fredag, september 28, 2007

Australien dag 2

Tusen Tack till folket bakom internet!

Och ffa till gubbarna o tjejerna bakom Skype! Så att man kan se, prata och nästan umgås med sin dotter. På andra sidan jorden!

Alva går redan bättre än när jag åkte för hon har fått sockiplast...

F.ö. är det mesta jobb men det kommer nog mer festilga tider som i morgon när det är Aussie rules grand final här i Melbourne.

Fråga till imorgon!
Vet du vad det här används till (ledtråd, det är RÄLIGT som vi säger i Skåne)
15 kommentarer:

Millan sa...

Jag har aldrig kommenterat har innan men det kan nog vara pa tiden :-). Jag gissar att vegemite ar precis samma sak, och lika ackligt som Marmite som vi har har i England. De galna engelsmannen (och Australiensarna?) ater det som palagg pa mackan. Smackar som koncentrerad buljongtarning ungefar. Usch!

Skolfröken sa...

Nej, både Vegimite och Marmite är ju superdupergott! Bred tunt på ett kex-mmmmmmm!

Unknown sa...

Vegemite är en smörgåsålägg. Låter skitäckligt faktisk!

nina sa...

Vad kul att vara där under footie-finalen! Jag var i också i Melbourne under den för några år sen, och det var kul. Lite märklig stämning med helt folktomma gator under finalen, men desto roligare efteråt. :-D Och vegemite är inte särskilt gott - görs av restprodukter vid öltillverkning har jag hört....

Anonym sa...

Hej Martin
Jeg aner ikke hvad det er, har aldrig set det før!!! Jeg ville bare sige, at det må være fedt for dig, at være tilbage i Australien. Jeg håber virkelig at du nyder det. Det er også dejligt med teknologien idag, hvor man netop kan se og snakke med sin familie, som var de i det næste rum. Fortsat god tur
Knus Mette

Anonym sa...

på macka typ... som messmör typ, men mycket äckligare ;)

A L V A S - P A P P A ! sa...

Millan först ut med rätt svar, Skolis fel.. (ingen kan säga att det är gott o mena det på riktigt). Liknelsen med buljongtärning är ganska bra men riktigt bränd och kryddad med skumma grejor o ser ut som kletig olja.

lilsys precis rätt!

Nina; ja så är det ALLA kollar, som stenmark i sverig på 70-talet.

Mette; har i Skype?

Anonym sa...

Vegimite är Australiens variant av Marmite.
Marmite är yummie om man har det på en rostmacka, smör o ett tunt lager med marmite som avnjuts med en god kopp the o ett glas appelsin juice.
Vegimite dock smakar skiiiiit...

Robbi & Helen sa...

Haha... kanske låter konstigt men man vänjer sig faktiskt vid smaken. Jag var tvingad att äta Marmite eftersom jag hade brist på B12 vitaminer. Och nu kan jag tycka att det är ganska gott nån ggn ibland, så länge man brer ett TUNNT lager på mackan!

Anna, Fair and True sa...

Ushh nej, har aldrig gillat Marmite eller Vegimite! Reklamen är ungefär: Either you love it or hate it! Som med messmör i Sverige. Messmör är så himla gott tycker jag!

Anonym sa...

Vegemite är jäst som man har på mackan. Jag trodde att det var en annan form av Nutella (choklad) så gissa chocken jag fick när jag satte tänderna i den mackan.. är samma sak som Marmite så vitt jag fattat. Marmite är engelskt däremot..

Marie sa...

Vidrigt pa bröd, som bränd brunsås.

Camillas lockar sa...

Skype är bäst! Så bäst att vi skrotat markabonnemanget med Telia. Billigt är bra :-) Sockiplast is the shit också!

Cecilia sa...

Måste bara länka till den här klippet på Youtube (för Marmite, som är alltså samma sak som vegemite): http://www.youtube.com/watch?v=GoRcU0Ul7tU

Anonym sa...

hahahaha Vegemite, det är så ÄCKLIIGT, fast massa B-vitaminer, australiensarna äter det till frukost på sina toastmackor, blää