onsdag, september 12, 2007

Elaka drömmar

Nu händer det var och varannan kväll/natt att Alva vaknar och gråter otröstligt. Det låter på ett helt annat sätt än tidigare, mycket gällare och man hör att hon är skrämd av något. Så sannolikt drömmer hon otäcka saker. Hon vaknar dessutom oftast inte helt utan är kvar i det där skrämda och ledsna stadiet. Jättefrustrerande eftersom det är så svårt att trösta.

Efter en stund går det över såklart, men ganska ofta kommer det tillbaka en eller ett par gånger. Hon verkar inte alls påverkad av det morgonen därpå men där och då är det ganska hjärteskärande.

Och man undrar ju vilka otäckheter en sån liten kan drömma?!

[Uppdatering]
Alvas pappa är en idol! I alla fall för en go gubbe. Han kallar sig Granis och tycker att jag är en gammal gubbe men ändå en förebild. Man blir ju stolt så man man nästan rodnar (: Och man får ju tacka för så fina ord genom att uppmana att hoppa in o besöka den lumpande Wilmas Pappa, som visserligen är ung men ändå hanterar sitt pappaskap och sin lilla familj på ett ypperligt sätt! Kika in hos
GRANIS!


[Uppdatering igen]
Och när vi ändå är igång, kika in hos den obestridlige drottningen av sarkasm och ironi, mkt bättre än så blir det nog inte när det gäller att betrakta småbarnsfamiljelivet (vilket långt ord!)

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om att det är oerhört hjärtskärande att höra ett mardrömsskrik från ens barn... jag har tre som brukar skrika ikapp (4, 2 och 9mån). Och desstom mindre de är ju otröstligare är de... allt bli bättre när man kan prata dem lugna... "ingen fara, pappa är här!" funkar bäst... ;-)

take care
/Jakob

Anonym sa...

adobe photoshop cs2 är mitt program som jag sitter och roar mig med.

Puss på dig gubben så hörs vi :D

Marie sa...

Min mamma lyssnade pa en barnexpert pa teve eller radio och experten sa att sma barn ofta skriker och grater i sömnen och om de sover behöver man inte väcka dem och trösta. De drömmer och bearbetar all den där utvecklingen som sker i superfart.

Förresten är Adobe photoshop underbart, underbart, underbart. Och dyrt.

Anonym sa...

Vi har samma hjärtskärande problem med en av flickorna jag tar hand om. Vi fick höra att vanliga mardrömmar är när barnet drömmer något hemskt och sedan vaknar och gråter och det går att trösta honom/henne. Sedan finns det även "night terrors" då barnet oftast gråter och ser vaken ut men inte alls uppfattar att du är där och faktiskt fortfarande sover. Vi blev tillsagd att inte försöka väcka henne utan istället bara hålla henne, om hon tillåter det. Tydligen måste de bearbeta färdigt drömmen annars kommer det ske mer och mer ofta. Lycka till!