringen :)

Mian sa...

Som du säkert vet så följer vår familj också din blogg om Alva med stort intresse varje dag.....måste ju hänga med vad som händer med ens fadderbarn!!

Som du också känner till är vår ena lilleman mästaren nummer ett på att gnissla tänder och har gjort det ganska länge. Vi går på regelbundna tandläkarbesök och än så länge verkar det inte vara någon större "ko på isen". Jag tror inte att ni behöver oroa er, och skulle tippa att det är en tillfällig och övergående fas i Alvas fall. Har hört att det är ganska vanligt att små barn gnisslar tänder mest för att det känns och låter lustigt men att det brukar gå över :-)

Anna, Fair and True sa...

Jag har typ 30 om dagen och är glad för det! :)

Ellie sa...

Hejhej. Jag hittade också hit av en slump för några månader sen, och fastnade tack vare dina roliga inlägg och alla fina bilder. Kul med en pappa som bloggar.

Anonym sa...

Hej

Minns inte hur jag kom till sidan, men den har hamnat under mina "Bloggfavoriter" som jag går igenom dagligen. Vi är i helt olika faser i livet men jag gillar sidan och tycker den ä lagom uppdaterad och fina biler. Kul att läsa om en pappas synvinkel på första barnet. Minns själv mycket hur man ojjades och förundrades på sitt första barn(de är nu 11&9).Det har hänt mycket under mina år (barnvagnar,pappaledighet,prylar,snittålder på föräldrar,syselsättningar på dagarna).
Ta vara på tiden och tänk att alla människor varit små, alla har lärt sig gå, klättra och alla har ibland fått motgångar innan det funkat (trillar och slår sig bla)var inte oroliga, njuuut.
Är avis på eran loppis ni så ofta går på sen gillar jag eran stil på inredning, vor kul att se mer av Alvas hem.

/Anna

Evelina sa...

Hej, Evelina här... nu snubblade jag in här idag och det var ju lämpligt just när du hade ett kommentarsönskemål ;-) Kollar in lite då och då och idag blev jag påminnd när jag såg ditt namn i Zaras kommentarslista... Du har en söööt dotter och skriver så det är kul att läsa! Ja det är väl uppenbart för dig också eftersom du har så många läsare :-) Hos mig kollar bara ca 20-30 pers. in om dagen så mitt blidderbladder är väl bara sådär halvkul ;-)

Ha det gott och jag tycker ABSOLUT att du ska köpa en såndär hjälm ;-)(not) Kommer att tänka på en glanskaparsketch när det där med hjälm kommer på tal. Den var rolig... fast det var längesen nu...

Evelina igen sa...

Oj... det skulle stå Galenskapar-sketch,alltså sketch av Galenskaparna, inte nåt med glan...

Mikaela (Oskars mamma) sa...

Jag frågade faktiskt på BVC när Oskar upptäckte att han kunde gnissla tänder, om det var farligt osv osv...
BVC_tanten sa att alla barn gnisslar lite tänder precis när de upptäcker att de kan göra det och att det inte är skadligt, de slutar av sig själva efter ett tag och att vi inte skulle uppmärksamma det.
Mycket riktigt, efter ett litet tag slutade han med tandgnisslandet.

Alvas Pappa! sa...

OJ, hoppsan!! Coolt! Nya o gamla bekantskaper i kubik, wunderbaum!!! Nu blir det att läsa bloggar i massor!

Lilsys; Men så många är det ju oftast inte o 200 är många, många m-skor, tänk hela den högen framför dig komma förbi en dag.. Åh längtar tills man kan få vettig respons på "uppfostran", Alva skrattar mest åt oss med nej o fy!

Astrid; Välkommen!

Camilla; men det är ju rätt, mjölktänderna är ändå tillfälliga, om än för ett ganska långt tag.

Nina; Välkommen! Hehe, jag har sett att det är rätt många träffar från Costa Rica o har undrat vad det är för nån glad latino som läser här!!

Sandra; Välkommen Norrlänning (: Kul med en jämngammal! Lovar att berätta om gnisselhjälp OM det nu dyker upp nåt!

Sandra; Vad kul! Skrivit nåt om det i bloggen, tyvärr missat dig ett tag nu ):

My; tack för alla snälla ord!

Natha; nej, jag misstänker det. hoppas vi hittar en lösning.

Mams; det där känns bekant!! Och då kan jag bara försöka föreställa hur det är att ha tre troll istället för ett! Men hur/var mailar man??

Ingis; Hej igen då (: men jag minns inte riktigt, välkommen hur som helst.

Mikaela; Också Välkommen!

Genuskarin; Välkommen, coolt namn, man blir ju nyfiken!

Lillemands mamma; Välkommen du med, kan ni inte ta lillemand då (: underbart med en 3månadering! Ses på S Esplanaden! (:

Jessica; tackar!!!

Mian; nä om Lilleman inte har nån ko på isen så är det ju verkligen lugnt!! För den killen kan gnissla! Låter tryggt! Och skönt om det är övergående för det låter så det gör ont! Fadderbarnet ser förresten fram emot helgens övning (: liksom hennes föräldrar såklart..

Anna; men klart man är glad för det, vad jag inte fattar är att det skiljer så mkt från blogg till blogg, jag tycker en hel del bra bloggar har få läsare medan rent strunt har massor (bara ETT exempel; alla dessa modebloggar..)

Anna; Välkommen, kul att vara en favvis! Och du har såklart rätt, det är bra att få den typen av distans för den är svår när man står mitt i en händelse/olycka/lycka osv. Pricka in en lördag i Lund på sommarhalvåret om du får chans, loppisen är värt besväret o sen finns det ju annat kul också!

Evelina; Välkommen du med! Tack för snälla ord! Nä det blir nog ingen hjälm även om det hade varit skönt på vissa sätt. Jag tror INTE antalet besök är ett särskilt klart betyg.

Mikaela (O.M.) Ja det verkar som att det är så det ligger till. Hoppas det stämmer för Alva!! Välkommen du också!

Jonna sa...

Jag vinkar igen, har ju varit här och skrivit tidigare. Kikar in varje dag, maken också.

Tack för en bra blogg.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Ja åsså har vi gamla jag då;-)
Hittade ju hit när Alva var pyttis genom HP`s blogg.
Tittar in flera grr per dag oftast, men lämnar inte alltid kommentar..haha..

Gnissel ja! Jonte gnisslar så det har gått flisor ur tänderna!!!
Man riktigt hör hur det krasar.

Både på själva tuggytorna som är rejält nedslipade med små bitar borta här och där på kanterna, samt på utsidan (!) av hörntänderna nere är det bitar av emalj borta!
Tandläkaren sa dock att så länge det är mjölktänderna så gör de inget med så små barn. Det går ju inte att använda skena tex, och hon rekomenderade inte att börja med napp igen..haha

Men nu har ju Jonte fått de två första riktiga tänderna nere, och jag är orolig att nått ska bli med dem...än så länge är det lungt dock!!

Susanne