torsdag, september 13, 2007

Det var inte bättre förr

Kära Alva!

När du läser detta är du kanske, vad ska vi gissa på.. 13 år? Och då kanske du har hört sägas att det var bättre förr, kanske har du då funderat på - hur då? Då får jag tyvärr avliva den myten omedelbart. Det var nämligen så att år 2007, när du fortfarande inte hade fyllt ett år, gjordes det förnedrings-tv där en panel av absurda människor sa elaka saker till unga som gamla, de tog beslut som var grundade på en sexistisk och åldersfascistoid människosyn, åtminstone i lika stor utsträckning som de faktiska kriterierna som handlade om att sjunga bra. Stora delar av den svenska befolkningen (mamma och pappa också) satt bänkade och kallade det underhållning. Konstigt va?! Så betraktat i det ljuset så måste väl världen ha blivit bättre sen dess.

Så här såg de där absurda människorna ut, mest absurd var väl hon i mitten, den äldre mannen i mittenvar klok nog att hoppa av. Bilden lånade pappa av NRJ, tack för det.

Men du, just idag hände det skojiga saker i din utveckling! Du tog dina första små steg helt utan stöd på något sätt. Bara tre - fyra stycken pyttesmå och det är inte alls säkert att du faktiskt själv förstod vad som hände men ändå.. Det var en förflyttning framåt utan kryp! Det kommer nog mer snart.

Andra bloggar om: , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Alva är så söt, vet att man säger det om alla småbarn men det är något med Alva som gör att man bara säger wow. Du kommer få det tufft om några år (eller många år...) då du ska hålla alla grabbarna borta =) Ville inte bara skriva för att säga att Alva är söt, du skriver även en bra blogg som jag gillar att återkomma till...

Anna, Fair and True sa...

Jag har verkligen aldrig tittat på Idol eller liknande program. Inte för att jag har något principellt emot dem men för att jag aldrig fastnat. Not my cup of tea helt enkelt.

Jonna sa...

Hurra för Alva, duktig tjej!!!

Unknown sa...

Jag minns när första robinsonsäsongen sändes. Då skanderade alla "mobbningsteve" och det var ett himla liv!! Jämfört med Idol är ju robinson värsta dagisleken...

Anonym sa...

Idol kan verkligen vara väl taskiga ibland...men som du säger...visst sitter man här hemma i soffan och ojar sig över hur elaka de kan va, särskilt ont gör det i mig när man ser att det är en person som har en viss nedsatt förmåga..(hoppas du förstår vad jag menar) Hurra för Alva...va duktig hon är. Ligger stegat före min tös hela tiden trots att Alva är några veckor äldre...=) Ha en bra helg!

Brunkullan sa...

Haha...jag juryn är såå elaka, men efter några säsonger nu så är ju inte det en överraskning för deltagarna..så tål man inte leken ska man inte vara med:-)

Nåja!!
Heja Alva! Nu börjar nästa steg i utvecklingen! Se hur långt bort från mamma och pappa man hinner springa i parken, i trafiken, i restaurangen, i affären....innan de hinner ikapp;-D

Susanne

A L V A S - P A P P A ! sa...

ida; tack snälla! ja vem vet, man kommer kanske få hålla hårt i lilla Alva om några år..

Anna; inte min heller men i brist på annat så hamnar man där ):

jonna; jepp, heja heja, hoppas på mer nu i helgen.

lilsys; jamen det är ju sorgligt att man bara vänjer sig ):

radhus; ja dom som verkligen inte har NÅN aning om att det låter bedrövligt o som hoppas så mkt.. stark smärta!

brunis; kan man kanske tycka men förutom galningarna som vill bli smädade så hoppas de flesta ju att de faktiskt kan sjunga o de bjuder ju på sig o tv4 tjänar fetkovan, jag tycker verkligen inte de förtjänar att krossas (vilket jag tycker de gör med vissa)

Anonym sa...

Hej Alva
Tillykke med dine første skridt. Jeg skal hilse fra faster Lone og Kusine Ann-Sofie, de har været her til fætter (kusin) Sebastians fødselsdag. 5 år idag HURRA....
Det bliver dejligt at se verden i et andet perspektiv.
Ja, jeg ser også idols og Simon Cowell

Anonym sa...

Jag vet faktiskt inte vart jackan är köpt, vi fick den med ett tillhörande byxor till. Kanske kan kolla upp vart den är köpt när vi kommer hem:)